20

трябва

преди 11 години

да се освободи единият от съпрузите ако са и двамата съидии или прокурори, освободеният да стане адвокат, същото е и ако детето е съдия/прокурор и родител е такъв.Има стават съдии или прокурори, а са били некачествени адвокати,да не се пращат за обучение за съдии/прокурори минали наз 35 години, да се знае че 6-ца в Пуцоветепо право е равна на 3-ка в Софийски университет.Да се търсят за съдии/прокурори незавършилиПуцове по право.университет.

19

а другото

преди 11 години

не се назначават винаги за съдии/прокурори хора завършили най-качественото юридическообразование-в Софийски университет,назначават се съпрузи за съдии/прокурори и то в единград, което е неправилно,назначени са за съдии/прокурори юристи завършили некачествени юридически факултети-т.н.пуцове ,на съдиите се дават огромни заплати-пет-седем пъти над тая на учителя,да има забрана за съдии/прокурори да се назначават съпрузи, а същи и родители/деца в един съдебен район.

18

Клан

преди 11 години

Това за правните кланове в съда си е вярно и със закон трябва да премахне като конфликт на интереси. Не може съдията и адвокатката в едно дело да са съпрузи. Познайте и детето им, като завърши право, кого ще назначят при първа свободна позиция в съда. Конкурсите за работа в съда са бутафорни и назначеният предварително се знае. Такава шуро-баджанащина никъде другаде няма. Реформата не я започвайте с оправяне и кърпене на болежките на съдебната система, започнете от източника на проблема.

17

анонимен

преди 11 години

номер 16 ти..трябва да са хора вътре от системата? такива като примерно Бойко Рашков ли? хайде моля ти се..аман от стари муцуни през годините..доказали се само с издънки и навирени носове от факта че са несменяеми..ако ти примерно си некадърен и всеки може да те уволни..то защо това да не важи и за тях?

16

ili 2

преди 11 години

Според мен квотата от парламента трябва да е много малка. Много са 11 човека, и то партийно зависими! Повечето от членовете на ВСС трябва да са от самата съдебна власт, които я познават от вътре и знаят текущите й проблеми, всеки в своя ресор разбира се! И тия кандидати, независимо от коя власт са трябва по дълго време да бъдат предложени, да имат представа хората, които ги избират какви са, защото не ги познават! Гласува се някак слепешката.

15

ili

преди 11 години

Не съм съгласна с предложението да няма Районен съд в места под 15 хилядно население. Там и сега съдиите са затрупани с работа. Какво ще карате обикновените хора да се разкарват до големите окръжни градове, като нямат дори някои и пари за хляб. Не стига, че закриха болниците в малките градове. Какво знаете Вие там горе в София, как живее народа в тъй наречената от Вас "провинция"!

14

-

преди 11 години

Колкото и да ги слушат и приказки да приказват и разказват е ясно, че пак ще е НАШИ И ВАШИ!

13

Анонимен

преди 11 години

2/3-ти от кандидатите нямаха никаква идея какво точно ще правят във ВСС и чий ще го дървят там. А някои говореха откровени глупости - пример: шефката на Районен съд - Враца.

12

Анонимен

преди 11 години

Е какво изслушват,то всичко предварително е ясно,който надцака той ще е

11

Жорж

преди 11 години

Славов засегна два въпроса,чието решаване не търпи отлагане: намаляване броя на районните съдилища и двуинстанционен съд. Ползата от РС, особено от тези в малките градчета в дълбоката провинция, е много съмнителна. Първо, жителите на населеното място се познават много добре, което предопределя зависимостта на присъдата на районния съдия при разглеждане на важни дела от мнението на хората. Второ, там кмет, шеф на РС, шеф на РПУ и районният прокурор оформят един много стабилен феодален клан, който с топ не можеш да го разбиеш. Трето, зает основно с битови дела , районният съдия след няколко години забравя почти всичко, което е учил във ВУЗ-а, и на практика, ако някой близък по партийна линия не го посочи с пръст като кандидат за издигане в професионалната кариера, така ще си стои 10-15 години, та дори и цял живот в РС, най-много да стане шеф на съда. Четвърто, като правило съдия се жени за човек от неговата черга - юрист, и нерядко се наблюдава идиличната картинка: съпругът шеф или н-к отделение в съда, а съпругата - адвокат или обратно ярък пример със семейството в окр.съд-Благоевград, семейните двойки във ВАС, ВКС, та дори цели фамиили, работещи в един съд. Да не говорим,че съдиите в немалко случаи умишлено протакат дадено дело, докато издоят едната,че и двете съдещи се страни. Броят на РС трябва да се намали, като се възприеме правилото в град с население под 12-15 хил.човека да няма РС, а два съседни РС да бъдат на разстояние не по-малко от 30-40 км един от друг. И накрая, не належащо, а въпиещо е връщането към двуинстанционния съд..

10

Поправете се

преди 11 години

Тук - "Константин Тренчев" вместо Константин Пенчев. В съседната дописка, в подзаглавието - "мидии" вместо медии...Що за редактори?!

9

Хизбирател Божуров

преди 11 години

Оноя фиданкова още ли грухти там?Да ейва и праситу,да ейва и свинйата.

8

до Днес.бг

преди 11 години

Цитирам "... и обмдсманът Константин Тренчев." Коментарите са излишни!

7

Анонимен

преди 11 години

ок фидосиев прав си *** а не *** е защото сам пиян а ти какво за това ли се хващаш или какво аз като твой сънародник ще се биеш ли в едно рамо с мен а

6

papi

преди 11 години

"обмдсманът Константин Тренчев" ;-)всъщност трябва да е "омбудсманът Константин Пенчев"

5

Фидосиев

преди 11 години

Леее какви хора коментират пишат АБСОЛУТНО,***,ТОЛКО, абе изобщо интелигенция,летим летим надолу....

4

ДО 3

преди 11 години

РАДВАМ СЕ ЧЕ ИМА ОЩЕ ТАКИВА ХОРА КАТО ТЕБ,ПРЕГРЪЩАМ ТЕ

3

до 2

преди 11 години

Абсолутно си прав! Живеесе днес, не утре не след 5 години когато "забогатееме". ДНЕС Е ЕДНЯТ в който сме живи и живеем! Бъдещето е ДНЕС! Трябва да се сложи прецедент в тая фалшива българска "демокрация" тия гадове да си знаят местото!

2

ИСТИНАТА

преди 11 години

ХОРА,НАДИГНЕТЕ СЕ,ТОЛКО ЛИ ВИ Е СТРАХ.ЕДИН ПЪТ СЕ ЖИВЕЕ,НЕКА ГИ ИЗБИЕМ ТЕЗИ ***,КОИТО НИ ТОРМОЗЯТ ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ

1

Анонимен

преди 11 години

МАХНАХТЕ КОМЕНТАРА АМА ТЕ СА СИ ТАКИВА ДА ЗНАЕТЕ