48

Abberline

преди 12 години

Все си мисля, че проблема на "софиянци" е това, че такива останахме малко. Пред моя блок има най-много 4 коли със софийска регистрация. Всички градове и села са се изсипали в столицата, за да намерят щастието си. И всеки е докарал по 2-3 коли, е така да си има. Много се извинявам, но ако си мислите, че цяла БГ може да се нанесе тук и да паркира свободно... няма как да стане. Така, че или ще си плащаме, или пеша, или на село. В Тъпчилещово не се плаща за паркиране в центъра.

47

загрижен

преди 12 години

Най-големите мизерници живеят в центровете на градовете - бившите СОЦвеличия - раздадени им жилища за партизански заслуги... погледнете колко от тези сгради са поддържани (николко) мръсни разпадащи се фасади - но имат имот за 500 000лв, но не могат да отделят 1000лв на година за данъци и такси - ами продайте го - в околните градчета и села има безплатно паркиране и ще си купите от някой "селянин", спретната къща/апартамент и с остатъка ще карате спокойни старини, ще останат и за лекарства!!!

46

Анонимен

преди 12 години

До АнонименАх, каква ирония, колко оригинално! :) Ще се плаща и ще се пее, няма как! Ако не е днес ще е утре! :)

45

Анонимен

преди 12 години

Обичам Синята зона! Тя е благодат за най-големия и красив град в България София.Синята зона дава пари на общината, която се грижи за красотата на балканската Венеция наречена София по време на дъжд. Винаги когато започне да вали движението в градЪТ спира, за да се наслади на реките течащи по улиците и под автомобила ни.Специално кметът Фандъкова отделя пари от Синята зона за да пробива дупки по улиците, така че да бъде превърнат града в специално офф-роуд място.Общината има специална програма с хоризонт до 2015 година да мести или разширява дупките в столицата, така че всеки един шофьор или пешеходец да се наслади на екстремното движение в града тип пресечена местност.Сега с радост разбираме за новите цени за паркиране, които логично са обусловени от естественото покачване на стойността на въздуха и самопокачващите се цени на уличните павета и плочки.Ние всички, със свещи и икони, ще се втурнем да благодарим на столичната управа, че най-сетне имаме естествено преливане от синя и към зелена зона. Част от жителите на столицата се чувстваха ощетени, че не могат да плащат пари за паркиране и в не-централните райони, но сега тази несправедливост започват да я поправят.Националното движение на Обединените Сини зони заяви, че ще поиска от правителството да се намеси и да превърне цялата страна в една Синя зона със заплатено паркиране и в събота и в неделя. Така всеки гражданин паркирал на полянка, по пътя, до плажа или в собствения си гараж или двор ще може да плаща, за да се множи радостта в страната.e-vestnik.bg/14154/podkrepete-sinyata-zona-v-sofiya-blagodarya-ti-partio-lyubima-za-svetlata-i-topla-zima/

44

ПРОТЕСТ

преди 12 години

Протестирайте ,но лакомията на Столична община е безгранична.

43

visa

преди 12 години

Трябва да имаме еднакви искания - Спиране на синята зона и наземно паркиране единствено за живущите, при строг контрол, както и изграждане на поне 5 подземни или комбинирани паркинга в Централната градска част, а не ненужни буферни за замазване на очите. Също така ясен и пълен отчет на парите за последните 10 години. Ясна градоустройствена и транспортна визия за бъдещето на Столицата. Ако ли не предсрочни избори за смяна на кметицата.

42

visa

преди 12 години

Другата алтернатива е да се изградят подземни паркинги за които само се обещава и говори, да се премахне синята зона в центъра и там да се паркира надземно единствено от живущите срещу издаване на безплатна карта. За останалите които искат да паркират в центъра остават платените подземни паркинги. Но никой не иска да пипне златната кокошка - синята зона, а само я разширяват. За справка средна печалба на ден преди разширението и поскъпването е около 100 хил.лв., но никой не пита къде отиват тези пари!

41

Анонимен

преди 12 години

Кореняк-софиянец = дървен шоп. Едно време с каруца, а свинете му ходели да пият вода на Лъвов мост, сега с някаква таратайка, за която ореваха т.н. София-център. Всички доктори-неврохирурзи, дето работят в София, да минат задължително курс за дърворезба - може да им се падне честта да оперират главата на някой "кореняк-софиянец". От тия, дето опищяха света, че по-умно от шопа нема!Горките "столичани".......

40

Анонимен

преди 12 години

Искам целия център да е САМО пешеходна зона! Никакви коли там. И без това си живея там и не ходя по кварталите.

39

До Хм

преди 12 години

Че кой го интересува мнението на Софиянци? Като окрадохте цяла България сега ще търпите селенията в София. Вие може да си протестирате, никои няма да ви обърне внимание. Софиянци са най-големите *** в България, колкото и да ги прецакваме, все им е малко. Ай сиктир.

38

Хм

преди 12 години

Да се вземе предвид, че до 89 г., повечето сгради се строяха без гаражи, за тези хора - за 1-ва кола паркингът трябва да е безплатен на семейство. За селяните дошли в нови сгради с гаражи и незакупили такива по 200 лв. за 1-ва кола, за всяка следваща 200. Да се научат цървулите, че паркирането не е право, а привилегия. Да се забрани паркиране на тротоари и зелени площи. Първо да се дава безплатно място за 1 кола, на хората които живеят, а след това за офиси. За офиси има бизнес сгради с гаражи.

37

Анонимен

преди 12 години

До 41:Колко си прав(а). Започна да звучи като някой протест на ромите - "дискриминирате ни, щото ни спирате келепира"

36

До протестиращите

преди 12 години

Не мога да разбера защо идеята на всеки в България е, че всеки средностатистически *** трябва да може да си позволи да кара кола. Също така не мога да разбера защо си мислите, че трябва държавата да ви осигурява паркоместа. Това, че ще си купили апартамент без гараж или осигурено паркомясто, или още по-лошото - давате си гаража под наем, си е лично ваш проблем. Нали всички искате да е демокрация и България да е модерна страна. Ами това е демокрацията - който няма пари, не ползва!

35

Анонимен

преди 12 години

Не би било проблем и под територията на Южен парк, Борисова градина, Докторска градинка и т.н. !Действително първо би следвало да се осигурят паркоместа и тогава да се мисли за въвеждането на винетки и такси! Но принципно, че живущите в център трябва да плащат, така е!

34

Анонимен

преди 12 години

има възможности за подземни паркинги в централната част! Например под дворовете на училищата спокойно могат да се направят няколко етажни подземни!

33

Българин

преди 12 години

До Анонимен 35Блока ми е построен 1979г., сам си сметни колко години са - не 35, а 33 ! И не съм казал, че живея в синята зона, в зелената съм и пак ни цакат. Нямам против да плащаме, но да имаме място къде да паркираме - сега такива места няма. Трябва всяка вечер да обикалям по 15-20 минути из преките, докато си намеря място. Това не е нормално !

32

Анонимен

преди 12 години

Преди 35 години не е имало 16-етажни блокове, ама карай...Освен това пред всеки такъв има паркинг, а и не мога да се сетя къде в синята зона има жилищни такива.За съжаление София е започнала да се разраства от село (в което никой не е мислил за инфрасктруктура) и това, което се случва, е неизбежно - с или без протести. В добре планираните градове централната зона концентрира админстративни функции и не е място за живеене. Затова ще става все по-скъпо удоволствие. Sorry, капитализъм...

31

Българин

преди 12 години

До Анонимен 33Живея в 16 етажен блок, сам си сметни колко семейства има в блока, гаражите са не повече от 10 :) къде да си купя гараж, в блока от среща ли ? Мислете трезво бе хора. Тази година ни искат по 100лв. , догодина ще кажат 200 и понеже сме овце ще плащаме.

30

Анонимен

преди 12 години

А защо пък да не плащаш, като използваш чужда (общинска) собственост за свои нужи? Аз нямах къде да паркирам и си купих гараж. Излезе ми на цената на винетките ти за 100-тина години напред. Ако не можеш да си го позволиш, дай си апартамента под наем и бягай в Младост.

29

Българин

преди 12 години

До 14А защо трябва да плащам, за да спирам пред дома си ? Дом, в който родителите ми живеят от над 35години ? Ти плащаш ли си като спираш пред вас ? И богаташите не сме тук в центъра, те са покрай Витоша. Хайде стига сте си говорили едно и също. С кое сме привилигировани ? С по-високите данъци, по-високата такса смет ?