166

Анонимен

преди 11 години

*** френски милиционери революционери

165

Анонимен

преди 11 години

До АнонименТочно така е, нужен е правилен баланс. Социализмът и комунизмът се провалиха, както и митът за свободният пазар, който като някакъв бог сам щял да регулира всичко. Дори капиталист като Сорос винаги е бил против тая теория. Лошото е, че тя е като религия на бизнеса и политиците. И у нас е така - някой нещо да каже и веднага то обвиняват, че "това е против принципите на пазарната икономика"! И оня засрамено млъква. Трябва повече социална справедливост и повече социални отговорности!

164

Анонимен

преди 11 години

До Да-а..Нещо се мъти, но историята не се повтаря и няма да стане каквото е било в 20-ти век. Не се знае. Комунизмът е хубава идея , но е химера. Нещо друго ще са е.

163

Анонимен

преди 11 години

До АнонименВоди, води! Преди рейгъномиката как са си плащали данъците? В Монако, или в хазната да отивали данъците на богатите? На запад лежаха в затвора за укриване на данъци. И сега може да стане така, ако има уредени държави със закони и прилагащи ги! И ще си плащат съответните лица! И държавите нама да са зависими като просяци(както е сега) от анонимни "инвеститори." Би трябвало да се сетят на запад, че суверенитетът на държавите е накърнен сериозно от финансовата им немощ -опасно е!

162

Анонимен

преди 11 години

До GMCНе си крий главата в пясъка! Това, което си написал, няма нищо общо с истинското положение на нещата. А те са ясни за всеки, който живее в тая страна: Единият лагер е от новобогаташи - от търговци, рекетьори, производители-монополисти, класически бандити и политици. А, има и олигарси по определението на Путин, прието от Първанов. Другият лагер е по-многоброен, но беден - това е народа на България. Напрежението между бедни и богати и у нас нараства, макар и по-бавно, робски навици.

161

Анонимен

преди 11 години

Увеличаването на данъците никога не води до нищо добро. Просто богатите ще отидат да плащат данъци в Монако, Кипър, или държави с ниски данъци. Или ще си регистрират цялото имущество на офшорна фирма. Начини за избягване на данъците има хиляди. Вместо да се стимулира икономиката, потреблението и инвестициите, французите само се закопават. Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, социализъм

160

муспи

преди 11 години

Тестът е проведен успешно. От близо 200 изказали се никой и не спомена за евреите, а те владеят света с парите, правителствата и медиите. Те подемат борба за справедливост и ще са ръководители на революцията, както на Октомврийската, Френската - и съвременните арабски. После ще поведат борба за правата на човека, частната инциятива, богатството - че да отвори работни места и всички да станат богати. При тази въртележка те в разкоша на своите Оазиси си повтарят захилени - какви бунаци са гоите?!

159

Да-а..

преди 11 години

Почва се. Това е само началото."Нощта ражда из мъртва утробавековната злоба на роба:своя пупрурен гняв - величав..."Гео Милев, "Септември"

158

Анонимен

преди 11 години

treoete bogatite kav vi e problema te i bez tova vi kradat.

157

GMC

преди 11 години

Какво значи да си богат?За повечето хора от третия свят, средностатистическият българин е богат, защото има какво да яде, има собствено жилище, кола и т.н.Тази статия е за свръхбогатите, където парите по перверзен начин се трансформират във власт и обратно (банки, мултинационални компании със монополно положение и т.н.)А в България всеки мрази всеки който има 5 лева повече и презира всеки който има 5 лева по-малко.

156

Анонимен

преди 11 години

По лесното е да се отнемат парите във вид на данъци, експоприация, национализация или революция. По сложния въпрос е - Какво да правим с тези пари? Социалистите искат да ги раздават на бедните (т.н. социални политики), но това няма до донесе нищо хубаво за обществото в по дългосрочен план то става мързеливо, лениво, започва да иска всичко да му се дава на готово и в крайна сметка това общество умира. Либералите искат да се правят инвестиции, но покрай тези инвестиции се развихря корупция до небесата, защото едно е да си бизнесмен със собствени пари и съвсем друго е да си бизнесмен с чужди в случая обществени пари, отново обществото е потърпевшата страна. Така че докато не се открие правилния баланс и механизъм на управление на тези пари е безсмислено да бъдат премествани от един джоб в друг джоб.

155

Анонимен

преди 11 години

176Става въпрос за това че си МНОГО ***!Сега разбра ли или ти требе жокер.

154

Анонимен

преди 11 години

Не може да служиш на Бог и на парите едновременно. Човечеството трябва да еволюира ментално и духовно, иначе сме обречени. Комунизъзм/капитализъм...всякакви изми са за промиване на мозъци, единственото исконно нещо, към което хората трябва да се стремят е нормална човечност и освобождаване от безумното предследване на ненужно излишни количества богатство. Познавам богати хора, които пред очите ми станаха богати и повярвайте - станаха отвратителни хора, МНОГО малко са тези, които не се променят.

153

"WAKE$HELP"

преди 11 години

Човекът е Обществено животно.Цялата Власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Кой има Интерес от това? Властта всъщност е в ръцете на Обикновените Граждани и по-голяма Сила от Обществеността няма.Гражданите Трябва да упражнят Своята Законна Власт върху досегашните политици,защото ТЕ досегашните политици са само жалки, лъжливи, подли и алчни "представители" на Гражданите, иззели властта от Гражданите, чрез Манипулация - наречена Представителна Демокрация.Трябва да Има Граждански Контрол у Нас върху Съдебната, Изпълнителната и Законодателната власт - в противен случай Цялото Безумие до Сега ще се повтаря Отново и Отново.Единственият Начин да се сложи КраЙ на това Политическо Безумие, което е до Сега - е Пряката Демокрация.Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряката Демокрация.Когато стане това - то Времето на Досегашните Безумни политици ще Свърши и ще Настъпи Времето на Обикновените Граждани.Докогато това е истина, това ще е Истината!

152

"WAKE$HELP"

преди 11 години

Времето настъпи...За политициТЕ у нас от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС и още по-лошо в Цяла Европа и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете водата, защото Иначе ще има Голяма смрад! Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряката Демокрация. Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици"!

151

Parcuc

преди 11 години

А бунтът на бантускотишите кога ?

150

Who is next? Why? Gr

преди 11 години

Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Защо у нас "бюджетът" няма пари и Няма да има? Защото у нас към бюджетният "сектор" са БезсмисленНо "Закачени" над 800000 човека чрез Безсмислен "Алгоритъм" за работа, а трябва ТЕ да бъдат десет пъти по-малко - 1% BG! Ако не бъде изпълнено Основното Правило за Вярно Съотношение между "АКТИВИ-стойност-качество-ефективност-РЕЗУЛТАТ" следва просто ФАЛИТ!.Защо у нас няма Закон за Фалит на Физическо лице, а в целият ЕС го Има? Кой има Интерес от това? Защо има разплащания в Брой? Защото са Непроследими у Нас, нали! И ето Ви Огромна Неконтролирана Престъпност.Защо касовите апарати у нас на Всеки "търговец" трябва Задължително да има on-line GPRS "непрекъсната" връзка с НАП? Никъде в ЕС го Няма това,а ние сме първи за това.Кой има Интерес от това? Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там,където няма Нравственост?Докогато това е истина,това ще е Истината!

149

Анонимен

преди 11 години

Да има ги тези мафиотски агенции които взимат едни бясни заплати за да прикриват престъпниците.Какво стана с тоя енергииният мафиот Ковачки ,за некакви си смешни 16 ли 18 МИЛИОНА укрити данъци го оправдаха,а АЛ КАПОНЕ за укриване на данъци са му изгнили кокалите в затвора и там е умрял.А сега кажете ми за какво става въпрос.

148

"WAKE$HELP"

преди 11 години

У НаС има ли Демокрация? Буквалното значение на думата Демокрация е Народовластие.У нас е Представителна Демокрация!- гласоподавателят Избира свои Представители, които се събират в законодателни или изпълнителни органи.Там ТЕ могат да извършват функции, за които гласоподавателят не ги е натоварил директно: участие в специални комисии, подготовка на проектозакони и гласуване на закони, Но по Собствено Усмотрение в Съгласие със Собствената им Съвест.Този тип Демокрация е БезсмисленНа Днес у нас, но е най-добрият Начин за Манипулация, Използван от политициТЕ до Сега.Докато у нас не бъде Приета Пряката Демокрация, която е Лесно Осъществима в 21 в. чрез електронните комуникации и идентификацията, всичко БезсмисленНо, което е до Сега, ще се Повтаря Отново и Отново.Засега от 23г. до Днес имаме само Мутрокрация. Единственият Начин да Имаме Демокрация, това е Пряката Демокрация! - Защото вече политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! У нас Демокрация Нямa!

147

"WAKE$HELP"

преди 11 години

Дон Балон Решил един Скучен летен ден да се погрижи за хората в страната Си Балонленд и извикал Своя малък съветник с Голямата сянка Хер Флик.Дон Балон:-Да направим нещо за хората, според МЕН Реформи например от 23г.- Няма? Хер Флик:-Разбира се и това съм го направил за Хората и извадил един Голям лист от Малкият си вътрешен джоб на сакото.Дон Балон изненадано взел листът и се Замислил дълго над него, накрая се усмихнал Тъжно и казал: -Хитър, много си хитър ТИ Хер Флик, като ято лисици, но Докога?