53

Kutzkov

преди 11 години

dali i , ako shefa e s Altzheimer?

52

Анонимен

преди 11 години

НЕЩО НЕ МИ Е ЯСНОСТАВА ВЪПОС ЗА РАБОТАЩОМ РАБОТИ ДОБРЕ,ЗАЩО ДА ГО УВОЛНЯВАТ ЧОВЕКНО ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ И Е ОПАСЕН,ЗАЩО ДА ГО ДЪРЖАТ НА РАБОТАТОВА ДА НЕ Е БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ

51

Анонимен

преди 11 години

Психично болните могат да работят и то доста ефективно. Проблемът е в намирането на точно подходящата работа и обучението на болния как а се справя в обществото. Изолацията не е правилният път. Но това може да стане само ако социалните институции,дневните центрове и психиатричната помощ работят заедно ръка за ръка по планирани проекти за заетост на такива хора. Има начин за всичко,на запад се получава и болните са пълноценни работници,за България е малко трудно.Но просто не става всичко да се стовари на гърба на бизнеса,той няма нужните ресурси от познния в областта на психиатрията и рехабилитацията.

50

Анонимен

преди 11 години

Епилепсията и паркинсонът въобще не нарушават трудоспособността,интелигентността и съзнанието са запазени. Спинът също. Тези заболявания нямат нищо общо с работата.

49

турчин

преди 11 години

Да шега е.Цял живот като те обиждат и е шега."500 г. сте ни колели, гадни турци""Гаден, мръсен турчин"Колко пъти съм чувал това през живота си?Страшно много пъти.И продължавам да го слушам и сега.Вчера беше единият от пътите, когато го чух.

48

Анонимен

преди 11 години

ТУРЧИН,ТОВА ШЕГА ЛИ ЕАЗ ПОЗНАВАМ ТУРЦИ ИМАМ И ПРИЯТЕЛИ И СА МН МИЛИ И РАБОТЛИВИ-КАТО НАС СА СЪЩИТЕИ НЕ СЪМ ЧУВАЛА ТАКОВА НЕЩОИ ЕВРЕИ ИМАМ ПРИЯТЕЛИВЪОБЩЕ ХОРАТА ЧИТАВИТЕ СА МИ И ПРИЯТЕЛИ

47

турчин

преди 11 години

Пропагандирането на гей общността не ми харесва.Отделно познавам хомосексуална двойка, която не парадира с това.И двамата са интелигентни.Иначе да те изгонят от работа затова, че си гей не е правилно.Освен ако не притесняваш колегите си с някакви намеци.Но ако си умен няма да го правиш.А за евреите, познавах само един евреин и той беше нацист.Обичаше Хитлер.Събираше негови снимки и т.н.Но да те гонят от работа само защото си евреин не е правилно.Бизнесът си е бизнес.Доколко обаче в България се спазват бизнес правилата (неписаните и писаните) е друг въпрос.Кражби, връзкарство, шуробаджанащина това е бизнесът в България.

46

българин

преди 11 години

До: турчинНеслучайно зададох въпроса. Защото това със уволненията в зависимост от това какъв си що си, навява доста мисли за нацизъм.Същото важи и за хомосексуални служители, а после се чудят за какво ходели на парад. Еми - ето заради това. Ако някой си търси работа, и се издаде (дори без да иска, камо ли да парадира!) че е гей, веднага разговорът приключва.

45

турчин до българин

преди 11 години

Ами какъвто и да си само турчин да не си в България.Имах случай когато видях, че българите повече обичат *** от турците.Не искам да пропагандирам тука, но просто гледайте кой какъв човек е.Ако е човек добре, ако не тогава се дръжте лошо.А то тук да си турчин е като присъда.

44

българин

преди 11 години

До: турчинАми ако си евреин?

43

турчин до 47

преди 11 години

Абе то и когато колегите ти казват ''мръсен гаден турчин'' сигурно пак не е заради народността.И пак не знаеш какво е в главите им.Като цял живот си го чувал това пак не е от народността сигурно.Като те винят за неща станали преди 134 г. пак не е от народността.За турците живота в България е ад.

42

Анонимен

преди 11 години

Според мен работата и бизнеса са едно, а социалните заведения, болниците - друго!Работодателите и работниците ПЛАЩАТ на държавата за да си осъществява социални функции!Работата на бизнеса е да бъде ефективен и да си плаща рекета към държавата!Всички останали схеми са абсолютно малоумие.Ако държавата е преценила, че трябва да осигури комфортен живот на хора с изредените заболявания, то нека тя да му плаща заплатата и т.н., но и при изричното съгласие на работодателя!

41

анонимен

преди 11 години

хм..бе вие вярвате ли си на писанията? при частника душманин и изедник всичко може..няма невъзможни неща..само да реши да те изрита..нищо не минава при него..тук е БГ господа и дами пишещи...тук властва парата и нищо друго..законите не важат за работодателите..самочувствието на българският работодател ..само куршум може да го срине..нищо друго

40

турчин

преди 11 години

Но ако си турчин шефа може да те уволни.Там където работя, единият от шефовете направо ме иска мъртъв.Отношението му към мен е отврат.Не е лесно да си турчин в България.

39

Анонимен

преди 11 години

прекрасно,39.да си жив и здрав и мн години да работиш.някой уволнява ли те ,щом работиш добре.-не/затова говорим-трябва да се работи,независимо дали си имаш заболяване или си здрав.по света още в елитни университети има правило -над опр брой извинени отсъствия по болест-напускаш-не си за там.а в БГ-помня дъщеря ми влиза в 1 елитна паралелка на езикова гимназия,където всички са с успех над 5.5 и има6е 5 места за болни-които съсипаха нервите на всички,смъкнаха нивото на обучение

38

Анонимен

преди 11 години

Интересно, ако фалира фирмата, кво става със заетите дето не могли да бъдат уволнявани?!Некой пореден чиновник-*** на бюро се прави на благодетел с чужда пита!Вероятно човек, дето никога не е изкарал нито лев самостоятелно!

37

Те тоя

преди 11 години

До Skeptika Аз съм със МС и мога да ти кажа, че работата която върша е на много по-добро ниво от много здрави в моята работа, инвалидите (който могат)трябва да работят. Повярвай ми това за нас е много по-важно отколкото здрав човек!

36

Анонимен

преди 11 години

Значи,всички цоциалисти могат да бъдат напълно спокойни за работните си места!:))

35

Skeptika

преди 11 години

"Ако сте болен от тежки заболявания - Паркинсон, епилепсия, множествена склероза или СПИН, работодателят вече няма да може да ви уволни" - ха сега познайте колко ще работи един служител, който знае, че каквото и да прави, няма да може да го изхвърлят от работа. Много е сбъркана тази система - работодателя трябва да си гледа работата, за да оцелее, а грижа за болните трябва да има държавата. Защо плащаме иначе всички за здравни, социални и др.Това може да докара до фалит една малка фирма...

34

Никодимчо

преди 11 години

За пореден път държават вменява социалните си функции на работодателите. Отделно някои заболявания са опасни за околните. Един епилептик шофьор е потенциален убиец, учител шизофреник също не е за подценяване.