539

Snejinkov

преди 11 години

nai-posle ima chance v Sofia da stane chist grad. izmitame ottam vsichki tzentralni darjavni BG slujbi i gi nastanyavame po ujnata granitza - naprimer v selo Tihomir, selo Mochure, selo Arda, selo Prisadetz, selo Tokachka, selo Kandilka, selo Slivarka, selo Topolka, selo Pelin, selo Chernichevo, selo Kukuryak. ili po severnata granitza - Vidin, Kula, Vrashka chuka. slagame gi v armeiski palatki da rabotyat po mestni trudovi maximalni zaplati. e- post s drugite ot BG,BG post i BG vlak gratis.

538

KarayJohny

преди 11 години

мият : улици , чинии или *** , българите получават по високо заплащане.Това води до мигриране не само на самите работници , а и на семействата им преселват се завинаги с жените и децата си .Това , за икономистите , значи , че там си получават заплатите, там си плащат : пенсионните и здравните осигуровки , застраховките и данъците , там си харчат и парите, което води до стимулиране на потреблението там - респективно на тамошните икономики .За България остава закриването на училища в по малките населени места , а и обезлюдяването и изчезването на цели села .Потръпвам от ужас при мисълта , че някой нагло е взел , а друг дал пари за подобна консултация , която да се приложи в мижавите за България мащаби . Тя по ефект не се различава от съветските времена , когато , за да се осигури работна ръка за танковите заводи в градовете , се вземаха селяни от провинцията .Ще дам един *** и груб пример как може да се използва ефективно и полезно такъв механизъм : Ако собственик на имот в центъра на София отиде с колата си да работи за по голяма заплата във Видин и през цялата работна седмица стои там , а се върне само за уикенда да спи в София , цялата патардия със стоте лева вповече за синя зона ще заглъхне от само себе си .Обратно : ако високо платени работници живеят в малките градове и села , те ще осигурят платежоспособно търсене и ще стимулират местната инициатива , която да им предлага стоки и услуги , ще плащат високи данъци там , а това между другото ще подобри и инфраструктурата .

537

KarayJohny

преди 11 години

Някой е казал : Човешко е да се греши , глупаво е да се повтарят грешките . В нашия случай, ако предложението за по високи заплати в по големите градове и обратно , беше изтървано един път, а след това потулено заради гафа , нямаше да взема отношение , но , понеже някой много иска да наложи поредната простотия в България , ще коментирам .Около милион и половина българи са напуснали страната си в търсене на по- добър живот някъде другаде. Това означава , че там , независимо какво ми

536

до 597

преди 11 години

това са пълни глупости дето си ги панисал че от голямите градове харесват простотийте на това недъгаво правителство цялато население на тази държава е на един и същи хал

535

Listerinov

преди 11 години

bravo, minister!!!!!takmo sam vi prigotvil pohodni palatki , pohodni rabotni masi i stolove za rabota na bg parlament i bg pravitelstvo v regiona s nai-niskite bg rabotni zaplati - vreme e da spestim bg levovete na bg narod v bg darjavnata hazna i ot zaplatite na bg slujitelite v bg parlament i bg pravitelstvo! evalla, minister! tova e edna originalna genialna madra Vasha idea!!!!

534

Анонимен

преди 11 години

Тия от големите градове,доволни от дянков,ще гласуват за герб,а тия от по-малките и селата,които традиционно повечето гласуват за бсп,да го ду-ат.сега разбирате ли тънката милиционерска тактика с привкус на ДС.хИТРИ СА КАТО ПЛЪХОВЕ И ПОЧТИ ТОЛКОВА БЪРЗО УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ.

533

Анонимен

преди 11 години

ГНУСЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

532

Анонимен

преди 11 години

По последни данни вече сме на последно мяст в света по доходи. Ако се започне броенето обратно първи сме по бедност. А след въвежданенето на ЗАПЛАТА СПОРЕД ГРАДА ? ? ? ГЕРБ ще изморят България.

531

лай-лай кучка

преди 11 години

Поредни алогични недомислия. Не може да има възнаграждение на географски принцип, а не на професионална дейност. Бедните райони ще станат по-бедни и обезлюдени. Това е антинароден подход и вид дискриминация.

530

Анонимен

преди 11 години

ей бате шефе спри да друсаш тези в министерството, че ние изпушваме вече

529

ГЕРБ ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ

преди 11 години

ТАКА ЩЕ БЪДЕ ТИКВО КАТО В ГЕРБ СТЕ НАРЕДЕНИ *** ДО ***-ДЯНКОВ -РАЗЛИЧНА СТАВКА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ЗА БЕДНИТЕ ПО-НИСКА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА БОГАТИТЕ ПО-ВИСОКА?.ТОВА Е ДАКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ В МС СТЕ *** ДО *** НАЧЕЛО С ТИКВАТА.ЕЖЕДНЕВНО ГО ДОКАЗВАТЕ-ДАНЪК ВЪРХУ ПЕНСИЙТЕ?, ЗЕЛЕНИ И СИНИ ЗОНИ РЕКЕТ ПАРКИРАНЕ НА ЖИВУЩИТЕ ТАМ? АКО ОПИША ВСИЧКИ ПРОСТОТИЙ НА ГЕРБ ЦЯЛ ВЕСТНИК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ. ПОСЛЕ НА БОЙКО БОРИСОВ ДРУГИТЕ МУ БИЛИ ВИНОВНИ-ОТГОВОРА Е ФАЛИРАХТЕ БЪЛГАРИЯ. ДРУГ НЯМА! "По тази логика аз веднага бих поискал по-ниска цена на тока, на лекарствата, на хранителните стоки, щом получавам по-малко", коментира Иван Нейков, бивш министър на труда, сега председател на Балканския институт по труда и социалната политика. Той добави, че би трябвало да се диференцират и социалните плащания, пенсиите и т.н. Според Нейков подобно решение ще доведе до още по-голямо обедняване на изоставащите региони и по-активна миграция на работна сила към градове с по-добро заплащане. Това пък ще създаде проблеми на бизнеса за намиране на качествени служители. В същото време бедните райони няма как да привлекат фирми заради липса на кадри и лоша инфраструктура, смята Нейков. Той припомни, че дори специалното постановление "Странджа Сакар" по време на комунизма, което предвиждаше да се плаща допълнително на заселниците в този район, не е дало кой знае какъв резултат. Синдикатите изцяло отричат идеята. Експертът от КТ "Подкрепа" Николай Николов припомни, че България не е създадена от щати и законодателството е едно за всички. "Държавата трябва да определя минималната ставка, а нищо не пречи по региони на браншово ниво чрез колективни договори да се определят различни величини над нея", казва Николов. Същата теза защитават и от КНСБ.

528

Анонимен

преди 11 години

УСМИРИТЕЛНАТА РИЗА ЗА ТОЯ ГНИЛОЧ СПОРЕД РЪСТА МУ.НИЩОЖЕН!

527

Анонимен

преди 11 години

ГЕРБ=ГРОБ

526

Анонимен

преди 11 години

Цена на тока - според града.Цена на парното - според града.Цена на бензина, дизела... - според града.Цена на лекарствата - според града.Цена на учебниците за децата ни - според града.ДДС - според града.Данъци - според града.Простотията - и тя според града.

525

Анонимен

преди 11 години

дянков иска да въвежда двойни стандаррти. къде отиде идеята за рравноправие, за равномерно развитие на регионите. герб да си подават оставката. дойдоха на власт с лъжа и никакво намерение нямат да подобрят положението на обикновените хора. дори идея си нямат как могат да го направят

524

Анонимен

преди 11 години

какъвто човекът -такива са му и идеите,не му се сърдете ,той не е виновен,толкова може

523

Марсианец - чукча

преди 11 години

Герберастите само ръсят глупости- различни заплати в различни градове, данъци на лихвите. Сигурен съм че 10 дена преди изборите няма да остане жив гербераст в България - всичко ще избяга в чужбина да крие откраднатото.

522

по БОТЕВ

преди 11 години

Кажи ми, кажи бедний народе, кой те в тази бедност люлее.

521

Анонимен

преди 11 години

***

520

Анонимен

преди 11 години

Не знам защо си мисля, че тоя е прихванал от някой не спин а тиквин, щом ги ръси такива глупости, тези 10 месеца които остават до изборите ще ми се сторят цяла вечност