16

една

преди 11 години

Мястото е красиво, съгласна съм. Но когато искаш да вземеш парите на туристите е редно да го направиш така, че да ти ги дадат с удоволствие. А там не е така. Година по-късно отидох и в Европа парк - останах със същото впечатление. Комерсиализация-груба и недодялана. Едни уж приказни герои и фигури на джуджета, фей и т.н., които се усмихват зловещо. Не изпитвам нито възхита нито желание да се върна. Има и по-красиви страни, с по-професионално отношение към туризма. Като Швейцария, например.

15

Анонимен

преди 11 години

До еднаАбсолютно си права и това е не само за тази забележителност, а за всичко в Германия.Но мястото е уникално, а пък нощем да ги гледаш тия дворци на фона на планината - красота

14

Анонимен

преди 11 години

Строежът му започва 1869г. Отворен е 1886г.

13

Анонимен

преди 11 години

Това е замъкът от приказката на Шарл Перо за Спящата красавица.

12

Анонимен

преди 11 години

как мога да си намеря мъж който живее в замък???

11

pipinana

преди 11 години

youtube/watch?v=4tJQq8A9rm4

10

Анонимен

преди 11 години

Новини в стил Уикипедия. Ще кажеш че сте тръгнали да "пишете" реферати :D

9

Анонимен

преди 11 години

Прекрасно! И Германия е прекрасна страна!

8

Фактова журналистика

преди 11 години

"построен в края на 1800 година."?! Сигурни ли сте или това е предният нескопосън превод (late 18 hundreds се превежда краят на 19-ти век)? Като се има предвид че нито Вагнер, нито Лудвиг 2ри са били родени повремето, по което според статията дворецът е завършен. Всеки с малко повече обща култура би се сетил, но ние сме нация от преписвачи.

7

Ганю Бълкански

преди 11 години

Абе кат гледам полвин тон тротил шъ му е достатъчно

6

KKK

преди 11 години

една,има го и този момент, но до тогава такива тежковози бях виждал само на снимка, много готини коне

5

Varbanov

преди 11 години

една,по принцип съм съгласен с мнението ти, но при положение, че замъкът въобще не е завършен, не виждам как искаш да те разхождат в по-голяма част от замъка.

4

една

преди 11 години

Без да споря за това колко е красив замъка, ще засега едн друга тема - как нескопосано са успел да го превърнат в обект за масов туризъм, в чиято масовост принципно не би трябвало да има нещо дразнещо. Но начинът, по който направляват туристите като овце, давайки им възможност да посетят една съвсем малка част от замъка, избрана по тяхно усмотрение, евтините на вид конски каруцо-карети, сновящи нагоре-надолу, наглата комерсиализация на доста ниско ниво, ме отвратиха и не бих отишла втори път.

3

Prikazno

преди 11 години

Naistina e ne6to prekrasno! Neverojatna fantazia i uset e imal, a i prirodata naokolo e tolkova krasiva! Hubava prikazka,kojato magi4eski te grabva i ne moje nikoga da se zabravi!

2

KKK

преди 11 години

Посети го, аз съм бил и наистина си заслужаваше дългата разходка.

1

Анонимен

преди 11 години

Наистина красиво изглежда,ще го посетя при първа възможност!