51

Анонимен

преди 11 години

Katholiki Eklisia (гр.) - Съборна Църква Но папистите не са съборна църква, защото решенията ги взима еднолично папата.Съборна Църква е единствено православната.Или по точно Истинно Православната.Защото каква Църква може да са комунистите от БПЦ и екуменистите от Вселенската патриаршия и другите поместни църкви?

50

TOI

преди 11 години

Тоя от паркинЗите с МНОГОТО ЕЗИЦИ,си търси занимания и дестинации.спри се бе плъх,харчиш грешни пари на бедна България.

49

ПРОСТИ И НЕУКИ СТЕ

преди 11 години

Тук модераторо има ли ОСНОВНО ОБРАЗУВАНИЕ или и тои е като повечето коментиращи *** и галфонки завършели школите за партиини секретарки със изучаване на историята на КПЕССЕС НА БКП И ПРОЧИЕ ПРОФАНИЗМИ И ИДИОТЩЕНИ. .

48

Анонимен

преди 11 години

Личи си, че форумните писатели даже не знаят елементарна История

47

Анонимен

преди 11 години

по време на робството папистите са били в услуга на ***,никога не са имали желание да организират и една свестна война за изгонването им--справка войните на виена с ***..върпроса им е бил да завоюват територии....католици са ставали само еретиците..предатели и доностници на османците...този е бил същият..като Рамаданчо....

46

до 67

преди 11 години

Вашата любима католическа църква (която не е католическа, защото не е съборна а папистка), не си мърда пръста да помогне на православните.Като даже помага на турците.Какви християни сте вие?Антихристи - папата предтеча на антихриста.А що се отнася до комунизма, мнозина православни християни са умрели воювайки срещу него.В Русия даже жертвите са милиони.Докато не съм чувал католици да са убивани от комунисти.В Русия даже католиците са били на страната на болшевиките.

45

кик

преди 11 години

Правилно,само в среда на образовани хора се стига до просперитет,но мат,ряла тук е спинозен

44

georgi.anastasov.10

преди 11 години

До 63 войните между Англия и Франция свършват в годината, когато османците превземат Константинопол - 1453, т.е. 15 век. През 17-ти век има няколко съюза между Австрия, Русия, Венеция, Полша и др. европейски страни за борба против Османската империя

43

те това е

преди 11 години

Анонимни и други ***,не ви изнася,когато се говори за тази част от българската история,а и властта след 1944г. и умрялата ви православна църква крият това което са направили малкото католици по онова време...да първото класно училище и ебило в Чипровци още 1640 г ,класно не килийно,второто в село Трънчовица,Плевенско кадето е написана и първата печатна книга на български АБАГАР,първи висшисти по онова време завършили на запад, след въстанието,които оцеляват и избягват жъж Жлашко а после ж

42

Саим

преди 11 години

*** ас сам *** и не четеме добре балгарки език ама искам да науча българската история чувал сам че сте били само овчаре и козаре едно време па и тоа Пръчевич да не е бил такъв ?

41

Историк

преди 11 години

Скоро Роско от паркинзите ще открива всенародни тържества в гр.Попово,който е кръстен на вампира маргарита попова.!Ха,голям смях са тия,ама трошат нарадна пара!?.

40

Даола

преди 11 години

Трябва да се напише " кръстоносен поход срещу поробителя на балкансите народи -Турция".Големи българи са били и Парчевич и Пеячевич - преди доста години на приемен изпит по история в СУ се падна тема за Чипровското въстание и кандидатстудентските работи бяха много слаби - защото в уроците по истоира в средното училище не е добре застъпена тази значима тема.

39

Анонимен

преди 11 години

Мдаааам...измисляме си нови герои....нова история - герберска.Когато османците се вихрят на Балканите, католическата църква е била заета да следи войните между Англия и Франция и за никви походи не им е идвало на акъла... За кви политики бълнувате преди 300-400 години не знам...тогава църквата е седяла начело и никва политика не мое да вирее...Но обаче измислячите неуморно дращят глупости

38

Анонимен

преди 11 години

За мене статията е врели некипели.Католиците никога не са помагали на православни.Австрия се е гаврила с българите и е казвала, че така им се пада щом не са католици.Папата не си е мръднал пръста да ни освободи.Англия (е те са англикани, ама пак са ***) се е сражавала на страната на турците през Освободителната война.Католици, протестанти и англикани не ми ги хвалете.Винаги те като се намесят в нашата история и става зле.

37

Анонимен

преди 11 години

До 58"използвал е най-правилния политически момент, когато други европейски страни са обявили война на Турция, за да вдигне въстанието в Чипровци"Според писанията явно е обикалял като дух.

36

гаргамел

преди 11 години

тези циркаджии от герб превърнаха празничните дни в предизборни обещания и пи ари,но започва обратното броене последният им празник на съединението като управляващи.после деня на незвисимостта ще им е последен и т.н.догодина ще спечелят само при положение че флшифицират изборите,от всякъде всеки ги псува и ненавижда а си задава много тежка и гладна зима ау ау ау ще се вие на гладно!

35

Анонимен

преди 11 години

Уф ба."Той умира в Рим на 23 юли 1674.""Заедно с други будни чипровчани от 17 век той е подготвил Чипровското въстание от 1688 година"Чрез екстрасенс ли са се вързвали с него или са викали духове ?

34

БЪЛГАРИЯ

преди 11 години

САМО ГЕРБ....И БОЙКО БОРИСОВ

33

Ф.С.В

преди 11 години

Има много такива в Бг но никой не ги иска -понеже изкривените идоли на новото поколение са такива от сериала "Под прикритие"--лидер ?? в партиите такъв лидер няма !!Царя създаде илюзия за морален човек но той всъщност уреди децата си -осигури им силно бизнес лоби в САЩ -като всеки българин той уреди децата си с баницата

32

Ф.С.В

преди 11 години

не пиши много много че ДАНС слухти по форумите да хваща такива риби като теб за да отчете някаква дейност относно еврейският проблемв Бг и тяхната Нова Година която слабо ме интересува ,,че нещо вършат освен да пият уйски от 8 сутринта в сградата