41

Българин

преди 11 години

Защо изобщо болниците станаха търговски дружества - те да не търгуват със здравето ни ?!Пледирам за възстановяване на всички болници и преминаването им към държавата. И як контрол на средствата от държавните чиновници. И наказание за хората пряко отговорни за безразборното харчене на пари за здравеопазване и докарване на болниците до този вид.Все пак в конституцията има текст, че достъпа до здравеопазването е дело на държавата. Какви са тогава тези търговски дружества. ЗАКРИЙТЕ ГИ.

40

Анонимен

преди 11 години

До CrossFire от 26Кой фонд у нас поема трансплантация?И каква част от нея?И ако поема,колко трябва да ти е месечната здравна вноска в него?Ако ми говориш за чужди здравни фондове и то в чужбина-да,но тук у нас...поне засега не става.

39

CrossFire

преди 11 години

до 26Зависи от фонда и договора, който двете страни са подписали. Факт е обаче, че шансовете за качествено лечение са много по-добри от колкот да чакаш НЗОК - от умрял писмо

38

гражданин

преди 11 години

Има време все ще се намери един ден някой да ги пита къде са изхарчените пари на здравната каса и резерва.И още един мандат да имат те ще обрулят държавата така,че и техните привърженици ще се откажат от тях.

37

до 38

преди 11 години

Личните лекари в РБ имат различни специалности,напр. вътр.болести,хирургия,детски болести и др.,но когато си джипи не можеш да работиш като специалист.Парадокс-личен лекар със специалност детски болести,трябва да изпрати дете при специалист по детски болести за консултация.Това ечаст от ограбването.

36

Анонимен

преди 11 години

Кога ще премахнат ЕТ -джи- пи- тата? Те пък най- много смучат,само едни писачи и диспечери са, а са безброй. Да учат за кардиолози, анестезиолози, хирурзи, че нямало вече. Нали са голямата работа, не спряха да реват! Тях да национализират- да отиват в поликлиника с държавна заплата! Пари да вземат лекарите, които НАИСТИНА СПАСЯВАТ живот!!!

35

Ivan

преди 11 години

Kostov napravi doktorite schetovoditeli, kato razbii sistemata Semashko i vavede segashnata urodliva sistema.A gerberite, koito shtyaha da namalyavat broya na bolnicite pusnaha novi 20 chastnibolnici, koito shte iztochat znachitelen dyal ot byudjeta na kasata i utre, kato ne ostane edna darjavna bolnica shte se chudim koi shte ni lekuva. Chastnite bolnici za parite ot kasata daje nyama da si napravyat truda da ni pregledat.

34

АНОНИМЕН

преди 11 години

И тук ли се изходиха червените ,та нали вие затрихте здравеопазването бе ,другари от ваше време докторите станаха счетоводители и бакали.....

33

Прогонват лекарите

преди 11 години

Иван Костов направи болничните заведения търговски дружества и разби системата "Семашко", а сега Герб изобщо ликвидира здравеопазването (както всичко в държавата) и прогонва лекарите и сестрите от страната с мижавите заплати, недаване на пари за апаратура и др., нефинансиране на болниците. В евр. държави лекарите започват с 10 пъти по-големи заплати от България. Скоро не само болници, а и лекари няма да има, там където все още има болници.

32

Димчо,Дичоооо

преди 11 години

Има вакантно място за теб във ВИП-брадар

31

Аз съм

преди 11 години

На частните производители се дават много пари, даже станаха мулти милионери - жътвари, земеделци, месопреработватели и др. Това е написано за този по-надолу .............А и още - неможе трагедия да я превръщаш в политическа хомо-гей-олигофрения

30

анонимен

преди 11 години

Защо трябва да се финансират Частните Болници от НЗОК,нали за това са Частни,който иска отива и си плаща,като няма клиенти Фалират,по тази логика трябва да се дават пари на Всички Частни производители,или там се лекува Елита и Мутрите,а Българския народ плаща,що за наглост

29

В ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ..

преди 11 години

....Е ИСТИНАТА!!!!НЯМА "БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ"----ТОВА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ!!!СЪБИРАТ СЕ ПАРИ В ЗДРАВНАТА КАСА --ЗА ДА БЪДАТ ИЗТОЧВАНИ ОТ ПАРТИИТЕ...!САМО НАИВНИЦИТЕ НАЛИВАТ ПАРИ В ТАЯ ЯМА!ТЯ Е БЕЗДЪННА, БЕЗМИСЛЕНА И .....ПЪЛНО "МЕНТЕ"!ПЛАЩАМЕ НА КАСАТА .....ПЛАЩАМЕ СИ И РУШВЕТИТЕ....!!!КАКЪВ Е СМИСЪЛА НА ТОВА...??!!!

28

---

преди 11 години

Нови изтребители за отбраната ,50 млн долара са необходими за самолет втора употреба.

27

Анонимен

преди 11 години

До !Между другото,какво стана с пребитият лекар от Гербааджийски Бос в Дулово? "Забравете този случай",нали?

26

!

преди 11 години

Взех си направление от личния лекар в поликлиниката, той ме изпрати на проф. преглед в частен център, не при специалист в поликлиниката- добре. Като отидох там ми заявиха, че консумативите за изследванията свършвали и е трябвало да си ги платя!? Дадох 32 лв. за консумативите и 2.90 лв. потребителската такса. Едно не мога да разбера- за какво внасям тези осигуровки всеки месец, като ми се налага да се обърна към лекар веднъж на пет години и пак плащам?!Въпросът е реторичен, а системата е никаква!

25

магив

преди 11 години

никои не ви е спрял и сега да плащате на частен фонд 100 лв на месец и готово

24

Анонимен

преди 11 години

До CrossFireАми няма лошо бе пич.Много хубаво си ги наредил нещата.Има само едно голямо "НО",и ще ти го кажа кое е.Не дай Боже,да ти се наложи някаква голяма и сложна операция(сърдечна,или трансплантация),която струва примерно от 50 000 нагоре.Тогава ЧАСТНИЯТ ти фонд си измива ръцете като Пилат Понтийски,или по-образно казано,се изнизва като "пръдня в ***".И оставащ да се надяваш на събрани ЕсЕмЕси.Схвана ли?

23

CrossFire

преди 11 години

И какво точно е лошото? Аз с радост бих си плащал осигуровките в ЧАСТЕН здравно-осигурителен фонд, който след това да ми покрива сметката в ЧАСТНА болница, а на старини да си живея от пенсията изплащана от ЧАСТЕН пенсионен фонд. В противен случай човек рискова да го натресат в болница-дупка, с ужасно обслужване и един господ знае дали касата ще го покрие като знам какво е състоянието на НОИ и НЗОК. Кажете ми една услуга, която предлага държавата, която да няма по-качествен частен вариант.

22

джаба

преди 11 години

Разбира се,че трябва да се приватизира болничната помощ.Да се плаща на лекари и сестри,които работят.Млади ,стари няма значение.Важното е да са можещи и знаещи.Не както сега-търговци и некъдърници.