84

Kentucky Bourbon

преди 11 години

Изражението на човека на снимката е красноречиво - "До кага бе,...писна ми от вас"...

83

Kentucky Bourbon

преди 11 години

Ето така, чрез подобен род новини, България има реален шанс да си оправи имиджа в Европа, па и по цял свят.

82

Kentucky Bourbon

преди 11 години

"Според него в едно от двете страни решението на магистратите не е правилно"...Да, прав е човека... и аз като страничен наблюдател, ще кажа, че са сбъркали в богата и уважавана Германия и в никакъв случай в бедна и корумпирана България...нали така?

81

8

преди 11 години

Съдът в България работи така: Имаш милиони нямаш присъда,нямаш милиони-получавашприсъда и за този с милионите,за да се получи реванш колко е строг съда в Бг.

80

teo

преди 11 години

Не се чуди ОЛАФ, ЗАЩО САС ОПРАВДА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПО ДЕЛОТО САПАРД!!! ЗАЩОТО САС Е ПЪЛЕН С КОРУМПИРАНИ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ СЪДИИ И ТЕ ВИЖДАЙКИ КРАЯ НА КАРИЕРАТА СИ, ГЛЕДАТ ДА НАНЕСАТ ПОСЛЕДНИЯ СИ УДАР ПО СТАРИЯ СИ ИЗПИПАН КОРУМПИРАН НАЧИН НА БСП-БКП-ДПС !!! ПО ПРАВИЛО УМИРАЩАТА ЗМИЯ ХАПЕ НАЙ-СИЛНО!!! СПОКОЙНО ЕВРОПА, ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В БЪЛГАРСКИЯ СЪД И ПРОКУРАТУРА, ОК??!!??

79

Анонимен

преди 11 години

То е смрад та не се трае, тоя пита имало ли нещо гнило.Има ли нещо дето не е гнило в тая държава и в тая политическа банда.

78

Eee

преди 11 години

ТОЗИ Е ЛУД.НЯМА ВЕЧЕ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ.ТРЯБВА ДА СЕ ВКАРА В ЛУДНИЦА,НО БЕЗ ДА ГО ЛЕКУВАТ.ХОРА КЪДЕ СТЕ БЕ??????

77

Ssssss

преди 11 години

ТОЗИ Е ЛУД.НЯМА ВЕЧЕ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ.ТРЯБВА ДА СЕ ВКАРА В ЛУДНИЦА,НО БЕЗ ДА ГО ЛЕКУВАТ.ХОРА КЪДЕ СТЕ БЕ??????

76

emigrant

преди 11 години

ГОЦЕ е поел ангажимента да освободи престъпниците и какво мисли европа няма значение А Бългаския съд е верен последователен и безпринципен което е доказалвал 20 години , какво има да се чуди ОЛАФ

75

Анонимен

преди 11 години

Тройната коалиция преди 5 години си вкара само свой хора в висшата съдебна система.Кой ще осъди свой човек...това не е било никога.Тия червени *** пак ни направиха за смях пред цяла Европа.

74

Анонимен

преди 11 години

Германското правосъдие нещо нее наред,трябва да се поучи от Българското.

73

ОТГОВОР

преди 11 години

Няма гнило,защото в България няма съд.

72

did

преди 11 години

"Има нещо гнило в България!"Ние си го знаем. И ни харесва! И затова гласуваме за него! А ти "шефе" си гледай нещата в Европата... Тука "ЕВРОПА " НЕМА !

71

Мария

преди 11 години

Много от коментарите са : Преразказ с елементи на разсъждение и тълкуване какво искал да каже главния герой! А главният герой каза ясно: За едно и също престъпление, едни и същи доказателства, съда в Германия осъди обвиняемите в Германия, а съда в България оправда обвиняемите лица в България! Колко по - ясно да ви е : Гражданите на ЕС не са ***!

70

а

преди 11 години

То не е за приказване!

69

бб

преди 11 години

Проблема е в комуниста главен прокурор Б. Велчев. Всички на които четат оправдателни присъди, или забатачени от знаковите дела са комунисти или свързани с Гоце / Топлото, Масларката, Сумиста, САПАРД и др/. За да не бъдат осъдени се стъкмяват калпави обвинения с умишлени пропуски и другарите се спасяват, а народа плаща масрафа. Да се молим следващия главен прокурор да е свестен човек, но едва ли мутрокомунистите начело с Боко ще допуснат това.

68

Габи

преди 11 години

Г-н Кеслер не нападна новоизбрания член на ВСС Калин Калпакчеив, както е написано във в-к Труд, а изрази учудване и опасение , че при едни и същи доказателства в Германия осъдиха хора свързани с този процес, а в България българските участници са оправдани. Тъкмо затова, както и Жоро споменава, г-н Кеслер каза ,че ще предложи един прокурор и една (съдебна ) система за ЕС. А това, че К.Калпакчиев стана член на ВСС да му мислят тези, които го избраха. Предполагам, че новоизбраният член на Съвета няма да тръгне с рогата напред с/у шефа на ОЛАФ. Бих се радвала ако в ЕС се възцарят един гл.прокурор и единна съдебна система. Смятам, че тогава ще намалеят до мининмум изцепките, свързани с разбирането в български вариант за независимост на българските съдии, вкл. и тези от НО.

67

Жоро

преди 11 години

В днешното си интервю ген. директор на ОЛАФ буквално каза следното: Той изрази безпокойството си от факта ,че при един и същи доказателства се получават различни присъди, което поражда основания да се смята,че правораздаването е различно и че има несправедлива съдебна система. Г-н Кеслер сподели,че е необходим един прокурор за цялата европейска общност и ЕДНА единна СИСТЕМА (мисля, да не кажа уверен съм, че определено става въпорс за съдебната система). По БТВ и Нова се опитаха да замъглят изказването му за несправедливата съдебна с-*** и че е необходима една единна такава, но от превода на интервюто му много добре се чу и тази част за правораздавателната система. Очаквам оотговора на К.Калпакчиев и К.Иванов, както и този на активистите от БИПИ, ИРПС , ССБ и Правен свят. Много е интересно дали посочените съдии ще се опитат да се покажат независими или ще се повтори процесът Борилски. Защото г- н Кеслер категорично държеше на доказателствата по процеса.

66

до 74

преди 11 години

Е, и ? Тогавашният ЕС явно е бил по-либерте!

65

Запомнил

преди 11 години

Когато в края на 1933 г., съдът в Лайпциг оправда по липса на доказателства обвинените за опожаряването на Райхстага български комунисти Димитров, Попов и Танев, цар Борис III и тогавашния премиер Никола Мушанов не си позволиха да поставят под съмнение авторитета на немския съд и правосъдна система. Въпреки че са имали съмнения в правилността на издадената присъда, свидетелство за което е отказът на българските власти да разрешат на тримата оправдани българи да се завърнат в Родината.