260

История

преди 11 години

Българската история в този й вид е оформена под руски натиск и с руска "помощ". Политиката на имперска Русия е била насочена почти изцяло срещу турците, за да може да се отслаби Османската империя и евентуално със сила руснаците да получат излаз на топли морета. Руските пари и "емисари" са подпомагали активно национално-освободителните движения и други антитурски дейности на Балканите.

259

Анонимен

преди 11 години

Кому са нужни тези комисийки и агенции, по принцип? Много лапачите- малко бачкаторите. От липса на работа са лапачите им доскучава и вземат, че измислят някоя тъпотия, за да са по- интересни.

258

koko

преди 11 години

чл.13,ал.4.:Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат дасе използват за политически цели.Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.чл.11.2.Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява илиутвърждава за държавна.чл.11.4.Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верскаоснова, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане надържавната власт--ДПС не трябва да съществува! Защо НЕ е спазено?

257

teo

преди 11 години

Бойко и Цецо,ТЕЗИ ЧЛЕНОВЕ НА КЗД ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ, ЗАЩОТО ТЕ СА ПО-ОПАСНИ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ, ПОНЕЖЕ ЕДИН ТЕРОРИСТ ПОГУБВА 5-20 ЧОВЕКА, ДОКАТО ТЕЗИ ЕНИЧАРИ СА СИ ПОСТАВИЛИ ЗА ЦЕЛ ДА ПОГУБЯТ ЦЯЛ НАРОД БЪЛГАРСКИ!!! Еничарите достойни за БЪЛГАРСКИЯ ЗАТВОР СА Доган-сергей,сава,ангелов, Местан-павел, Кемал Еюп,Есен Фикри, Мукадес Налбант и още доста такива, които под имунитет си вършат БЕЗНАКАЗАНО ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!! ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ИСТИНАТА : ТУРСКО РОБСТВО, А НЕ ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ И Т.Н.

256

тъп и прост

преди 11 години

ЕЙЙЙ само мърморите - кво толкова - ще извадят някой си Левски дааа ама на негово место ще вкарат супегероят Бойко Борисов !!!!

255

предатели

преди 11 години

Членовете на комисията са били до един слаби ученици и са влезли в университета с протекции по линия на интеграция на малцинствата и също по тази линия напредват в службата, а иначе са си най-обикновени турски *** и национални предатели и обратно ориентирани ***. В интерес на истината тая комисийка е противоконституционна, защото заобикаля легитимния български съд , а и не е съставена от народни избранници. Получила се е дремеща клетка на ислямски фундаменталисти

254

мария

преди 11 години

наистина са за съд, без право на защита

253

МЛЪКНЕТЕ ГЕРБАВИТЕ

преди 11 години

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗГАВРИ С ЛЕВСКИ.ЩО ЗА МУТРЕНСКИ ПРОСТАШКИ ИЗРАЗ.ПИСНА МИ ОТ ***,КОИТО НЕ ЗНАЯТ КОГА ДА ГОВОРЯТ И КОГА ДА ДА СИ ЗАТВАРЯТ МРЪСНИТЕ ВОНЯЩИ УСТА, КАТО ТАЗИ НА МНОГОЗНАЙКОТО БОКО И С.ИГНАТОВ.НЕ СЕ И ДОКОСВАЙТЕ ДО АПОСТОЛА НЕНОРМАЛНИЦИ.ГЛЕДАЙТЕ СИ ДАЛАВЕРИТЕ И НЕ ЗАКАЧАЙТЕ ЛЕВСКИ- БЪЛГАРСКАТА СВЕТИНЯ.

252

Джамайка

преди 11 години

Познавам само един от това прословуто КЗД-Сабри Ахмедов.Ясни са ми и останалите.ПРОДАЖНИЦИ!!!!!!!

251

Анонимен

преди 11 години

тази комисия след като миналата година защитиха *** престъпност, сега защитават и ислямския фанатизъм и тероризъм и заклеймяват тези които са се борили срещу тях като престъпници. ако управляващите наистина не приемат мнението им да го покажат като закрият комисията поради харчене на милиони от бюджета и създаване на етническо напрежение с техните доклади. Хората от комисията нямат качества за работата.

250

valya.doncheva.5

преди 11 години

Не само за китка, но и за изгубване на документи е късничко. Изровете, ако обичате, "изчезналото" експертно решение и си поемете отговорността.

249

valya.doncheva.5

преди 11 години

Късно е, либе, за китка.

248

Дякона

преди 11 години

Щом Дякона е бил някакъв си дребен мошеник и поредния престъпник в Османската империя, то тогава турците какви са днес в България?... предатели?...подстрекатели?...анархисти?... Моля, нека всички да внимават в изказа си на своята глупост! Нека всички допуснали тази подигравка с нашата татковина и ВЕЧНИТЕ ГЕРОИ И ОБРАЗЦИ бъдат моментално съдени по бързата процедура и светкавично вкарани в затвор за по минимум 10 години.

247

Анонимен

преди 11 години

до 295Не за казаното, а за делата да ги поздравяваме, брат! Защото разликата е голяма.

246

дабе

преди 11 години

до баба ви от КестричАко тази нежелана и неочаквана полемика не се беше състояла, щяхме да разберем за този доклад, чак когато отворим новите учебници на децата. Страхувам се, че полемиката само отлага поредния ход за турцизация, за да го направи следващото правителство (може би на БСП).

245

дабе

преди 11 години

Ааа, кабинетът "Борисов", не е ли на ясно, че хората знаят: ако съдържанието на доклада на КЗД не беше се раздухал в мрежата, щяха да се съобразят с него като едното нищо! Ей, така, както са си национално отговорно и патриотично правителство и за обезпечаване на националната сигурност. И щяхме да разберем, едва когато учебниците излязат на пазара с подправената история и литература.Изобщо, гласност, прозрачност, демокрация са непознати понятия за всичките правителства от прехода.

244

ф

преди 11 години

КЗ КЗД

243

Анонимен

преди 11 години

Тази наща национална сигурност много заспала в последно време, има ли я няма ли я, защото май изпускат доста неща

242

Браво

преди 11 години

Ей, доживях да поздравя министър - Браво Игнатов, много на място казано!

241

баба ви от Кестрич

преди 11 години

Бойко да не се прави на по - българин от всички българи.Защо се допусна тази полемика в общественото пространство ? За мен това е антибългарска кампания. Недопустимо е турци да оценяват историята ни и литературното ни богатство.Да се търси отговорност от тези, които са допуснали мюсюлмани да казват какво ще се учи в България.