28

Inna

преди 11 години

Съвсем на скоро се озовах в такава ситуация и понеже не ми се беше случвало до сега, не зная как да реагирам. Интригата заплете колега, който (не зная дали има значение) е с хомосексуална ориентация, като все още живее с илюзията, че никой в офиса не знае. Разбира се, по никакъв начин не сме го отблъсквали, дори напротив, но злобата явно си е в кръвта му и сега плете интриги, съчинява и разпространява с такава злоба, че чак се плаша! Не зная как да реагирам на това, нищо не помага...

27

Статията е точна

преди 11 години

Статията е точна,макар съветите да не са точно като за нашия манталитет,но казаното е все общ проблем и значително се задълбочава.То малко ни мачкат с цени и ниски заплати,че и като се случи някой кофти колега/жка да ти трови нервите всеки божи ден...ела и работи.Не става с игнориране, те са страшни психолози, намират всякакви начини и способи да ти правят мизерия,на всеки изпатил си от такива гадове му е ясно за какво иде реч.Ако някой даде универсална рецепта за лечение на такива,ще е чудо

26

Shark

преди 11 години

В България проблеминя човек ввъ фирмана обикновено е не някой друг, а шефа! Ттой създава напрежение с прекомерни изисквания и символично заплащане, или нерядко с непознаване на работата, да, правилно прочетохте, много началници в Български фирми изобщо не знят за какво става въпрос защото са "наши хора". Собственика ги назначава за копои в костюми, да следят кой кво прави и в повечето случаи изобщо не знят естеството на работа. Ако усетите, че прекия ви началник е такъв бягайте далеч.

25

Българин

преди 11 години

Препечатка от запада...Но не важи за България ! Обикновено "гадния" е или шефа или някой негов човек.И как се справяме с това - НИКАК. Най-много да те уволнят.Защо изобщо се публикува този материал ?!

24

nona

преди 11 години

До ПРОСТАТА ИСТИНА Материала не просто е кофти....той е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО кофти.А да не ви казвам за старата фирма какво беше,включително и управителите-цели 4 на брои и не можеха да се разберат кой е по-по-най...добре,че се махнах,че бях и на една позиция организатор.Как се организира такава ***(да ме прощават свестните) ,не питайте.

23

Анонимен

преди 11 години

Пак глупава препечатка от западните медии. То и за там това са глупости, пък какво остана за България.

22

QMS

преди 11 години

Evropata 6te vi raskaje igrata.

21

909

преди 11 години

Ей в тая държава всичко работи в офиси,за това сме на тоя хал:)

20

Анонимен

преди 11 години

Ако се случи, така че Вашата колежка през целия работен ден си почесва на голо най-интимните части от тялото, какво бихте направили?Бихте ли я посъветвали открито да се лекува, къпе или как бихте постъпили?

19

Анонимен

преди 11 години

Такива хора са чест проблем, дори и да имат компетенции. Не е важно само някой да може да свърши някоя работа, а и как я върши и как се сработва с колегите си...така че "проблемните, но честни работяги" да се замислят за това дали са повече проблемни или повече работяги. Истината е, че рано или късно такова поведение отравят работната атмосферата и повличат други хора след себе си и не трябва да се игнорира, нито от колегите, нито от началниците.

18

men

преди 11 години

Ако ви следваме съветите няма да получим нищо повече освен *** майтапи и бърборене зад гърба.

17

ПРОСТАТА ИСТИНА

преди 11 години

Какви екземпляри-"колеги" има,не е за вярване.На един такъв, колко услуги му направих,а накрая се оказа,че ме е топил много здравата.След време когато дойде нов шеф,моя колега(над 50 годишен)почна да ме топи пред него.Представяте ли си, човек на 50 и кусур години отива и донася на *** ,което може да му е син.Въпреки,че б.б. е мутра май е прав за това че матряла е кофти.И не очаквайте такива хора,като гореописаните да отидат на протест или бунт или т.н.България е обречена.

16

Анонимен

преди 11 години

Най- често проблемните са тези, които уж трябва да решават такива проблеми.

15

Машка

преди 11 години

Ами, ако проблемният индивид е точно шефа, как точно да му кажеш, че това няма да се толерира и вреди на работата, а? Най-редовно си носи лошото отношение от вкъщи на работа и започва едно ходене на пръсти и търпене на "приятния хумор", докато отмине

14

Анонимен

преди 11 години

Проблемните хора най-често са честни и работяги.Те не могат да се примирят да носят на гърба си връзкари и лентяи.И обикновено заплатите са еднакви. Така че,проблемът не е само в един:) А сегашните работодатели,които по принцип у нас са парашутисти,им е лесно да кажат,навън чакат други.Те много чакат,ама за нищо не стават.Де да беше толкова лесно.

13

Анонимен

преди 11 години

Такива проблемни служители обикновенно се имат с шефовете и дори да се оплачи човек си го отнася!

12

Анонимен

преди 11 години

Игнорирате подобни колеги, напускате и и ги изтривате завинаги от съзнанието си, все едно никога не са съществували. Работили сте някога заедно, минало свършено, там, през времето. Минали са години и са се случили много неща. Вас не ви еня за тях, какво мислят те за вас, това, изобщо не трябва да ви интересува. Ако може и образите да изтрието от съзнанито си ще още по- добре. Така ще получите облекчение и ще сте още по- добър в новите си начинания и в по-добър колектив.

11

Анонимен

преди 11 години

Няма проблемни хора: има само такива които си гледат работата и такива които не само се чудят как да не свършат своята а как и да пречат на останалите

10

Анонимен

преди 11 години

Изобщо нямам нужната енергия да се церемоня, след, като шефове не могат да се оправят с тях /значи ги подстрекават и са съучастници в подобен фарс и подобно шоу/ напускам и отивам при следващия по- добър шеф. И от какъв зор да търпиш подобни олигрофенско и малумно поведение? Да търпиш унижения интриги и кой знае какви още идиотщини? Това от страна на служител, който е подложен на подобно/тормоз/ нещо, ако се задържи на работа е нещо не много добре не вярвам някой да си причини подобно нещо.

9

Анонимен

преди 11 години

Както казваше една непозната жена, изпаднала в жестока депресия и в ужас от болестта, явно на детето си и липсата на работа."Знаеш ли, колко хора чакат, за твоето работно място"!? Може би на другото място теб чакат с отворени обятия и широко отворени врати. А, тази врата, след, като е затворена, както се казва:"Едни врати се затварят, други се отварят"!