152

feat gym

преди 11 години

spored men toia predmet triabva da e svobodno izbiraem,ne biva na uzenizte da budat manipulirani ,da im se vuzdeistva po toia nazin,zovek sus svobodnia si izbor izbira kakvo da uzi,a dali tova shte e polezno za nego.. nikoi ne znae,spezialnostta ,koiato dava pulna predstava za boga i hristianstvoto tova e bogoslovie, spored men triabva da se vuvedat hristianskite zennosti kato zadulzitelen predmet,no ne i religiata....

151

бай Благой

преди 11 години

Вярата в Бог е начин на живот според определени житейски принципи. Вярата в Бог е гледна точка, от която човекът се ориентира за доброто и лошото в този свят. Това е нещо, което НЕ може да бъде преподавано, то се усвоява от семейната и социалната среда от ранно детство. Да ме извиняват атеистите, но те също имат житейска гледна точка, коятов голяма степен съвпада с тази на обществото им в което виреят, макар че отричат Божественото присъствие.Религията е човешко творение, тя се състои от институции, които спускат забрани/разрешения, ритуали и платени услуги. Забраните/разрешенията и ритуалите могат да се научат и да се извършват според правилата на религията. Но това е безмислено, ако липсва вярата в Бог. Например, защо е нужно да лягаш по корем 5 пъти на ден или да палиш свещи всяка неделя, ако твоите представи за добро и лошо са изградени от религията, а не от вярата в Бога?! Религиозният човек ще излезе от Храма и с чиста съвест ще извърши пакости, за които дори не би се сетил, ако в сърцето си имаше вяра в Бога.Не, вярата в Бога, а религията е тази, която се използва от държавници и чиновници, за да разделят и противопоставят хората и народите. Говяма част от християните са прозряли разликата между вяра и религия и се противопоставят на религиозните (институционалните) манипулации, с риск да се превърнат в сектанти или атеисти. При мюсюлманите това е по-трудна работа, те се придържат към религиозните порядки и много често не забелязват пакостите, които са принудени да вършат.Така че никакво преподаване на религия в българските училища! Това е начин за манипулация на детското съзнание и може да се използва за етническо и политическо противопоставяне на гражданите в държавата. За останалото трябва да се погрижи ДАНС!

150

Toma

преди 11 години

Да се учи религия в училищата, само ако в църквата се учи и пее физика!

149

муспи

преди 11 години

Ако имахме българско правителство, можеха да уредат въпроса така: В някои училища ще се изучава Християнство (не религии), в някои атеизъм или каквито си искат вероизповедания. Ще се установи че християнските не могат да приемат желаещите, а другите ще бъдат полупразни. В Калифорния имаше голяма врява да се учи на испански, защото испанскоговорещите са повече. Власта се съгласи да им испански и английски училища. Никой не записа дещата си в испанско, протестите спряха.

148

майка

преди 11 години

45 години атеизъм, 22 години- безнравственост и накрая - никаква необходимост от предмета, посочващ добродетели,ред и любов ...............

147

Иван

преди 11 години

Ако сме били вярващ народ нямаше да се затриваме помежду си, а да си помагаме и оби4аме! Това е!

146

До 222-Анонимен

преди 11 години

Алоо,анонимния! Правиш ли разлика между число и цифра?Цифрите са десет и се пишат в различна последователност за да се лолучат числата, точно както използваме буквите, за да пишем думи и можем да четем смисловни думи!По същия начин трябва да правиш разлика между ИДЕОЛОГИЯТА и РЕЛИГИЯТА, между комунизмът и ислямът! При идеологията светът е плод и отражение на активната човешка дейност и зависи изцяло от волята на хората,докато религията взривява човешкия разум с нереалните абстрактни божествени чудеса и детерминизмът!

145

аз

преди 11 години

До ИстинатаКакво му е злото на християнството, невернико, ако не беше то, нямаше да го има този народ днес. Само *** карабини щяха да се разминават околвръс. В църква изобщо влизал ли си, молитва чул ли си, отворил си си сърцето за нещо друго освен за плюскане, хакане и акане? *** безпросветни.

144

Ивайло

преди 11 години

Аз като наблюдавам поповете си имат фирми освободени от данъци.Но оборота на умрели,родени и венчани в църквата прогресивно намалява и поповете застрашени от анорексия заради загубен интерес на инвеститори -будали вият отчаено на умряло и се опитват да зарибят нови зомбита с гарантиран членски внос за да имат да блажат, ролекси, коли и т.н.

143

доносник

преди 11 години

Хубаво е да въведат вероучение в училищата. Тъкмо владиците ще разказват на децата как са станали агенти на ДС и колко хубаво е било да бъдеш доносник!

142

Селенка

преди 11 години

За съжеление, още един предател, на когото плащаме, най добреееееееееее да си отиде там от където е ,няма нужда от передатели

141

Хахаха

преди 11 години

Министера на снимката как се е ухили задоволно все едно 4е тъкмо се е облек4ил по голяма нужда в клозета мбухахаахха

140

Истината

преди 11 години

Не е важна религията!!! Религията е най-голямото ЗЛО изкуствено сътворено на земята! Повярвайте ми! И колкото по-дале4е стоите от това зло толкова по-добре! Всеки от нас разбира се е добре да има вяра - но в оня бог който е бог на вси4ки хора на земята, справедливия и истински бог....някой му казват провидение и аз в него вярвам! Да не се вярва пак е лошо - пример е нашия народ! Ако сме били вярващ народ нямаше да се затриваме помежду си, а да си помагаме и оби4аме! Това е!

139

до 229

преди 11 години

"където не се учи вяра си личи като в зоопарк и където учат си личи подредено е- така казват които са видяли свят"Да така е. Подредено е. Както беше подредено и по комунизма. Всички в официални униформи, мислят едно и също, всички еднакви. Скотове без мнение и свобода.

138

Анонимен

преди 11 години

където не се учи вяра си личи като в зоопарк и където учат си личи подредено е- така казват които са видяли свят

137

кари

преди 11 години

защо не се каже открито,че се води жестока битка срещу православието,за заличаване на българския народ,а дали ще успеят-само Бог знае

136

lilly.alex.35

преди 11 години

ako q nalozat kato u4eben predmet religiqta v u4iliwata moite deca nqma da stapat tam. zawo li zawoto ne 4e sam protiv religiqta no u4iliwata ne sa mqstoto za izu4avane na religiqta.we se prevarnat v newo drugo

135

Анонимен

преди 11 години

поповете не могат да докарат хората в плана.родителите не се считат за длъжни да кажат на децата, че религията е нещо важно.защо тогава държавата трябва да върши работата на родителите и поповете.защото някой бил подтискан 45 години да вярва, сега точно той ще казва на всички кое е важно?ай стига с това избиване на комплекси.

134

НОРА

преди 11 години

Все още не преставам да се учудвам на това ,че за всички други предмети се отделя някоя дума, освен за предмета музика.Учат се деца ,които никога няма пожелаят да отидат на концерт или опера ,защото нищо не знаят за тази музика ,а не смятам че и самия министър е от поклонниците на това изкуство.Много жалко обаче.Нека произвеждаме само комп.специалисти,математици,спортисти, а духовно нека слушаме само чалга музика.

133

Анонимен

преди 11 години

Не мисля, че религията трябва да се изучава в училище.Формализирането й като учебен предмет, няма да научи децата на християнство и добродетел.Това се учи в семейството, в обществото, в храма, от църквата, като институция, ако тя е близо до хората, а тя за съжаление е много далече ...Отиваме в храма на празници, по навик или от еснафлък. В храмовете виждам по-често преуспяли бизнесмени, а не благи служители на Бога... Е как да се обясни на едно дете, защо Исус е изгонил търговците от храма....