176

Анонимен*

преди 11 години

До Анонимен : Да речем че не е бил . И да беше щеше ли да се промени нещо , щеше ли да е жив сега ?

175

Анонимен

преди 11 години

Човека дали е бил здравно осигурен?

174

Nikolova

преди 11 години

Браво за адреналина,ами къде е Урбазона?Ами само това ли?

173

Анонимен

преди 11 години

Нищо чудно! То пожарникар, милиционер и камара калинки управляват цялата държава. просто можещите отдавна ги няма! :))))) майтап!!!

172

до к.183

преди 11 години

Стефанов, защо лъжеш така безобразно и сам си не вярваш?! Всеки, който е алергичен към ужилване от пчели може да си купи свободно от аптеката и да носи със себе си спринцовка със серум с/у такова отравяне - напр. мой приятел , който е доста алергичен и веднаж едва не умря при такова ужилване винаги носи в себе си такава спринцовка. Серумът се бие подкожно и може да се купи във всяка аптека. Не лъжи,че това не е от компетенцията на фелдшер бе, *** с простаците, та такава инжекция може да си я биеш сам и тя за такава употреба се продава! И защо лъжеш, че при фалирала болница в населеното място не се оставя звеното за Бърза помощ?! Ти си за съд за разпарстраняване на информация, уронваща авторитета на изпълнителната власт! Ама дори да не те окошарят, достатъчно е да те арестуват и да те оставят 2-3 дни на ***-арестанти да ти се порадват!

171

Жоро

преди 11 години

Държавата не е виновна за фалита на общинските болници! Кметовете на общини, общинските съвети на същите и онези мошеници в бяло, именувани управител (мениджър) на болница и лекарите по кабинети крадат като разпрани! Ами вие имате ли познати общински съветници и имате право да ходите на сесии на ОС, защо не ходите да казвате, че в болниците се краде?! Досега си мълчахте, а сега изп.власт ви е виновна? Нали вие ги избирахте тези съветници, ама тогава вземахте 20- и 50-левките, а сега "Лелеее, кой ни *** в гащите"! Ами вие самите чрез вашите съветници, шефа на ОС и кмета-хаирсъзин си сторихте този автогол! Откъде накъде ние всички трябва да плащаме фалитите на вашите МБАЛ?! Плащайте си вие! PS: Онзи ден в София протестираха хората от Девин, Борино и Доспат срещу закриването на фалиралата болница. Интересно, там повечето е турско население, но на парада пред сградата на МС не видях нито една жена с бурка, фередже и шалвари, всички в български носии! Нито пък *** турчин с брада и бакенбарди по арабски образец! Мамка ви резняшка, значи когато трябва да плюете по всичко българско и да ритате срещу ген.Делов, освободил Родопите от турско иго, въртяхте броениците и отказахте удостояването му за почетен гражданин на Кърджали, а сега се криете като мишки! В Денин, Смолян, Кърджали и селата по цял ден биете теманетата, а сега се правите на българи! Нали вашите хаирсъзи кметове от ДПС и техните маши-българи окрадоха всичко по тази исконна българска земя!

170

Анонимен

преди 11 години

vchera se razocharovah ot bsp-to.zashtitavat ciganskite interesi predizborno.

169

Анонимен

преди 11 години

znachi pak ot nashite pari za kradcite-romi bolnica.da si suberat pari i da si finansirat chastna bolnica.

168

Стефанов

преди 11 години

Причината за смъртта на мъжа е анафилактичен/алергичен/ шок,причинен от ужилване от пчела.И едно ужилване е достатъчно за да се стигне до подобно състояние.Лечебните мерки, които са извънредно спешни, обаче не са в компетенцията на фелдшер,сестра и шофьор.Оставянето на толкова много хора без лекарска помощ е абсолютно престъпление.Разбира се в това няма нищо чудно, тъй като е ясно,четази територия е най- лошото място за живот в цивилизования свят.Години наред престъпни политици и управленци

167

Анонимен

преди 11 години

Липсвала е само здравната министърка. За това човекът е починал.Нещо по този повод да се изкаже Божеството от с. Банкя?

166

123

преди 11 години

Баща ми цял живот си плащаше здравните осигуровки и като се разболя 3 дни чакахме по коридорите в болниците в Пловдив да го приемат. Беше февруари той едвам си седеше на краката с температура и това висене по 8-10 часа го довърши и когато се смилиха да го вземат най-накрая след 2 дни почина. От моето семейство дотук със здравните осигуровки - няма да плащам повече видиотизирани доктори да подиграват с мен.

165

Мая

преди 11 години

Бръм бръм бръм! - аз пчеличка съм

164

ИЛЯ

преди 11 години

ЗА ДА СТАНЕШ ЛЕКАР УЧИШ КАТО ЛУД 6 ГОДИНИ СЛЕД ТОВА ЧИРАКУВАШ ЗА БЕЗ ПАРИ И НАКРАЯ УЧИШ ОЩЕ ЗА СПЕ;ЦИАЛНОСТ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РОДИТЕЛИТЕ ТИ ИЗНЕМОГВАТ ДА ТЕ ИЗДЪРЖАТ И НАКРАЯ ТРЯБВА ДА ОТИДЕШ В ПРОВИНЦИЯТА И ДА ЛЕКУВАШ БЕЗРАБОТНИТЕ ХОРА КОИТО НЕ СА ПЛАТИЛИ НИТО ЕДНА СТОТИНКА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЛЕКАРИТЕ СИ ТЪРСЯТ ДОБРЕ ЗАПЛАТЕНИ МЕСТА В ЧУЖБИНА И СА НАПЪЛНО ПРАВИ ХОРАТА НЕ МОЖЕМ ДА ИМ СЕ СЪРДИМ ТРЯБВА ДА СЕ СЪРДИМ НА ТЕЗИ КОИТО РАЗРУШИХО ПРОМИШЛЕНОСТТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО НА БЪЛ

163

smolyan

преди 11 години

Пазарната икономика е нещо с което българите не могат да свикнат. България не може да си позволи добро здравеопазване защото сме бедни. 2 млн. лева е голямо задължение което някой тръбва да плати. Ако тази болница беше частна отдавна да е изчезнала напълно. Жалко за младия човек, но такива неща ще продължават да се случват. Обезлюдяването на провинциалните икономически слаби райони ще продължи без значение кой е на власт. А който ви казва другояче, ви лъже.

162

Анонимен

преди 11 години

До Това са лекарите Коментарът ти е пълна простотия!Нямаш никакво понятие за работата на лекари и сестри!

161

Това са лекарите

преди 11 години

И пияници алкохолици + стари к/рви за лекари и мед. сестри така ще е!!!!!!!!!!!!

160

Това е положението

преди 11 години

Ми вие какви искате, то ПОЖАРНИКАР където е мин.предс. а физкултурник, мин. на ВР, така ще е!!!!!!!!!

159

Анонимен

преди 11 години

Така пише в книгите,явно хората са направили каквото трябва,но човек не е Безсмъртен!Анафилактичен шок настъпва, когато се разширят кръвоносните съдове в по-голямата част от тялото (системна вазодилация), което причинява ниско кръвно налягане, което е поне 30% по-ниско от нормалното кръвно налягане на пострадалия или 30% по-ниско от стандартните стойности.Анафилактичният шок е най-тежката форма на анафилаксия. Настъпва при бързо освобождаване на големи количества възпалителни медиатори като хистамин, простагландини и левкотриени, освобождавани от мастоцитите и базофилните клетки. Тези медиатори водят до съдоразширение с внезапно развитие на хипотония (понижено артериално кръвно налягане) и оток на бронхиалната лигавица.Малко вероятно е кортикостероидите да окажат някакво влияние при епизод на анафилаксия, който се развива в момента. Адреналинът (адреналин) е основното лечение за анафилаксия. Не съществува причина, поради която не трябва да бъде използван (няма никакво абсолютно противопоказание).При подозрение за анафилаксия се препоръчва незабавно инжектиране на разтвор на адреналин в средната антеролатерална част на бедрото. Инжектирането трябва да се повтаря на всеки 5 до 15 минути, ако пострадалият не отговаря добре на лечението. В 16 до 35% от случаите се налага прилагане на втора доза. Рядко са необходими повече от две дози.Инжектирането в мускула (интрамускулно приложение) се предпочита пред инжектирането под кожата (подкожно приложение), тъй като там лекарството може да се абсорбира твърде бавно.Не толкова значителните нежелани ефекти от адреналина включват тремори, чувство на тревожност, главоболия и палпитации.Адреналинът може да не подейства при хора, които вземат бета-блокери. В такъв случай, ако адреналинът не е ефикасен, може да се приложи глюкагон интравенозно. Механизмът на действие на глюкагона не включва β-рецепторите.Ако е необходимо, адреналинът може да се инжектира и във вена (интравенозно инжектиране), като се използва разреждащ разтвор. Анафилактичният шок може да доведе до смърт в рамките на няколко минути.

158

доктор ХУ

преди 11 години

ба си екипа ,колежке де го имате

157

Анонимен

преди 11 години

До кукуфДобро изказване - да имаме доверие на санитарката и шофьора за дефибрилации, интубацииТо нали наскоро Цветанов се поведе по акъла на една санитарка/в Горна Оряховица/, та стана за смях пред цял свят