40

bolka

преди 11 години

Подкрепям написаното в коментар 54, така че това наложително търсене на кръв ме насочва към едни други съмнения.

39

бг

преди 11 години

аз предлагам нашите избраници(депутати) всеки месец да даряват кръв и отделно по 500 лв.да им се одържа от заплатите за дарения.няма само да сучат и да се гушкат,те са избрани за това да помагат.

38

monah681

преди 11 години

Dobri manipulacii pravyat doktorata..Ima li iznos?? Az sushto sum daryaval nevednuj,no vzeh da se sumnyavam v turgoviikata s kostna tukan...tui onui...uj ne pravyat autopsia na pochinalite.....no mai ne e tui...kontrola vurhu doktorata e slab I kato niama polza I dalavera zainavat v chujbina...kolko pari vzemat na operacionnata masa vuv Varna,rodilnia dom,ako ne dadat kesh,choveka leji na masata...hipokrat pasti da yade...kak da dam kato znam,che e turgoviika..

37

Анонимен

преди 11 години

Кръвта е течен кристал и, както всички кристали носи информация за притежателя си. Всяко преливане на кръв води до хоризонтален енерго-информационен обмен. Много източни култури отричат кръвопрреливането. Медицината не први така, че да изчисти причините и нуждите от кръвопреливане, ами гледа само как да насърчава това кръводарителството.

36

d

преди 11 години

А болните от таласамия(анемия) могат ли да даряват кръв?

35

Анонимен

преди 11 години

Кой ще ви дава кръв на вас след като обиждате дарителите и им давате някакви шоколади с изтекъл срок. Не че съм за шоколадите, ама ще ме обиждат така...

34

drugo

преди 11 години

имам друго предложение- толкова много кръв е нужна, защото днешните доктори са се превърнали търговско-предприемачески еоод-та. За всяко нещо гледат да те пооперитат за да впишат възможно най-много клинични пътеки, по които да вземат пари.Същевременно си добавят "бакшиш" разигравайки някоя драма пред близките на пациента. Та, при строг контрол над дейността на лекари и болници - ще има повече здрави и излекувани,достатъчно кръв, както и пари в НЗОК и други акумулиращи нашите вноски фондове.

33

сд

преди 11 години

няма елементарна логика в написаната статия 100 литра са необходими на ден а 250 човека като дарят са достатъчни за 1 седмица и с прости изчисления излиза че тези 250 човека трябва да си дарят всичката кръв за да стигне за седмица, а до колкото знам се взимат само по 450 милилитра.

32

Анонимен

преди 11 години

Безплатно ама само ако трябва да дадеш.Ако трябва да получиш ако не си платиш си мъртвец.Не стига ,че няма да ми платят а като знам,че най вероятно ще захраня поредната *** на "***" които пак са изразявали културните си особености с брадви ножове и счупени бутилки помежду си.Няма нужда от нашата благотворителност.

31

Анонимен

преди 11 години

Виждам че коментират квичащи милиционери,като обясняват кой какво имал и откъде.За да имате и вие прасенца учете,но не филология в Търново,задочно и после да изпускате газове в астрата,докато чакате 20-те заплатки.

30

Анонимен

преди 11 години

Проблемът с недостига на кръв може да се реши много лесно, трябват 2 неща - малко "признателни" пациенти, дето докторята са ги рекетирали за пари, или са си оставили ръцете и нещо режещо :)))

29

Анонимен

преди 11 години

И ко, трябват само една две тежки катастрофи и те ти не 100 ми 200 литра кръв, кво реват пак корумпираните докторя???? Пари за мерцедеси по 200 000 лева имат, а пари да дадат на някой за да дари кръв НЯМААААААА, щото трябвало да е безплатно, за разлика от труда на докторята, дет за никъв ч*п не става...Преди години мой близък колабира докато дава кръв, понеже докторята иначе отказваха операция за жена му, а накрая и преляха само 1 банка глюкоза...кръвчица от тогава НЕ ДАВАМ!!!!!!!!!!!!!!

28

дофтор

преди 11 години

Плащам си здравните осигуровки!На този свят няма безплатен обяд.Като почнат да плащат за кръвта която взимат,тогава ще отида.Да дарят убииците в бели престилки.И без друго повечето от тях нищо не правят и "работят" по 6 часа на ден.Тарикати!!!!!!

27

Български Брейвик

преди 11 години

И най-накрая ще ме писне,ще взема АК и ще им е.а ***..та ***.на.

26

Анонимен

преди 11 години

Да Ви дараряват мръсните ***,че ще е богата и на желязо.Аз се махам от тиквиленд с децата.

25

Хематолог

преди 11 години

Ромите са днес основния източник на "кръводаряване"!Само че,безразборното кръвопреливане от всякакви непроверени източниици на "кръводаряване" води до отслбване на естествените защитни сили на тялото и тежки бъдещи израждания в някаква наследствена степен или цялостна дегенерация, съпроводена с всичките генетично атавистични белези характерни за дарителя на кръводаряването и неминуемо води до подмяна на националната генна банка и духовен упадък и физически регрес на кръвоприемника със смесването на чужда ромска кръв!

24

до 31

преди 11 години

С това мислене ни го набиват не един и два както ти казваш.Само си представи да не са 200 300 човека,а много повече.На онези политически *** трябва да им се покаже за какво става въпрос.

23

работещ

преди 11 години

Аз като дам кръв, ми трябват 2 дни да се възстановя напълно. Работя за 35 лв на ден. За два дни губя 70 лв, защото съм задължителна почивка, а мога да купя нещо на детето ми. Е какъв ми е стимула да дарявам кръв?

22

ЗАТЪМНЕНИЕ

преди 11 години

ПРОТЕСТА Е ОТ 17 ЧАСА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

21

до 29

преди 11 години

ЗАЩОТО Е ОТ 17 ЧАСА И ИСКАМ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА РАЗБЕРАТ