29

85695

преди 11 години

[po0po

28

Blue_man

преди 11 години

Вселената е едно непознато място. Какво е там един Господ знае.До колко си заслужава да се трошат крупни суми за наука от типа "раздува ли се и как се раздува" не мисля ,че е полезно при наличието на далеч по важни проблеми свързани с благополучието на човечеството. Нека първо открият как да лекуват ефективно рак и спин пък после да си търсят мегапарсеките.

27

аз

преди 11 години

Не можем да решим важни проблеми за Земята като как да опазим околната среда чиста, за да ядем и пием чисти продукти. Не можем да се преборим с ред болести .Седнали да мислят каква форма има вселената и как се раздува - като балон или като презерватив ...хи хи хи. Каквото и да е Вселената е твърде голямо за да се помести в малките ни мозъци.

26

...

преди 11 години

една от последните теория по този въпрос (разширението на вселената) твърдеше че отделни части се отдалечават с различна скорост от центъра и при някой има отклонение - движат се по крива в пространството не по права. Обосновката за това е че в първите секунди след големия взрив материята е била разпределена неравномерно и е предизвикала промени в треакториите си заради силните гравитационни сили.

25

от 26 до 25

преди 11 години

Ти може да искаш пари и за да откриваш телепорт, машина на времето, как се минава през черни дупки в паралелна Вселена или т.н. Обаче това не е практично, защото само някой луд би си мислел, че в наши дни може да постигне това. Така че учените по-добре кацнете малко на Земята. То е хубаво да имаш въображение, обаче като стане прекалено много се превръща в лудост.

24

до 25

преди 11 години

И случайно окото ти да е видяло това, което съм написал:"...Кое е по-практично да се дават пари за такава наука ли ИЛИ ДА СЕ НАМЕРИ НАЧИН ДА СЕ ИЗХРАНЯТ..."Под "...да се намери начин да се изхранят..." е ясно, че този начин пак ще се намери с наука. Само че с по-практична наука. А не да търсите някакви си там неща, които биха били полезни на човечеството, но са повече част от някоя фантастична книга.

23

Хм

преди 11 години

до 24По-практично е парите да се дадат за наука! Никога няма да нахраним скакалците - causa perduta! Но ако науката напредне достатъчно, току виж сме изнамерили начин да ги пратим на друга планета, където да се изхранват доволно...

22

до 21 и 22

преди 11 години

Комплексарщината и охраничения ум нямат край. Къде сме написали, че е по-практично да се дават за футболисти? Обаче псевдо-учения трябва да се изкаже и да ни лепне етикет, че сме простаци и не знам си още какво. Айде нали си практичен (Хахахахаххаа). Та като си толкова практичен ми кажи колко хора по света гладуват и живеят в мизерия. Кое е по-практично да се дават пари за такава наука ли или да се намери начин да се изхранят или пък да им се дадат средства за храна.

21

до 19 от 10 и 11

преди 11 години

Добър пример, но с нищо не отговаря на това,което написах. Че ние хората още не сме се научили да ходим, а се опитваме да тичаме и летим. И слагате минуси, за да докажете правотата си. Може и да ме смятате за Ганьовец, които се прави, че разбира от всичко, но по-скоро в случая вие сте ***, защото *** е известен с арогантността си. Погледнете реално - вие (сложилите ми минуси) сте тези, които се опитват да тичат и летят. И единственната ви причина да не го признавате е вашата арогантност

20

практичен

преди 11 години

с някое откритие може да дръпне света десетилетия .Добре че в ЦЕРН например а и другаде не мислят така ,иначе да сме си в средновековието . То закакво са ни ток ,компютри ,телефони и др. измислени от същите тея учени.

19

практичен

преди 11 години

Много по практично е да се дават пари за такава наука от колкото си мислите (за тея по -долу които казват че било безмислено да се дават пари за такива изследвания ) .По -смислено ли е да се дават милиони за заплати на дебилни футболисти ,които не си различават лявата от дясната ръка , но вечер пръскат по кръчми и *** пари които повечето специалисти в БАН не могат да си и помислят .Какъв принос имат те за обществото или е по важно да има " Хляб и зрелища за плебса " . Докото сериозен учен

18

Анонимен

преди 11 години

до 19: зърно не се сади, а се сее. ***, пък се опитва да прави коментар.

17

До 10 и 11

преди 11 години

Нека ти дам един пример. Когато на есен фермера прибира реколтата, той е поставен пред избор - да продаде/изяде зърното или да го засади, за другата година. Ако го засади цялото, ще умре от глад през зимата. Ако пък го изяде/продаде цялото, другата година няма да има реколта и резултатът ще е същия. Така е и с развойната и научна дейност и производството. Развойната дейност е зърното за догодина, производството е което консумираме сега. Трябва да има баланс между двете.

16

до 16

преди 11 години

Ами ти като знаеш толкова много какво направи за по-доброто бъдеще на човечеството?Изля си помията във форума ли? Или може би си направил някое невероятно откритие?

15

до 15

преди 11 години

Ти като всичко знаеш, защо просто не забършеш формулите от дъските и не обясниш на тъпите учени как стоят нещата. Ей така просто, като на петокласници. А сектанте горделиви?

14

Анонимен

преди 11 години

Брей тук все учени сте се събрали. Все много мислите, все много знаете. А случайно на вашата велика мисъл да и идвала идеята, че сте просто едни овце? Упреквате религията и простотията, а всъшност ни най-малко не сте по-различни от другите. Само като чуете думата "наука" и скачате всички да защитавате и да оборвате нас "простите" без дори да се замислите защо го правите. А дали науката е права в този случай изобщо не си направихте труда да помислите. Овци с тапии.

13

вселена и глупаците

преди 11 години

Да не Ви дреми за Вселената. Мислете за боб, праз, протеинови пръчки(кренвирши), кражби, далавери, терористи, войни, секс, насилие и подслушвания. Никъде няма да прочетете, че нашата галактика забавя своята скорост. Скоро идва промяната и повече и представа си нямат за какво става дума. Дори на "върха на пирамидата" се притесняват, защото няма да има прошка.

12

Анонимен

преди 11 години

Баба ми живее с 200 лв на месец, а има 42 години трудов стаж. Дали и дреме много за Вселената как мислите?

11

pipinana

преди 11 години

a moje bi se vijda i mnogo po napred za da e takova deistvieto ? ima poznaia i v tazi posoka no ne se kazva

10

от 10 до 9

преди 11 години

Не съм против науката, но нещата, в които си влагат ресурсите може да са много по-практични.Както и да е. Не ми се спори. Това са техните финанси и ресурси и да си правят каквото знаят. Аз лично не виждам никаква полза. Написах го за да си обясня птрвия ми коментар, защото някои решиха, че съм против науката.