211

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 210 Ами като стреляш с боеприпаси на 30 години ще засича. Калашника е доказано едно от най-надежните огнестрелни оръжия правени до сега. Опитваш се да опровергаеш това ли? ***.

210

Анонимен

преди 11 години

Глупости. Казах вече, два пъти съм виждал Калашник да засича и то при съвсем стерилни условия - чисти и смазани, току що извадени от оръжейната. Тези пропагандни простащини, че можеш да го напълниш с пясък и да стреля, ги разправяйте на баба си.

209

до славянин

преди 11 години

Прав си,но това е сега.Като се вземе под внимание ресурса,който различните държави могат да вложат към конструктурските бюра изразен най-вече като финансиране и възможност за дърпане на мозъци от цял свят,бъди сигурен,че и тези му качества ще отстъпят!

208

до 224 от славянин

преди 11 години

Само че не го превъзхождат по надеждност т. е. по функционалност при всякакви метеорологично-климатични и полеви условия, а това за всяко оръжие, каквото и да е то, е най-важното качество! Като сложим и факторът цена - става ясно кое е най-доброто стрелково оръжие!

207

до resistanse

преди 11 години

Не само м16А4 и м16М4 ,а още много други оръжия белгийско, израелско и др.превъзхождат АК по показатели като скорострелност,групираност начална скорост и съответно дулна енергия!Трябва да си кон с капаци за за твърдиш обратното!

206

славянин

преди 11 години

Интересно, ако САЩ не крадяха мозъците на целия свят от последния век и половина насам къде ли щяха да са сега!? С тяхното чернокожо население може би някъде на нивото на Нигерия (без да имам нищо против Нигерия)!

205

Анонимен

преди 11 години

На български се каза "лиценз", а не "лицензия. И когато се научите да ДОРАЗВИВАТЕ като Тойота, тогава ще си отваряте човките. Засега само тъпо копирате.

204

Анонимен

преди 11 години

А АЗЛК се разшифрова като "Ах Защо Ли те Купих"., нали знаеш. Глас народен - глас Божи!

203

Анонимен

преди 11 години

Ами да бяха ДОРАЗВИЛИ напълно легално закупения Форд модел 1928 г. И да излязат и да кажат гордо - ние не правим нови неща, а ДОРАЗВИВАМЕ. Но аз досега не съм чул такова нещо - все руснаците били в основата на нещата.

202

до 216

преди 11 години

"Москвич " съществува много преди войната под името "КИМ".Като лицензията на конвейра е закупена напълно легално от Форд през 1928 г."Опел" пък "копират",внедряват много модели на собствениците си от "Дженеръл Мотърс"."Тойота" започва славната си история след войната с лицензирани платформи на " Фолксваген" и на други автопроизводители.Всеки инженер-конструктор би се изсмял на всички новопръкнали се патентовъди,които не не са и чували за техническо задание

201

Анонимен

преди 11 години

В крайна сметка Сайга ли е най-добрата карабина, та толкова я купуват?

200

Анонимен

преди 11 години

SLR производство на "Арсенал"

199

Анонимен

преди 11 години

Добре, германците са направили Опел Кадет, а руснаците са ги победили във война, демонтирали са завода, закарали го в Москва, почнали да произвеждат Опел Кадет под името Москвич, а после го ДОРАЗВИЛИ. Евала на руснаците! Също, руснаците пленили Хуго Шмайзер, а после ДОРАЗВИЛИ неговия автомат... (е, с негова помощ, разбира се, но заслугата е на руснаците). Евала!.

198

хахаха

преди 11 години

та така-един човек нещо е направил,създава се базов модел и ОТТУКА НАТАМ отделния производител си прави неговите подобрения-и СЕ СЪЗДАВА НОВ МОДЕЛ!А между другото има т.нар. ПАТЕНТ и ако го ползуваш,се плаща и това нещо се спазва ВЪПРЕКИ враждите,както законът за дипломатите,червения кръст червения полумесец...Така че приказките на пъпчивците,дето се ровят в писанията на журналята-къде платени,къде неграмотни са си ПРАЗНИ приказки на безмозъчни деца.По- долу един е писал ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ!

197

хахаха до 207

преди 11 години

ако той е маймун,то ти си куха кратуна-даже семки нямаш-НТР-научно техническо разузнаване означава-ако някое гербълъче не знае кво е-да пише ще му кажа.Всеки краде,НО НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА УСЪВЪРШЕНСТВА откраднатото,или да го доразвие.Същата работа е да кажеш,че различните телевизори са крадени от тоя дето е конструирал ТВ приемник.Същата работа е и за човека ,ушил първия панталон,сглобил първата каруца,първия ДВГ.ПЪРВИЯ РЕВОЛВЕР,и така-полк.Сам Колт е доразвил идеята -това прави ли го КРАДЕЦ?

196

Анонимен

преди 11 години

В Казанлък се произвежда същата версия

195

Анонимен

преди 11 години

"Едно руско стрелково оръжие тръгва по стъпките на легендарния "Калашников". "Едно? "Сайга" има повече разновидности отколкото Калашников, като повечето от тях са с доста по-сериозни показатели от АК. АК е чудесно и безотказно стрелково оръжие, но "Сайга" е няколко класи по-добро! Браво на руснаците!

194

zezo

преди 11 години

Имам Сайга много е добра

193

Анонимен

преди 11 години

"По- малкия брат?"... Всъщност Сайгата е по- големия брат... ;)

192

resistance

преди 11 години

Има ли боен дух и висок морал, въоръжение няма особено голямо значение. Единственото превъзходство на м-16/м-4 над АК се дължи на въздушното превъзходство. :)