155

EU citizen

преди 11 години

това е стратегически, военно значим ако щеш проект--------------------- A, сетихте се най-после! Е, затова трябва да е поне в ръцете на съюзници, а не в ръцете на руснаците, с които след 3-4 години ще воюваме.

154

RCI

преди 11 години

Г-н Петров, освен всичките зависимости и рискове за които трошим клавиатури от години и никой не ни обръща внимание, има още един.Европа изсипва милиарди всяка година под различни форми тук.Пари на еврпейския данакоплатец.Вярно,че са целеви,но вътрешното разпределение на бюджета си е наша работа.В един момент гражданите на ЕС ще кажат `стига`,ние даваме пари на Българите защото са бедни,а те подаръци правят на Кремъл.Тогава какво ще правим?

153

П.Петров

преди 11 години

Интересно е, че по една нелепа случайност Сам Реди твърди, че е работил в енегетиката в Чикаго последните 29 години, също като кръстника Мурат Балагула.Руската мафия е издънка на КГБ, също както нашата е издънка на ДС. И другарят Путин и другарят Борисов са тясно свързани с двете организации в частта им, която легализира мафията, като превзема държавата. Птимерно *** Холдинг купиха българската част на ЕОН, знаем колко близки са *** и ГЕРБ.

152

П.Петров

преди 11 години

"Някъде през 1989-1990 в съветската преса се появи интервю със знакова фигура на руската мафия в Чикаго кръстника Мурат Балагула.Журналистката се интересуваше, защо г-н Балагула така настойчиво инвестира в регионалната енергетика. Отговорът беше приблизително следният: В началото на века се смяташе печелившо да инвестираш в хазарта, в проституцията и в шоубизнеса. После дойдоха наркотиците. Сега времената са други овладееш ли шалтера, в твои ръце е всеки бизнес /разбирай гореизброеното бм/, в ръцете ти е и икономиката и политиката."

151

до 174

преди 11 години

Нещо много по лошо.Искат да строят хранилища за ядрени отпадъци в България,да се приемат отпадъците и от Европа и Америка.Сам Реди,работи във фирма FRENUS-дейността на фирмата е такава.Понеже е частна ,на българска земя ще приема ядрените отпадъци и от света.От тая дейност в днешно време се печели много.При използване на ядрено гориво от Русия,те си поемат задължението за отпадъците,както е в Козлодуй.

150

към 177

преди 11 години

Ей талант, погледни малко по далеко от новинарски популизъм,Станишев,Овчаров те са виновни, а твоя възлюбен се е цункал с Американците и са си казали еми по добре ще е. Лобизъм и рушвети ще има винаги, колкото е по голям проекта толкова ще е по голям рушвета. Ама заразлика от сегашните БСП взимаха, крадяха и тн, но оставяха и за бизнеса и за народа, сега не е така. АЕЦ 100% чужда частна собственост, това не е магазин на Зара това е стратегически, военно значим ако щеш проект. В чужди ръце???

149

До 157

преди 11 години

На никого не се е опънал Бойко Методиев Борисов. След като неговата "дюнер-секюрити" катастрофално се провали на летище "Сарафово", както американците, така и по линия на ЕС са му казали, че до второ нареждане, България не трябва да се съгласява с версията на Нетаняху. Освен ако не събере такива доказателства за нея, че и български съд да му ги признае.

148

БГ

преди 11 години

Руснака идва у нас не да строи АЕЦ - това е само за парлама. Идва да строи хранилище за ядрени отпадъци и завод за преработката им. Именно в тази пазарна ниша има огромно търсене и малко предлагане в рамките на евросъюза. Като прибавим към това, че има директива ядрените отпадъци да не се изнасят извън ЕС, това прави бизнеса много печеливш. Повечето хора оприличиха руснака строител като добре облечен клошар и са прави, той се занимава със събиране на ядрени отпадъци и преработката им.

147

Въй майкооо

преди 11 години

Овчаров и Станишев са подскочиха като опарени,щом разбраха че ще трябва да си връщат комисионните на Русия

146

каро

преди 11 години

Вече сме в класиката .Имамеси български Хамлет."Да бъде или да не бъде..."Белене".Чудеса!Или водевил?Какво още може да ни изненада?Може би ...предстоящите избори?!

145

румен221

преди 11 години

Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...- НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК - ХА-ХА-ХА,Добре!!! НО, ЗАЩО ТОГАВА ЗИМАТА ВНАСЯХМЕ ПО 400 Mw/дневно ОТ ФРЕНСКО-КУНЕВАТА АЕЦ - ЧЕРНА ВОДА!!! (а икономиката ни дори не работи)- ЗАЩО МЪЛЧАТ ЗА ТОВА ПАЛЯЧОВЦИТЕ ОТ ОДС, КОИТО ТВЪРДЯХА, ЧЕ ИМАЛО ИЗЛИШЪК ОТ ТОК (е, свършиха мръсната работа на ГЕРБ и те от благодарност ги разтуриха)- БОКО КАЖИ СИ!!! ЗАДЪХВАМЕ СЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЕДИН ГОЛЯМ ТЕЦ ДА СПРЕ И СТАВАМЕ ДИСКОТЕКА - ЕНЕРГОСИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ РЕЗЕРВИ!!!- Но ПИТАМ:- Защо е ВЪВЕДЕНА КВОТА ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА СВРЪХЕВТИНИЯ КОЗЛОДУЙСКИ ТОКСАМО ОТ 23%...??? - Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 години и на цена от 79 стотинки (без ДДС)... и да отказва ток от Козлодуй, струваща му 1.169ст!?!?!?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 6,5 ст В СЪЩНОСТ ВЪГЛИЩАТА В МАРИЦА-ИЗТОК СВЪРШВАТ СЛЕД 30 ГОДИНИ- Дори ПРОДАЖНАТА цената на тока от АЕЦ-Белене, да е 5.5 стотинки (при себестойност 2,42 както казват англичаните), което признава дори сребролюбеца Касчиев, тя пак е по-ниска от всички други Зелени и Въглеводородни източници на ел. енергия... - Приятели, ако бяха верни 1, 2, и 3 (по-горе), Козлодуй ще продава на 100% и не по 3,0ст. , КАКТО ГО ПРОДАВАМЕ НА ТУРЦИЯ, а по 8 стотинки, Белене ще продава на същата цена..., ПАЗАРНА ИКОНОМИКА е това..., а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв... СПОНСОРИТЕ НА ОДС ЩЕ ИМ СПРАТ РУШВЕТА, Е, И КОСТОВ ГУБИ, НО БЪЛГАРИТЕ ПЕЧЕЛЯТ!!!Така ще изпълним и Евродирективата - Да намалим вредните емисии с 60%... Което ще направим всякак..., но САМО, ако го има Белене защото, ако го няма, до 10 години оставаме без ток..., ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В КАМЕННАТА ЕРА, а по-точно ще го купуваме по 99 ст...., е, които можем да си го позволим де...

144

Изроди

преди 11 години

Защо *** мили искате, американци да строят проект атомен на територията на България, без грам Българско участие, на кой според вас ще продават ток през коя преносна мрежа ще излиза от кой ще сме принудени на купуваме ток, като се затвори АЕЦ Козлудуй. Защо се мръщехме *** русомрази като ни предлагаха да го построят за 6 млрд долара и да е Български, за чии мрънкахте, а сега същите тикви дето викаха 6 млрд е много викат То огромна инвестиция поне 20млрд лева. Наголете дупете и ние покрай вас.

143

EU citizen

преди 11 години

Е, не е зле и този финт да им разиграем на руските ***.

142

Охо Бохо

преди 11 години

"Така смърди, че не се трае" Малко цитатче от един знаков сериал.

141

ДО 170

преди 11 години

АЗ ПЪК НИКОГА НЕ СЪМ ВЯРВАЛ, ЧЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ *** ПРИ ГОТОВА ЛИЦЕНЗИРАНА ПЛОЩАДКА И ВСИЧКИ РАЗРЕШИТЕЛНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ДА ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА.

140

телеманиак

преди 11 години

Ха-ха-ха, а аз си мислех, че хитовия сериал "Гьолът" е свършил, пък то интересното тепърва предстояло!

139

Анонимен

преди 11 години

АКО ЩЕ ДА СА МАРСИАНЦИ- ТОВА СА ОГРОМНИ ИНВЕСТИЦИИ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПО ВЕРЛИГАТА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ- МНОГО БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ СВЕЖИ ПАРИ, АДСКИ НЕОБХОДИМИ В МОМЕНТА

138

до 167

преди 11 години

Не разпространявай гнусни лъжи- това е един от най-мощните пенсионни фондове на американските военни- знаеш ли какви пенсии получават? А това, че има намесени евреи- къде ли ги няма ? Това е фонд на най-едрия еврейски катипал- какви джуджета като Галеви и Цветелинка? Тя се готви да е един от подизпълнителите, но това са дребни трохи.

137

Българин

преди 11 години

Във време на криза ,е номрмално всеки да се радва на каквато и да е била инвестиция ,без значение къде е в страната,а пък и този регион се нуждае ,но ми се струва ,че повечето блага ще се осетят главно в Плевен , а не толкова в самия град Белене или страната.

136

Анонимен

преди 11 години

Инвеститора идва у нас не да строи АЕЦ - това е само за парлама. Идва да строи хранилище за ядрени отпадъци и завод за преработката им. Именно в тази пазарна ниша има огромно търсене и малко предлагане в рамките на евросъюза. Като прибавим към това, че има директива ядрените отпадъци да не се изнасят извън ЕС, това прави бизнеса много печеливш. Повечето хора оприличиха инвеститора Реди като добре облечен клошар и са прави, той се занимава със събиране на ядрени отпадъци и преработката им.