77

Анонимен

преди 11 години

и хубаво българско сирене със вносно сухо мляко вай вай вай патет балкански

76

Анонимен

преди 11 години

hi to ovce ima li v balgaria oshte....ili samo naroda ostana .

75

Galov

преди 11 години

zaradi visokata nenakazana prestapnost, bg narod ne iska da raboti biznes s jivotni.../po-zle ot vremeto na osmanskata imperia e sega! - vijte chislata v archivite za nivata na proizvodstvo i nivata na danatzi predi 100 godini naprimer!/vse edno da raboti za kradtzite i ubiitzite ...bez zaplata...no possible!kade ste videli v BG dnes 50,100 ili 1000 jivotni na svobodna pasha v zagradeni livadi da pasat stastlivo sami?!dokato stopanite im kosyat trevi za seno prez zimata na drugi livadi ?!

74

Анонимен

преди 11 години

Слаба покупателна способност е това на докара 23 г преход пример ако трябва да пройзведат сирене от мляко натурално както си го знаем от татово време с тоя стандарт на живот просто няма да се търси няма да е посилно на обикновеният пенсионер за това се пройзвежда най различни ефтени деликатеси от палмово масло такаче нямали увеличение на доходите и икономиката ни ще бъде в застой

73

ioannidis

преди 11 години

То е същото като една малка електроцентрала, която примерно е с капацитет за 1000 домакинства, но захранва 4000 домакинства, и съответно получават доста по слабо електричество. За това и нямате право да се сърдим защо ядем ***.Мога да ви дам пример с Гърция, където всеки втори е земеделец или животновъд, но там хората не са имали комунизъм, който да им вземе насила земята, от която се препитават, и след това да избягат по градовете в търсене на друго препитание, както се е случило тук.

72

ioannidis

преди 11 години

Истината е, че нямаме производство, и хора които да работят. Ако има производство, че има и качество. Но при положение че никой не произвежда а само яде, как искате да се постигне желаното качество? Консуматорите са 3-4 пъти повече от производствения капацитет на производителите, а за да има за всички, се набляга на количеството за сметка на качеството.

71

Анонимен

преди 11 години

Мандри масово внасят сухо мляко, за да постигнат по-високи печалби.

70

Анонимен

преди 11 години

Ами много е проста работата! Да се затварят всички мандри завинаги, които работят със сухо мляко! Ще останат малко, но ще има мляко за тях защото сега няма толкава животни, но има хиляди мандри. В наше село например те са четири, но никой собственик не гледа животни, а дядовците с кравичките са малко !Е ,питам аз как става тая работа с голямото производство на млечни продукти ежедневно?

69

бай Ганьо

преди 11 години

Ей, голяма работа станала ! Нашите умни тикви горе са открили топлата вода! Те много добре знаят, че 20 години сиренето и млякото в магазините са ***, защото и те са в далаверата със сухото мляко от запада. Хора спрете да купувате от магазините, за да не се тровите!

68

Анонимен

преди 11 години

*** държава, *** поведение! ***!

67

Акъл море

преди 11 години

Лъжем другите,но основно прекарваме себе си.Преди можеше да се купи хубаво българско сирене,а също и българско вино на Запад.Сега никой не иска да чуе за стоки от БГ.Гърците продават хубаво саламурено сирене и кисело мляко.И двете са български продукти! Кой е излъганият в случая?Австралия и Нова Зеландия изместиха БГ вината.За да се влезе отново на този пазар се изискват усилия,време и основното търговска честност,която просто липсва.

66

Акъл море

преди 11 години

По отношение на храната,турското робство и фашизма са най-успешните исторически периоди.Социализмът също постигна доста.Демокрацията обаче доведе качеството на българската храна до непостигано досега падение.Ефективната измама е идеала на повечето български ''бизнесмени''.Дори и да се произведе нещо добро,то много бързо бива разваляно след като започне да се купува.Мамиш със сирене от ***,но те мамят като отидеш в болницата.Продаваш на таксиджията фалшиво кисело млеко, той те удря в сметката

65

запознат от Смолян

преди 11 години

90, опитай от Родопите(не правя реклама,като пътуваш спри в някое село и си купи) и ще откриеш разликата.Преди време продадох крава на едно момче от Съединение. После се видяхме и го питах за същото животно.На полето беше удвоило млеконадоя но намаляла масленоста.Тука една хубава крава дои максимум до 12л за ден но млекото е толкова гъсто ,че ако требнеш с лъжица ти стои с куп на лъжицата,не айрян да заравни лъжицата.

64

запознат от Смолян

преди 11 години

При нас от сеното и фуража млекото е по-гъсто и с много висока масленост.Затова е такава цената на часно.Но иначе тарикатите от мандрите са на 0.80ст.Но тука механизацията на едно стопанство е ограничена поради стръмните терени, и всеки гледа си гледа по-една две крави и то по селата и си го пласират на познати.

63

запознат от Смолян

преди 11 години

Чета Ви коментарите и се лутате във верния отговор.Не съм човек от веригата производител-мандра-магазин.Гледам се една кравичка за собствена консумация защото ми писна да ям ***.Не продавам!!!!!Под 1.50лв мляко може да се съмнявате в произхода му при условие ,че фуража е .53лв.За сирене под8- 10лв(от 7-9л мляко става 1кг сирене подсирване с мая,ка) също е фълшиво.Аз нямам достатъчно средства да си купувам затова се гърбя за сено през лятото.Не печеля ,но храня семейството с качествена храна

62

Анонимен

преди 11 години

Абе вие пък и вие да не мислите ,че вносните стоки са с високо качество. Те на запад имат акъл пазят си качеството за тях а дават на нас по-некачествените стоки. Пък ние в България сме на обратното дереже. Вносно ,нашо все мизерии ядем ...

61

Един Българин

преди 11 години

Пирон и до пирон и аз съм виждал как се прави сирене от краве мляко в миналото. Около 3кг трябва +/- не е два пъти дори и лято/зима ако не е "кръщавано". Не се карайте за глупости. Истината е че всеки предпочита мляко и сирене от някое село отколкото от магазина не само заради цената (особено на сиренето), но най-вече заради качеството. Ако не беше повече от половината народ заспали "хамериканци" (живеещи на кола и ГМО от макдоналдс) се чудя веригите от какво щяха да "живеят".

60

Пирон

преди 11 години

82, аз твърдя, че е от 3 литра, който може и от повече, за него си е. Цената съм я завишил нарочно, за да се види колко им е "скъп" ресурса на произвотелите.

59

лимонад

преди 11 години

е то предлагането и търсенето винаги коригират цените. литър прясно мляко от кравар не може да се купи под 1.20, 1.50. така че не ми говорете за цени от 40 стотинки. ако беше толкоз - сам щях да си правя сирене и кашкавал вкъщи. Друг е варианта ако това 40 стотинки ти го вземат от накое забутано място и трябва да се превозва стотина километра до мандрата. та там като сложиш фактора транспорт и ти идва солено. А и в крайна сметка - организират се няколко местни кравари и правят мандра.

58

До пирон

преди 11 години

Пироне-1кг сирене се получава от 5-6 л мляко,а не от 3л.И няма никъде такава изкупна цена на млякото ,особено през лятото-35-40ст го изкупуват.Иначе казват -имаме си торби със сухо и кашони с палмово масло.Вашето мляко не ни трябва