122

до к.130

преди 11 години

Пак ли ти се ерчиш и раздаваш акъл, който очевидно не ти достига? Виж какво, първо си пий успокоителните хапчета, а тогава се дърви на коментиращите . И ще направиш още по-добре ако отидеш да грухтиш в "ПраЗен свят". Там ще намериш сподвижници на разсъжденията си, защото там са такива като теб - изкарват си парите от нещастието на жертвите и джобовете на престъпниците.

121

До к.31

преди 11 години

Досещам се,че трябва да докажа, че човеке влязъл насила в дома ми, ама това ще го доказвам на шерифа, който е изборен, а не не от "професорите " на Цветан Цветанов. И ако се наложи ,ще ме съди съдия, който не е завършил Право в червения факултет - ЮФ на СУ, където повечето преподаватели са комунистическа ***. Предполагам, че знаеш, че в USA съдиите не са задължително с висше юридическо образование, но са изборни и са хора, доказали пред обществото, че са справедливи, с морал и авторитет пред изибрателите. Това го казвам като човек, бил много пъти в сАЩ, правил справка още в средата на 90-те години за състоянието на съдебната система в тази страна , така че не говоря наизуст. И знаете ли какво се оказа: че жените съдии в САЩ са около 7% от общия брой съдии, а в България те са над 70%. Второ, ако съм в САЩ ще се радвам,че няма да ме съдят Калпакчиев, К.Иванов, М.Тодорова, Ченалова, Дончева, А.Йорданова; да ви изброявам ли още много съдии, повечето съдийки, които не бих желал да ме съдят напр. Крънч, Батанова, Деница Христова/Петкова, а поркурор да ми бъде напр. Марги Попова!

120

СВОБОДА ЗА ОПИЦ

преди 11 години

До Какъв е проблема? ПРОБЛЕМА СИ ТИ ДРАГИ НЕГРАМОТНИКО! ПЪРВО ЗНАЕМ КАК СЕ ПРИДОБИВА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ И НИКОЙ НЕ Е ЗА ОТМЯНА НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ И ПРОУЧВАНИЯ ПРЕДИ ПРИДОБИВАНЕТО МУ,НАЙ-МАЛКО НЕ ТРЯБВА ДА ПОПАДНЕ В РЪЦЕТЕ НА ЛУД ИЛИ ШУБЕ КАТО ТЕБ.ВТОРО В МНОГО ДЪРЖАВИ Е РАЗРЕШЕНО ПРИТЕЖАНИЕТО НА ОГНЕСТРЕЛНО А НЕ ГАЗОВО ОРЪЖИЕ-НЕ НИ ПРАВИ НА МАЙМУНИТРЕТО-ДА ТРУДНО Е ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯ ЧОВЕК,НО НЕ И ДРОГАЖ,*** ИЛИ БАНДИТ ОСОБЕННО КОГАТО НОЖА Е ОПРЯЛ ДО КОКАЛА ТИ-ВЕРВАЙ МИ,АЗ ЗНАМ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ

119

иво

преди 11 години

на моя позната преди два дена откраднаха колата тя работи като брокер на коли и успя да разбере кой е откраднал колата един наркоман обади мусе но той и каза че няма да и върне колата защото като я разглоби ще спечели 5000 лв тя не смее да подаде жалба в полицията защото наркоманите ще и подпалят апартамента продължавайте да ги защитавате

118

време е за разплата

преди 11 години

Пишещите тука в защита на разбойниците са или разбойници или свързани с разбойниците. Особенно адвокатите. Отстрелянето на разбойник ги лишава от шумящите хартийки. Ако трябва да се започне, това е от съдебната система, която е первезна, продажна и противообществена, след като с лека ръка наказва дребния провинил се или невинния ( преиначава следствието, за да оправдае виновника), а убийци и разбойници не ги пипа. Необходим май е нов 9 септември, за да се изчисти държавата от мошениците.

117

Само линча оправя

преди 11 години

Защо мислите, че само патллакът е необходим за самоотбрана. Най-обикновен кухненски нож може да свърши същата работа. Мачетето също. Защо разширението да не включва, влизане в жилището с ВЗЛОМ от непознати. Това е вече самозащитаи употребата на оръжие е необходима. Или цяла тумба крадци са влезли в двора и изнасят имуществото, което си спечелил за десетки години лишения. Естествено е, че трябва да се пресекат наглеците с оръжие. и стига с тази либералност към разбойниците. Тя ни докара бедите

116

AVA

преди 11 години

До ИВОН депОтати??? сигОрни??? Моля, оправи си правописа. Иначе идеята ти е чудесна.

115

до 126

преди 11 години

пробвай с ГСО да обезвредиш куче, пиян, наркоман или дори група ***. предполагам ти е мил живота, за това питай охранителите или хората от сходните сектори за ефективността на ГСО-то... ГСО=пиратки

114

Анонимен

преди 11 години

Пак ли тая тема... Не, не трябва да се променя нищо, трябва членове 12 до 15 от Наказателния кодекс да се преподават в училище и то всяка година. Целият форум е пълен с правно неграмотни хора, които искат да променят закон - явно не става, парламентът е пълен с такива и нищо не са направили.Колкото до Опиц, първо прочетете съдебното решение, запознайте се с фактите (на сайта на ВКС), а после, като установите, че Опиц е виновен, или не пишете, или се изказвайте грамотно.

113

kireza

преди 11 години

до ИвонЗапада няма намерения да осъществи сладките ти сънища!Да,за задълженията народа да бъде ограбван,ще има единна централа,но нашите родни бандити ще си дерибействуват както си искат,евросъюзът заяви че не ще ги ограничи!!!СЪНИЩА,СЪНИЩА СЛАДКИ.......:)))))))))))))

112

ИВОН

преди 11 години

Просто се чуда как 23год. 240 депотати не оправиха държавата и затова Предлагам; час по скоро ЕС да стане една държава с един президент и едно министерство .И каквото в ГЕРМАНИЯ такова и във всяка държава от ЕС. бЪДЕТЕ СИГОРНИ ЧЕ В ПЪТИ ЩЕ СМЕ ПО ДОБРЕ.

111

Мдааааа

преди 11 години

Работата по проекта за изграждане на пътя Русе - Свиленград най-вероятно ще продължи на двустранна основа между България и Катар, тъй като Турция се оттегля от преговорите. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

110

Какъв е проблема?

преди 11 години

Hеизбежната самоотбрана и отбрана е решен проблем от години.По света всеки има право да си закупи газово оръжие за лична самоотбрана и имуществена отбрана.За огнестрелно оръжие се иска разрешително, курсове и регистрация на оръжието при закупуването му. Разрешение се дава при определени условия.

109

Много Евтино

преди 11 години

"Държавата незаконно ще търгува с гражданство", коментира "Труд". Поводът е приетото от Министерския съвет предложение за промени в Закона за насърчаване на инвестициите. С него се дава право на постоянно пребиваване в България на чужденци, които са дарили на държавата 200 000 лв. А след 5 години постоянно пребиваване се получава българско гражданство. Казано с други думи - България предвижда най-обикновена покупка на гражданство. 1 000 000 евро трябва да струва българското гражданство!

108

мили деца

преди 11 години

Скъпи мои да извадиш оръжие и да гръмнеш някои не е проста работа.Иска се здрава психика,престъпника убиец има болна психика.За тези които искат да имат патлак за да им се удължи чурката,и да стрелят по крастовищата ще им кажа само едно:наи много да гръмнете не когото трябва или да ви го вадят от *** в болницата.Притежаването на оръжие е сериозна работа.Като го вадиш трябва да можеш да стреляш,ще ви го каже и наи големия бандит,но бандит.Не *** които иска да избии компекси.

107

до 104

преди 11 години

не гледам за банди, но сам може да разгледаш американските програми за "Доброволни граждански отряди", да го наречем - домобранство. От 2002 до сега 64% от населението е преминало през такива отряди/AmeriCorps, Citizen Corps.../, дейността им включва и действия при пожари и бедствия. законно въоражени граждани бранещи махалите са достатъчна мярка срещу дребната/***/ престъпност.

106

Анонимен

преди 11 години

НЕ САМО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗШИРИ ПОНЯТИЕТО"НЕЗИБИЕЖНА САМООТБРАНА", ПРОСТО ДА СЕ ПРОМЕНИ-НЕ МОЖЕ КАКТО Е СЕГА АЗ ДА МОГА ДА ЗАЩИТЯ САМО СЕБЕ СИ И НИКОЙ ДРУГ!? ЗНАЧИ НЯКОЙ ЩЕ КОЛЯ ДЕТЕТО МИ ИЛИ ЩЕ ИЗНАСИЛВА ЖЕНА МИ ИЛИ ЩЕ СТРЕЛЯ ПО ХОРАТА НА УЛИЦАТА ПРЕД СЧИТЕ МИ И АЗ НЯМА ДА ИМАМ ПРАВО ДА ГО ГРЪМНА ЗАЩОТО ОРЪЖИЕТО МИ Е ДАДЕНО САМО ЗА САМОЗАЩИТА ТА ТОВА Е ИДОТЩИНА И КРЕТЕНЩИНА!?!?!? И ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ В ЗАКОНА ПРАВОТО НА НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ ОТ ПРАВОТО НА ПРИТЕЖАНИЕ НА СЪЩОТО В ДОМЪТ СИ!?!

105

до 114

преди 11 години

да не мислиш, че сега се отчитат в КОС кой колко престъпления е извършил с КНО-то? най-малкото което ще спечелим - ще изравним страните. сега си с голи ръце срещу въоражени престъпници, съд, полиция. тогава ще си с 1 пистолет повече. наслука!

104

СВОБОДА ЗА ОПИЦ

преди 11 години

АМЕРИКАНЦИТЕ КАЗВАТ ГОСПОД СЪЗДАДЕ ХОРАТА РАЗЛИЧНИ, А КОЛТ ГИ ИЗРАВНИ! БЪЛГАРИНА ОТ КРАЙ ВРЕМЕ ВИНАГИ Е ИМАЛ ОРЪЖИЕ В ДОМЪТ СИ ДОРИ И ПРЕЗ ТУРСКОТО-"ОСМАНСКОТО" РОБСТВО И СЕ Е ЗАЩИТАВАЛ С НЕГО, САМО ЧЕ СЕГАШНАТА"ДЕМОКРАТИЧНА" ОЛИГАРХИЯ СЕ СТРАХУВА, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СЕТИ ДА ГО ОБЪРНЕ СРЕЩУ ДНЕШНИТЕ СИ ПОРОБИТЕЛИ В ПАРЛАМЕНТА,КАКТО СЕ ИЗПУСНА ЕДНО СДСАРЧЕ КОГАТО ГЛАСУВАХА НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ-АМЕРИКАНЦИТЕ СА ИМАЛИ ОРЪЖИЕ КОГАТО СА КОВАЛИ ТЯХНАТА,ВИЕ НЕ! "ЗЕМЯТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ ОТНОВО Е РОБСКА ЗЕМЯ"

103

Анонимен

преди 11 години

Престъпниците нямат нужда от самоотбрана, защото те са нападащата страна. От самоотбрана имат нужда жертвите на престъпления. Кой е против това? Само хора, които искат хората да бъдат беззащитни. Затова се предприема една доста *** тактика на сатанизиране на жертвите от сорта: представете си сега какво ще стане ако.... И естествено това което РЕАЛНО СТАВА се игнорира. Защо? Ами за да не могат хората да се защитят, естествено.