26

до 27

преди 11 години

Те и тук се опитват да лансират талашитените си къщички. Като мине един смерч и къщичката пуфф като в "Трите прасенца". Жилфонд не е построил и 1 м. кв. в последните 23 г., но пък знаят да вземат наеми. Спомням си преди години един уж реновиран блок го раздадоха на хората - с изметната дограма (явно доста по-малка от дупката в стената) човек можеше да си пъхне ръката под дограмата, зимата имаше лед по стените, после дойде ред на мухала за 33 м.кв. наема беше 30% от МРЗ - абе пълна мизерия...

25

умерена

преди 11 години

До Анонимен 28Не зная какво си гледал по телевизията и какво си разбрал,но във блока живеят нормални българи,които работят за почти минимални заплати в общински фирми,не си получават заплатите с месеци,Жилфонд само прибира наемите,без да се интересува от състоянието на жилищната сграда ,а за тъй-нареченото саниране на общински жилища пари не се дават.Така рекламираното саниране трябва да се състои в обстойно преглеждане на заварките на панелите,отремонтирането им и едва тогава да се прави изола

24

Вехтошар

преди 11 години

Айдеееее взеха да падат панелките

23

Анонимен

преди 11 години

Гледах блока по новините. Това е стар блок ,пълен с ***. Такава мръсотия и *** ,че нищо чудно да паднат и цели панели ,а не само балкони. Дали не са вадили и арматура да я връщат...

22

до 26

преди 11 години

Явно глупоста и омразата ти са повече от интелекта.Тея сгради издържат и 1000 години ,дори 2000 във Финландия без земетресения са напрактика вечни.Тук са сметнали ,че при липса на подръжка ще им се намали здравината затова е и тоя срок.А понеже сте лайци с претенции да знаеш ,че картонените "американски" къщи изгниват на 20 татаь година ,бива да са необразовани някои ама.

21

Анонимен

преди 11 години

Комунистите веднага оправдаха срутването.50 годишни били сградите било нормално.Ако строиш сгради, които да издържат само 50 г. що за човек трябва да си?

20

Papyrus

преди 11 години

Грешна снимка-грешни мнения ! Снимката не съответства на статията.Четейки статията със заглавие"Две тераси на блок се срутиха в Силистра" и поглеждайки тази снимка се питаш какво точно се е срутило ? Две -три облицовачни плочки или цялата тераса? В София и в други градове има много по-разрушени сгради и никой не обръща внимание дали са опасни за хората...............

19

ss

преди 11 години

kvorum-silistra.info/index.php?st=new&id=5449aide gledaite klipa i snimki ot padnalite terasi

18

до 21

преди 11 години

Уточнение50 години им е гаранцията, иначе могат да изкарат векове, ако собствениците се грижат за сградата.ПП. Имам предвид лично, а не общината да им прати баджанашката строителна фирма разбойници, дето да им вземат десетократно и да претупат работата.

17

Анонимен

преди 11 години

20-ти, а ти като си си направил изолация и си боядисал кво мислиш, че живота на панела и заварките държат 1000 години ? Тези панели са предвидени за 50г. и са сметнати !!!! То при Тошо нямаше шес-пет като сега....Е след акто им изтича живота за ква подръжка иде реч ? Може би ще набивате трегери между панелите ? толкова ли си богат...

16

Олеее

преди 11 години

Момченца и момиченца, четете какво пише и разсъждавайте - не пишете глупости! Сградата е от жилфонд, настанените явно или са *** или бедни хора. Сещайте се за интелектуалното им ниво и прочие. Всяка една сграда има нужда от поддръжка! Според вас общината дали прави ежегоден преглед и ремонт на сградата? Аз съм повече от сигурен, че от 10г. не са стъпвали там. Та при тия обстоятелства едва ли е виновен строителят

15

Анонимен

преди 11 години

Въпросът е, кой се набута със заеми от по 100 000 лева за да си купи панел на 40 години в София :)

14

Анонимен

преди 11 години

Дървените къщи издържат до 300 години , аз на един груб строеж видях как на 5та година всичко де беше под метеорологичните условия изгни.Та даваите да смятаме при 300 към 5 без подръжка ,колко е при 25 ?

13

Анонимен

преди 11 години

Които не е в строителния бранш ,да не дава акъл и мнение!Гледам 2 минуса ,е какво да говоря за заварки и корозия е смешно ,но да ти падне фасадния панел означава ,че 25 години си го гледал как е гниел и една боя не си му удрял.Виждал съм направо изгнили такива в един град , от уважение не казах ,че всичко е до немърливост и мързел на домакина.А като толкова разбирате имате ли на идея една "американска" след 20 години течящ покрив какво ще и остане -нищо!!!

12

стар строител

преди 11 години

Това са блокове в които освен лошо преустроиство не спазване на коя е носеща колона кое еземеттръсна шайба доста хора си правят каквото си искат и повече от 20 години никаква подържка.Но Новото строителство е страшно икономии на цимент в бетона икономии на арматурно желязо не ми се пише повечето от новите блокове няма да устоят колко старите панелки.

11

сензация

преди 11 години

Най - накрая да падне нещо и от панелен блок, няма само гипсокартонките да се разпадат.Панелните блокове ще ги има още дълго след по- голямата част от "модерното" строителство.

10

Анонимен

преди 11 години

До номер 3.Приятелче имаме тотална липса на подръжка вече над 20 години ,то дето се вика камък да е ще се разцепи и стане на пясък.След толкова преустройства, остъклявания ,течове панелните просто са ненормално здрави и качествено построенни.

9

днес бг

преди 11 години

АМА ВИЕ ИЗОБЩО СИ ПИШЕТЕ "НАПРАВО ПРЕЗ КЪРА" ...fakti.bg/bulgaria/50259-terasa-se-srutiА СЕГА ДЕ, НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ ?

8

Анонимен

преди 11 години

6 етаж - корозия на макс , то кораб да е бил щял е да се разцепи.На панелните не им трябва толкова топлоизолация ,а един човешки двускатен покрив.Казах!

7

Анонимен

преди 11 години

Те добре че тогава са ги строили ,ако го строят сега няма да вляза в панелен блок