359

Анонимен

преди 11 години

5. После американци, ще си имат централа в БГ (100% тяхна), ще ни продоват ток по много високи цени (ТЕЦ Марица), нащите ще са ни вързали с договор за години напред.6. От цялата работа едни хора ще станат много богати, други ще си останат много богати, а трите ще продължават да обедняват.7. В общи линий нищо хубаво няма да излезе, като продължават да ни управляват все същите хора последните 23г. Просто ще си разменят властта, едни ще идват от нищото като спасители, а други ще изчезват в нищото

358

Анонимен

преди 11 години

яка ви кажа истината:1. Не може с руснаците, защото тези които са го подписали договора вече са прибрали всички комисионни, и за новите нищо не е останало.2. Също така руснаците са врогове на новите шефове на нашите "шефове".3. Сега новите ще подпишат с америкаците, те ще ползват наготово от руснаците вече каквото има, а пък горивото вероятно ще е амер.4. по този начин старите ще си задържат комисионните (1млрд?? :), новите и те ще получат нещо

357

Анонимен

преди 11 години

Зад тази организация да не се окаже, че стоят милиардите, изнесени от България в началото на прехода?!?

356

Анонимен

преди 11 години

АААААААХАААААА, ето къде бил ключа от бараката...Значи не бил проблема в самия проект..Проблема бил КОй ще е инвеститора...

355

АнТоНиМеН

преди 11 години

Мда, ще победим енергийната (не)зависимост! Очаквам скоро предложения за инвестиции и от други чуждестранни консорциуми - ВиК (Венецуела канал), МВР (Минист. на Великобританските работи), ГДБОП (Господарственая дирекция ....), индийски конгломерат за кмет на София, китайско сдружение за Президент и талибанско движение за Парламент.Моля, цените не са посочени, но очаквам с трепет вашите оферти !

354

Анонимен

преди 11 години

След като централата ще е частна, значи евтин ток няма да има. Освен това тези фалшиви американци ( а всъщност руснаци ), ще си докарат руски персонал плюс Н на брой агенти на техните служби, замаскирани като персонал, който ще щъка из държавата. След всичко това какъв е смисъла от това начинание?

353

Анонимен

преди 11 години

Русия и САЩ ръка за ръка строят Новия Световен Ред. Който си мисли, че се противопоставят жестоко се лъже. Те заедно мамят Иран, като го карат да закупува все повече оръжие.

352

Анонимен

преди 11 години

435Русофилистичния, това е било вярно преди 60 години. "Руските" центрофуги са разработени от пленените германски учени - за твоя информация. Да не говорим, че АЕЦ е американска технология, открадната от руснаците. Все пак, първия прототип на АЕЦ е построен в САЩ.Освен това, няма движещо се устройство, което да работи 30 години без нужда от поддръжка или ремонт/подмяна/.

351

Анонимен

преди 11 години

Активите, които ще придобием от НЕК, ще бъдат остойностени по справедлива пазарна оценка, като се спазват процедурите на НЕК и законодателството на страната. +++++Рибата в морето, но руснаците са приготвили тигана :)) циркаджии.

350

Анонимен

преди 11 години

437Не става дума за това дали е изгоден или не. Може да е много изгодно да си купиш геотермална инсталация за отопление на дома, но ако ги нямаш парите просто не го правиш. Не вземаш заем, с който ще се набуташ за следващите 20 години. Та, АЕЦ Белене на всяка цена - НЕ !

349

Анонимен

преди 11 години

така, рухна лъжата, че това е икономически неизгоден проект! Явно става дума за нашето поробване. По никакъв начин ние българите не трябва да имаме нещо наше, което да носи печалби на нас самите. И не се чудете защо не живеем добре, нямаме нормални пенсии, европейски доходи, качествено здравеопазване и най-важното превърнали сме се в консуматори на чуждите стоки, а произвеждаме почти нищо. Как ще има добър живот тук, след като всичките ни заводи са подарени на крадци от цял свят?

348

астролог

преди 11 години

Значи американците тоест руски капитал под американска шапка купува за 10 милиарда евро централата . На нас: даваме ви един милиард евро , ама имате 1 милиард дългове , та нищо не ви даваме. След това хващат турски инвеститор и продават 49 % за 4.9 милиарда евро и изнасят тока за Турция. На руския капитал централата струва 4 милиарда. Та те печелят 900 милиона в брой и 5 милиарда в акции още при покупката, а след това някаква печалба всяка година!

347

За сведение на

преди 11 години

русофобите: 40 процента от урана за американските ядрени централи е руски, защото е по евтин. Само Русия притежава технология за добив на обогатяване на уран чрез ценрофуги с 2000 оборота в секунда и центрофугите не са спирали от 30 години-толкова висока надежност на конструкцията. Американците работят по дифузния способ и затова крайния продукт е в пъти по-скъп. Украинците пробваха с американски пръти и след авария спешно молиха руснаците за руско оригинално гориво. Толкова за неуките

346

RCI

преди 11 години

До ТИЯ ХАРМЕРИКАНЦИ`Ена чАхкиня са обажда,*** како`,ако си спомняш вица.Приятна вечер.

345

ТЕЯ ОТ РОСАТОМ

преди 11 години

САМО ЗА ДВАМА ТЪМНИ ИНДУАМЕРИКАНЦИ ЛИ ИМАТ МАНГИЗИ???

344

RCI

преди 11 години

Вие луди ли сте?Ще ни залагат атомна бомба ,а ние дори не знаем кои се.Тайна!В друг сайт преди време бях написал че точно това ще се случи-Москва ще пише `Пауър`вместо`Строй`и пак същото.Дори да не е Москва,този проект е компроментиран достатъчно и място тук няма!При тези неизяснености около пари и собственост и при напрежението в страната никоя уважаваща себе си компания няма да се ангажира.Тези да се махат.Веднага!

343

ТИЯ ХАРМЕРИКАНЦИ

преди 11 години

ЖИВИ ***, ДАДИХА ГИ ПО ТV-ТО. ФСИЧКО ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА НЯКЪВ БАЛОН.

342

Анонимен

преди 11 години

Строителството на централата на практика беше спряно през 2009 г., когато на власт дойде правителството на министър-председателя Бойко Борисов. тази мутра трябва да бъде бита ,линчувана и демонстративно убита с камъни !!!

341

Анонимен

преди 11 години

ако Борисов клекне за Белене е политически труп !

340

Az

преди 11 години

Работих на строежа на Марица Изток 1 с инвеститор американската AES. От почти двата милиарда похарчени за централата поне 500 млн са похарчени излишно.На много места по света съм работил, но такава разсипия и безконтролност не сам видял. Разбира се нещата стават ясни, като се разбере кога и как е сключен договора и кой ще връща парите на инвеститора. Много се надявам да не плащаме още грешки на безобразните крадци които ни управляват вече 23 години!!!