29

пуц правосъдие

преди 11 години

с пуцаджии съдии и следователи и прокурори не се прави правосъдие.дайте ход само на юристи от класиката-софийски университет завършили.

28

до к.33

преди 11 години

Ааа, не обиждай: преди петнадесетина години в Бургаския свободен университет въведоха специалността "Право", която не беше атестирана и първият випуск "прависти" бяха заплашени да увиснат без право да упражняват професията си. Да, ама един от випускниците беше Деница Христова - тогавашна снаха на съдебното величие от окръжен мащаб - нейната тъща. И заради снахата озакониха специалността. Сетне Деница се разведе с мъжа си , на тъщата дори някой й счупи ръцете, само че въпросната съдийка бързо дръпна първоначално с як гръб, в професията и като окр.съдия осъди журналистка задето си е позволила да критикува властта и силните на деня в Бургас. Делото стигна до ЕСПЧ-Страсбург и България беше осъдена да плати яка глоба. Повтарям България, а не Деница! За награда за правилна служба на хайлайфа на Бургас и най-паче заради това,че мъжът й беше един от активистите на ГЕРБ (сега на работа в Англия), Деница ,сега Петкова, е зам.министър на Министерството на правосъдието. То в БГ нещата са такива: магистратите парвят каквото си искат , а плащаме ние и никой не ни пита защо трябва да плащаме за прегрешенията,повечето от тях умишлени, на тези с черните и червените фустанели!

27

преценка

преди 11 години

след 1990г.се навъдиха едни ПУЦ-ове по право, в които 6-ца е тройка от Софийски универси-тет, но част от съдии и прокурори са от тези ПУЦ-ове и какво добро правосъдие искате, наз-начени бяха с връзки и мъни и сега тези неможли да влязат "право" в Софийски университет правораздават, учат правото "на ход", по време на работа,но нямат акъл да го научат.Правотоза да се работи се иска: ум, логика, честност,търсене на правдата, но не от ПУЦ-ове.

26

до к.4 - СС

преди 11 години

Четем, много добре четем! Ама прокуратурата и съдиите не са ли в една и съща система - съдебната?! Нали знаеш, че в бГ има законодателна, изпълнителна, съдебна власт. Към изп.власт е МВР, а в състава на това министерство са дознателите . Досъдебното производство се води под непрекъснатия контрол на наблюдаващ прокурор, а той е към съдебната система, нали е така, умник?! Хайде да не се правим на наивни! Когато се избираха 11 члена на ВСС от професионалната квота, тя включваше 6 съдии, 4 прокурори и един следовател. А правителството на тази исстема е Висшият съдебен съвет ВСС! Нещо да кажеш? И какво общо имат с тази система Б.Б. и Ц.Ц.? Те са от изпълнителната власт!

25

Жоро

преди 11 години

Ама хайде да се разберем: Темида да не се оправдава с мудното досъдебно поризовдство! То се извършва под надзора на наблюдаващия прокурор, а прокуратурата е в съдебната власт! Друг е въпросът ,че съдии и прокурори се гледат едни други като кучето и котката! И сега какво излиза: съдиите са прави, прокурорите оплескали работата! Хайде де: значи в прокуратурата работят само *** и батлани, така ли излиза?! А съдиите са ангелчета, пърхащи с белите си крилца в небето! Да разгледаме тогава предпоследния случай на осъждане на БГ от ЕСПЧ: причина съдията Деница Петкова ,тогава съдия от бургаския окр.съд, която осъди кореспондентка на бургаски вестник, позволила си да проведе разследване как деца на силните на деня в Бургас се посочват като болни от тежки болести и като такива влизат с предимство в езикова гимназия! И какаво стана: за награда въпросната съдийка сега е зам.министър на Министерството на правосъдието, а глобата на Деница от Страсбург ще я плаща целокупният български народ! Ами за какво уволниха дисциплинарно съдия Мира Тодорова: единият от случаите беше забавени цели 5 години мотиви за присъда; ами 6 годишното туткане с осъждането на групата, ограбила валутата на семейство и изнасилила двете невръстни тогава дъщери. А наскоро Военно-апелативен съд опарвда изнасилвачите, влезли с взлом в жилището на потърпевшите! Така че виновни са и тези от досъдебното производство, но и съдиите, които се пишат ни лук яли, ни лук мирисали! Нали затова вандали украсиха входа на Съдебната палата с доматено пюре! До Върховната прокуратура още не са стигнали

24

До Х

преди 11 години

На Доган оплака ли се? Той май не се оплаква от по-ниска заплата, за нищоправенето си! Движение за права и свободи? Чии свободи? Чии права?

23

х

преди 11 години

да нарушенеята са много,особенно за правата на малцинствата,тероризирането при софийската джамия,за изучаването на майчин език,осаждането на имамите,при една и съща работа по ниски заплати за малцинствата и много,много други неща.

22

до Гаидара

преди 11 години

Е Гаидарче как ще викаш ката Б Б ти е напълнил Гърлото със Сп....хахахахахахахахаахахах

21

До Диляна

преди 11 години

Трябва да викаш но не само по форумите а да се съберете с други потърпевши и да протестирате пред съдът . Да се обадите на медийте да отразят събитието .И това е добро начало

20

ОТЧАЯН

преди 11 години

Докато ги търпим ще е така . В съдебната система е нужна тотална подмяна рязане до кокал всички вън .И от европа ни казват че системата ни не работи добре но ние понеже сме тарикати . пишем само по форумите да подкукуросваме другите и чакаме някои друг да доиде да протестира .ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ няма да стане .Ще си теглим теглото още 500 г. само че от наще си хора и Русия и Европа немогет да ни избавят

19

Диляна

преди 11 години

Искам да извикам, че чак в Брюксел да ме чуят. Прокурорите в Мездра стават съучастници на престъпни лица! Правят договорки с престъпни полицаи от РУП-Роман и с директора на ОДП Враца - Росен Иванов и ха прикриват престъплението извършено от кмета на Синьо-бърдо Цветан Василев. Съдии от РС-Мездра ми определят за вещи лица - починали експерти, експерти под запрещение и така всичко се върти в омагьосан свят. Делото се точи трета година и със сигурност ще се реши, когато починат потърпевшите! Това е

18

Анонимен

преди 11 години

Българинът има само задължения и едно единствено право - да изпълнява задълженията, които му се вменяват!

17

Анонимен

преди 11 години

Че то, Хелзиското комитет смее ли друг да закача?

16

Анонимен

преди 11 години

Защо тогава медиите вчера нарекоха вандали пичовете, които са замеряли съдебната палата с домати. В този случай трябва авторът на материала от вчера да поднесе своите извинения на извършителите за доблестната им гражданска позиция.

15

Анонимен

преди 11 години

imam poznati, koito ne mogat da si reshat imoten problem ot ve4e 23 godini! Darjavata nqmala nujnite patishta za tozi problem!!!

14

Наблюдател

преди 11 години

Малко са им доматите по фасадата на Съдебната палата!

13

Поне в нещо

преди 11 години

сме първи. А впрочем - по много неща. Все лоши.

12

Анонимен

преди 11 години

Да дойдат китайците да ни управляват с техните закони. Разстрел за корупция по бързата процедура!

11

marin

преди 11 години

в РАЗГРАД ИМА НАИ- МНОГО К О Р У М П И Р А Н И СЪДИИИ! БСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ ! комунизма там се завраъща !

10

Анонимен

преди 11 години

Това "в челото" откъде ви дойде на ум? Наемете си редактор. Не е скъпо.