34

quiz

преди 11 години

заради тия кръв няма да дам! изпиха ми кръвчицата....

33

!!!!!

преди 11 години

Тези ПР простотии да си ги заврете вие знаете къде. Кой ще направи вместо вас и Дупедатите ви стройна си стема при която Българина да отива да дарява 1-2-3-4 пъти в годината и да знае ИМА ГАРАНТИРАНО ЗА МЕН, но и за другите (анемични, с малко тегло и т.н.) да има.

32

Анонимен

преди 11 години

В Италия съществува такава система-който иска веднъж на 5 години дава кръв доброволно и срещу това той и неговото семейство когато имат нужда получават безплатно.Културно и доброволно решение,ама не в България.

31

Анонимен

преди 11 години

ne im davaite krav .darom da vi a plashtat po 100 lv. kogato mi triabvashe platix 4x50 lv. i to na pazarlak .taka che kvo se praviat tia na lydi da im davate darom.da davat oxranenite depytati na garba na naroda tiax tarbysi loeni .

30

?

преди 11 години

Някой може ли да ми каже какво е количеството кръв, което се взима? Имам желание да дам кръв, О-ва група съм, но тежа 50 кг и не знам дали ще ми понесе.

29

Немо

преди 11 години

Иначе и аз дарявам всяка година кръв, дори ще се опитам днес да избягам от работа (тюх да не разбере началника), защото утре е събота.....и кръвния център сигурно няма да работи... :)

28

Немо

преди 11 години

- Разбрах Господине, но днес кръвния център не работи, елате в понеделник!В този момент, имайки предвид, че е доста емоционален, изпадайки почти във ярост от безумната ситуация, му хрумва една идея.-"Извинете, но сега спонтанно реших, да даря 1000 (хиляда) лева на болницата, това възможно ли е ?-"Ами съжалявам господине, но днес както Ви казах е почивен ден и администрацията също не работи, ако желаете, елате в понеделник.-"?!?$!?@!....щеше да е смешно....ако не беше ПОТРЕСАВАЩО...

27

Немо

преди 11 години

Четейки статията и коментарите, спонтанно се сетих за един разказ на мой познат свързан с темата :)Прибивавайки по работа във един български град, чува (или прочита) подобен призив.Решава спонтанно да се отзове и тутакси дотърчава да най-близката болница.На регистратурата, се провежда следния диалог (приблизително):-"Добър ден, идвам да даря кръв."- "Ами не може, днес е събота, кръвния център не работи, елате в понеделник" - "Вие шегувате ли се?Аз съм дошъл да ДАРЯ кръв!продължава......

26

daritel

преди 11 години

vsiaka godina dariavam krav. sasto nasite rodni depotati ne poemat iniziativa i da darat te ili slusitelite v sdravnoto ministerstvo .no te samo iskat a ne davat

25

муспи

преди 11 години

Когато пристигнах в Сащ и нямах работа и отидох в офисите на уелфера за помощи за крайно бедни. От там веднага ме изпратиха в едно санитарно учуреждение в южен Бронкс, за анализ на кръвта, където и куче не смее да мине. Оказа се че сме няколко бяли от источна Европа, и на всички ни взеха по три (3) голями епруветки, но ние още нови, си мислехме че така трябва да бъде, че е невъзможно лошото. Като излизахме, една мил. сестра ни застигна и захилена попита - а какво искаме? Уелфер не получихме.

24

Кръвопиец

преди 11 години

В началото на годината имах тежка операция в Св. Екатерина. След като излязох от спешното дойде една сестра и ми пусна нова банка кръв. Уплаших се, реших, че нещо се е влошило... Естествено попитах, а отговорът беше: 'Е, че нали си е твоя, вливаме ти я. Иначе какво да я правим?' Освен опасно и безотговорно, това решение ясно показва една от причините за недостиг. А за изнудването не роднини и близки за даряване по 3-4 банки, дори не искам да коментирам.

23

Анонимен

преди 11 години

Гърция, 250мл кръв= 300евро и нямат проблеми. България, 250мл *** помия= няма места в гробищата...неоценим идеал!

22

МАЗНА ОТ ГЕРБ

преди 11 години

БОЙКО БОРИСОВ С ДЯНКОВ И ГЕРБ НИ ИЗПИХА КРЪВЧИЦАТА НЯМА НИЩО НЕ ОСТАНА ИСКАЙТЕ ОТ ТИЯ КРЪВОПИЙЦИ ОТ ГЕРБ. ЛОЕНАТА ТОПКА ФИДОСОВА МОЖЕ ДА ПУСНЕ МАЗНА КРЪВ

21

!!!!!

преди 11 години

Предложено е решение преди години но министерството не искат да го обсъждат защото не им стиска. Предложението е ЕЖЕГОДНО даряване на кръв срещу гарантирани банки при нужда. Дори журналистката си "развя ***" до Русе за да се налапа покрай проблема. Придъвквате е за 1000 път едно и също нещо без дори да погледне по форумите и медиите където щеше да прочете това предложение и можехте да го представи на обществото.

20

Анонимен

преди 11 години

Търсят здрави и отпочинали кръводарители? Да се стягат за акция по кръводаряване из министерствата и НС! В МЗ - всички под строй!

19

Пламен

преди 11 години

Редовен кръводарител съм. Беден човек съм и това е единственото нещо, което съм в състояние да правя за сънародниците си и го правя с удоволствие! Всички оправдания, освен здравословни, са фалш и лицемерие!

18

Анонимен

преди 11 години

еми имаме 240 депутата,те и без това за нищо не стават да ги задължат да дават кръв

17

Д-ра

преди 11 години

Бих дал кръв ако съм сигурен, че наистина ще помогна на някого, но в тази държава с такъв здравен министър, не знам! Иначе съм го правил преди, в момента обаче заради липсата на пари и стреса няма да съм отпочинал за да мога да дам!

16

Николов

преди 11 години

Давам редовно кръв.Имам доста и съм здрав.От казармата насам давам всяка година.Всеки си знае но на един човек да съм помогнал ще съм доволен.А още по доволен съм когато знам,че някои *** днес не му е минал номера.

15

Кръводарител

преди 11 години

Как да дариш, като не знаеш в тези гнусни времена кога ще потрябва я за близък, я за приятел. Сега ще дариш, а недай си боже да се наложи от къде самия ти ще намериш кръводарители????? За това няма кръводарители. Ако се въведат някакви привилегии и други средства за поощряване ще е друго и ще се резне летвата на мангетата дето висят и викат "Кръв требели бате -200 лв" и не знаеш какво дават. Така няма да има недостиг и хората ще откликват на призива.