40

Ъц

преди 11 години

Ъъъъъ... ами кво шъ прайм когато дойде зимата, студа и снега? То хубаво да има конкуренция и ниски цени на природния газ, ама къде е тази алтернатива? псШистовия газ ще отрови не само водата, но и почвата!

39

Иван Пешев

преди 11 години

"Налагане на нелоялни цени" - уау , айде и китайците да ги погледнем по този начин !!!

38

Обектиден , знаеш ли

преди 11 години

Колко много шистов газ има в океана около Америка , бяха поставили платформи и общественоста го спря .Замъраяването на океанската вода , ще повлече и почвата около него и ще навлезе в обширни територии по водата на релите . Има една книга " Ще оцелеят тези които си запазят земята и водата ". Добре но дишаме един въздух...

37

Анонимен

преди 11 години

Добивът на шистов газ по технологията "фракинг", или хидравлично натрошаване, да бъде забранен в индустриални мащаби. За това се призовава в доклад на Европейската комисия.Според европейските експерти, фракингът не трябва да бъде разрешаван, особено в райони, където водата се използва за пиене. Докладът изтъква още, че добивът на шистов газ представлява висок риск за човешкото здраве и за околната среда и затова законодателството на Евросъюза трябва да наложи определени ограничения.

36

гугъл ми

преди 11 години

Уорлик се маха, Румен Петков оставаBy Иво Инджев ⋅ септември 7, 2012 ⋅ Post amentВерен на себе си до последния момент, посланик Джеймс Уорлик, вместо да си мълчи като убедения в автоматизма на задействаните отдавна механизми на руското влияние в България руски колега Юрий Исаков, отново се изказа публично и с цялото си нахалство- откровено.

35

Чеврон

преди 11 години

Целта е да ви пробием земята и да ви продаваме вашата собствена газ на цени три пъти по-високи от сегашните. За съжаление тази газ ще стигне само за 3-4 години енергийна независимост - после пак ще трябва да се върнете към руската газ, обаче ще си внасяте и питейна вода.

34

обективен

преди 11 години

ще внасяш питейна вода от айде да не ти казвам къде. манипулиран до ента степен, и си ръси простотиите на едро. дори в момента ако има сондажи никаква вода (освен в клипчетата в нета) няма да бъде замърсена, технологиите за добив на шистов газ се РАЗВИВАТ ПРИОРИТЕТНО щото природния свършва, а и няма кой да плаща тези високи цени на газпром. освен ако не си *** или руска ***, то едното като правило припокрива другото.

33

до обективен

преди 11 години

Ако стане това което пишеш тогава от РУСИЯ ЩЕ ВНАСЯМЕ ПИТЕЙНА ВОДА и не само питейна след шистовия газ ще останем без чиста и годна вода загубеняко което е по лошо.

32

обективен

преди 11 години

глупости, глупости и руски простотийки, що ви е толкова страх, че Европа ще изрита русия от континента? Шистовия газ е неминуемо бъдеще на ЕС, в началото и добива на природен газ и нефт е бил силно замърсяващ, но това се коригира, за шистовия е същото!

31

Анонимен

преди 11 години

Корпоративният данък трябва да се премахне. С 2,5% трябва да се облага богатството. Ако имаш акции ли изобщо имущество за два милиарда - тогава ще плащаш 50-милиона всяка година. Каква печалба имаш няма значение.

30

Анонимен

преди 11 години

Като пробият за шистов газ, да не мислите, че цената на газта ще падне? Ще се увеличи и тогава хем пак ще сме зависими (този път от Шеврон), хем ще сме си отровили околната среда и водите - за стотици години напред!

29

20 години по-късно

преди 11 години

Бойко Борисов: Скъпи съграждани! Най-сетне можем да кажем, че сме постигнали енергийна независимост за поне 10 години напред. Единственото неудобство е, че сега се налага да внасяме питейна вода от Русия.

28

Газпром

преди 11 години

Като са ви високи цените, добивайте си вие газ на ваша територия и си го продавайте на каквато цена ви изнася!

27

Анонимен

преди 11 години

До за 16,*** СИ КАТО ***,ЗНАЕШ ЛИ ГО.

26

обективен

преди 11 години

Ами то и ЕС е крайно време да заложи на шистовия газ и подобно на САЩ да не и е необходимо да внася от който и да било. Това неминуемо ще се случи.

25

Анонимен

преди 11 години

Китай в момента разработва технологиите за шистов газ. След което, ГАЗПРОМ ще гризе дръвцето :)

24

обективен

преди 11 години

Няма да намалят доставките, а по- скоро ще изкопат всичко де що има в Раша и ще го продадат, защото цялата им държавица на този износ се крепи. Последния път в края на 90- те Русия ФАЛИРА само защото паднаха международните цени на горивата, ами ако спрат да продават какво ли ще бъде?:)))

23

"ГАЗПРОМ".

преди 11 години

...Е "РУСКИ МОНОПОЛИСТ"---САМО ЗАЩОТО ИЗКУПУВА ГАЗТА ОТ СРЕДНОАЗИАТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ НА БИВШИЯ СССР , И ГИ ТРАНСПОРТИРА ДО ЕВРОПА!ТОВА , НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО ,ПОРАДИ ЖЕЛАНИЕТО НА ТЕЗИ СТРАНИ ДА ИЗЛЯЗАТ САМИ , НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР СЪС СОБСТВЕНИ ЦЕНИ И ДОГОВОРИ!ЕС-ТРЯБВА ДА ИЗГРАДИ САМОСТОЯТЕЛНА ФИРМА , ЗА ТЪРГОВИЯ С МОНОПОЛИСТА , ЗА ДА НЕ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ НА "ГАЗПРОМ" ДА РЕКЕТИРА СТРАНИТЕ ОТ ЕС!ГАЗА Е "ОРЪЖИЕ" ЗА РУСИЯ!ТОВА , ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!

22

Даси

преди 11 години

На това му викат новина, изсмукана от пръстите

21

IQ146

преди 11 години

Има си хас да ги намали!Това би означавало ритуално да се самоубие.А че са за санкции,за санкции са-само вижте нашите договори за доставка!2005 г.,техния слуга и комисионер Р.Овч.,като стана министър,ПРЕДОГОВОРИ условията по подписания ДО 2009 г. договор и за година две цената за България се покачи от 170$/1000куб. до 600$/1000куб.ПРЕДАТЕЛСТВО,невиждано в цялата ни история!Така беше ликвидирана българската химическа промишленост-България вече не произвежда торове,да не говорим за тока и парното!