13

ha ha

преди 11 години

facility[fə'siliti]1. леснота, лекота2. сръчност, умение, способностto have a FACILITY in learning languages лесно уча/удават ми се езици3. гъвкавост, плавност, лекота (на стил и пр.)4. рl благоприятни условия, улеснения, възможности, удобства, съоръжения, апаратура, помощни средства, приспособленияfacilities for travel превозни средстваfacilities for study библиотеки, лаборатории и пр.sports facilities спортни съоръжения5. податливост

12

Oncho 1923

преди 11 години

До Анонимен 5Пробвай с множественото число.Думата е деривативна форма, отглаголно съществително с разширено семантично поле.Английския е динамичен език и понеже една солидна част от маркетинговите и мениджърски практики и иновации възникват в англоезична среда, нормално е да се добавя и ново съдържание към вече съществуващи понятия.Помисли пак затова дали наистина знаеш английски.No offense.

11

Анонимен

преди 11 години

Разбира се още :Време е да се спре строителството на молове и магазините ...Сега ще печелим като ги поддържаме и управляваме ? - Това е само еврейска работа !!

10

Анонимен

преди 11 години

7. Пише и на български :"Услуги по Поддържане и Управление на Имотите "Значи отиват измазват и пребоядисват операта в Русе ?След това я управляват , какво управляват ?Ами кой реже ЛЕНТАТА ?

9

Анонимен

преди 11 години

Е ти управляваш нашата " Фасилити Индустрия "

8

Анонимен

преди 11 години

А Фасилити услугите ... Има 6.

7

Анонимен

преди 11 години

Номер 5, получаваш Слаб 2 по английски.

6

лесен

преди 11 години

до номер 5, човече не те знам какъв английски знаеш. но facility значи съоръжение. то е . на бълггарски: Услуги по/върху/за съоръжениета.

5

Производства ?

преди 11 години

Мощния двигател е строителство на приозводства , както Германия -----произвеждат коли и изнасят за Америка. От 2005 имат високотехнологични предприятия , и образователната система работи и подготвя кадри за тези средни предприятия. Само преди няколко седмици откриха ДИРЕКТЕН втори газопровод с Русия. Заемат пари от Китайците , срещу износ на стоки !Производствата за Дянков е Съботиране ?

4

Анонимен

преди 11 години

Зная английски и български и ми е трудно да разбера " Фасилити услугите" . такава тъпотия не се е срещала .Както е написано : няма смисъл Facility - улеснение"Улеснение услугите - мощен двигател на икономиката "

3

Анонимен

преди 11 години

Ако това което казва тоя търгаш дето щял да развива пазара, беше вярно то дойчоците нямаше да правят мерцедеси а да се занимават само с фасилити, циркаджии.

2

Иво

преди 11 години

доста си ***, кой ти говори за скапаните панелки

1

хан Крум

преди 11 години

Фасилити? Свършиха ли българските думи господа "Журналисти"?