51

Stoyanov

преди 11 години

Картината, описваща разстрела на Вапцаров ме преследва още от юношеските ми години.Този велик поет е можело и е трябвало да бъде спасен, но от други хора и при други обстоятелства. В стремежа си да оплюят други сега се опитват да го убият отново, изкарвайки го некомпетентен. Същата постановка гледах скоро и във филма за песента "Ясен месец веч изгрява", където сърби,албанци, македонци, турци и гърци се биеха за собственост върху мелодията, а българите на "Петрова нива"-представени като пияници.

50

Темерут

преди 11 години

Пост номер 80 е най-тъпият пост, който съм чел напоследък, АМИН!

49

Темерут

преди 11 години

Е, да де... ама на КОЛОСА Вапцаров не му пука! Той е умрял за това, в което е вярвал, обаче живее и до сега, такива като него не умират!

48

Андон

преди 11 години

Вапцаров е растрелян само защото е македонец.

47

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 65Щом можеш да напишеш това- на тебе нищо не може да ти даде :D

46

Анонимен

преди 11 години

Всеки като дойде на власт и няма кой да го удари през устата, започва да ни учи на Истинска история.

45

chymerna

преди 11 години

Ама защо мислите,че всички които помнят са измрели?Хайде пак промиване на мозъци!Поне чакайте да няма живи свидетели....

44

до 57

преди 11 години

Какво масло, какъв огън?? Трабва да познаваме ИСТИНСКАТА си история, а не изопачените провокации на ДС! Нека знаем какви са били истинските хора преди нас. Вапцаров със сигурност остава недооценен и от съвременниците си, и днес. Но кой му пука? Нали са го жертвали в пропагандната, вече не им е нужен!

43

банско

преди 11 години

Някой знае ли нещо повече за връзките на семейството на Вапцаров с цар Борис III ? Доста чест техен гост. Може би една от причината да бъде използван.

42

ОК

преди 11 години

Хубаво е да се правят документални филми за такива хора, основаващи се на архивни документи и спомени на съвременници. Името на Вапцаров през годините е било използвано за какви ли не цели и смятам, че образът, който е достигнал до нас е доста изопачен, а той заслужава да знаем за истинската му същност.

41

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 49:*** ЧЕРВЕНО, както винаги, вие, червените, виете срещу истината, дори и малко от нея да се покаже. И лицемерно се правите на защитници на национални светини. Мръсни червени подлеци. Нямаше ли някой друг да излъжете, та да го превърнете в жертва, докато вие самите отървавате кожата! Вапцаров е талантлив поет и мъчително разочарован човек, КОГОТО ВИЕ, *** ЧЕРВЕНИ, ИЗБУТАХТЕ НА РАЗСТРЕЛ, за да буните народа в угода на господарите ви от СССР. НАГЛИ, МИРИЗЛИВИ ЧЕРВЕНИ ***!

40

Анонимен

преди 11 години

победителите пишат историите,в случая-руснаците,комунистите -----------------

39

до 57

преди 11 години

Описал го е, приятелю. Спомни си "История".

38

stanev

преди 11 години

" защо не направят сериен филм за невероятните приключения на прочутия Филип Тотю войвода- един достоен борец за правда и свобода на народа"ами защото бай Филип си е живеел в Сърбия, а за да поведе групата на Ботев иска да му се плати, тогава момчетата избират Христо Ботев и той влиза в историята!Ако прочетете кореспонденция на Ботев и негови другари излиза че Филип Тотю и П. Хитов единия в Сърбия а другия живеещ в Русия не са били големи идеалисти!!!

37

Анонимен

преди 11 години

А защо не сте използвали и книгата на Марин Георгиев "Третият разстрел"?

36

Вапцаров

преди 11 години

А, дали е така?

35

..

преди 11 години

С времето всичко ще излезе - една измислена съпротива, инфантилно героизирана след преврата на 1944та, едни открити съветски агенти, финансиращи и организиращи подривна дейност срещу независимата българска държава, и разбира се, вербуваните безчет деца и идеалисти като Вапцаров, жертвани от комунистите.Предлагам просто да се отвори финансирането на документални филми по интернет, хората да даряват. Кой 1 лев, кой 10, по-лесно ще събират пари за филми.

34

Анонимен

преди 11 години

Много ви се иска той да е българин.

33

Димитров

преди 11 години

Цялата история на България която се преподаваше е измислица на булшевиките,и Варна я бяха преименовали на Сталинград гадовете но гагаузите не се примириха с гаврата

32

Анонимен

преди 11 години

СТИГА И**ОДИ ВСИЧКО ОМЪРСИХТЕ!