352

Анонимен

преди 11 години

Не мога да повярвам, някои си мислят, че тоя който отговяря на постовете е истинския Криско, Боже Господи... Не може да сте толкова ***, стегнете се! И аз мога да си напиша "име Криско" и айде... Шанса тоя да е реалния Криско е никакъв, даже ми ги споделят във фейса, ЛЕЛЕ!

351

до 418

преди 11 години

Има я и за chrome, ама доста сайтове се усетиха за нейното съществуване и за момента имат защита срещу нея. Нова play я имат тази защита - не можеш да гледаш клипове ако си с adblock.- той е за онлайн стрийминг - не е много популярен в България.

350

of 408

преди 11 години

Първо, казва се Vevo, на Vivo и второ, съжалявам всички, които не знаят за съществуването на приставката за Мозила AddBlock +.

349

Бтв=престъпници

преди 11 години

От известно време bTV се опитва да вкара потребителите в някаква игра, в която основна цел е печалбата на пари. Въпреки, че са най-богатата медия, на ръководството парите никога не им стигат и те продължават да правят кампании и действия, които да им доведaт още приходи.Новата кампания се нарича Fair play или в превод Честна игра. Предната беше нещо подобно, но с участието на Асен Блатечки, който откровенно си признава, че тегли филми от Интернет, но рекламира колко незаконно е това.В новият клип изпълнителят Криско, известен по-скоро с порно клипът който сам си пусна в Интернет, отколкото с песните си краде кола. Причината била, че собственичката му свалила музиката от Интернет.Всъщност по закон тегленето на музика, филми и т.н за собствена употреба и с нетърговска цел не е престъпление и е изрично разрешено. За справка може да видите чл.25, ал.2 в Наказателният кодекс на Република България.Незаконно е обаче да правиш такъв видеоклип, в който показваш как се краде кола. Още повече, че в самият клип се говори, че така е правилно.Това от своя страна е подбудителство и е незаконно по чл. 20, ал.3 от НК на Република България. Противозаконното отнемане на МПС, към което видеото подбужда е наказуемо със затвор от 8 до 12 години.Между отнемането на автомобил и тегленето на съдържание от Интернет има огромна разлика и никаква прилика. Едното води до това собственикът да не може да използва своята собственост, а другото не.Тегленето на съдържание от интернет е закононарушение, а не престъпление. Тук има една лека подробност това е действие с ниска обществена опасност и е широко разпространено. По тази причина чл.25 от ЗАПСП предвижда специални компенсации по специален ред за ощетените творци и продуценти, а не да ви съди.bTV Media Group се опитват да внушат на незапознатите, че извършват нарушение и са престъпници. Целта на bTV е популяризира своя платен видео портал Voyo, който можем да кажем, че няма никаква популярност. С тази цел и медията свалят в несвяст свой записи и видео материали от сайтовете. Същото правят и от NovaTV, но разликата е огромна.NovaTV свалят своите предавания и видео материали от Vbox7 и YouTube, защото имат собствен уебсайт Nova Play, в който безплатно позволяват да гледате всяко тяхно предаване. Причината е, че тяхната система излъчва реклами в клиповете, от което те печелят.Главният герой в клипът на bTV Криско е доста лошо подбран. Ние напълно бихме подкрепили излизането на Слави Трифонов и Ку-ку Бенд, които имат издадени 21 албума като лица на кампанията. Те с право биха могли да кажат, че са ощетени, тъй като половината от албумите им са качени в Интернет пространството и от това те са загубили.Но изпълнителят Криско всъщност няма издаден албум. Неговите песни не се продават никъде и са достъпни единствено в онлайн пространството. Негови песни няма и в торент тракерите, тъй като там се публикуват единствено цели албуми, а не отделни песни.

348

до 412

преди 11 години

Идеята е, че национална телевизия(Би Телевизия) пропагандира престъпление-кражба на кола, квалифицирано в Наказателния Кодекс на Република България- с което си въобразява, че се бори с нещо, което не е квалифицирано като престъпление- споделянето в интернет.

347

ВЪПРОС

преди 11 години

Къде и какво е издал Криско , че страда от пиратството , споделете ми може пък и да си купя някой негов албум :)))И кой е невероятният филм с Асен Балтечки, че нещо ми се губи...,тия двамата в торентите с лупа да ги търсиш, няма да ги намериш, ами добре че тука им правим реклама :)

346

martony

преди 11 години

Това не трябваше да го казваш.До сега имах колебания, за манипулацията в и политическото влияние на общественото мнение, чрез статиите и коментарите. Иво Инджев ми прокрадна идеята.

345

Анонимен

преди 11 години

А чел ли си статията на Ники Русиновски, в която се проявява като върл враг на пиратството - Как си обясняваш безкрайното малоумие да врещиш срещу кражбата на текстове, а да одобряваш кражбата на музика и филми :-)))

344

До 410

преди 11 години

Чувал ли си лафа:Стоя и си мисля....Стоя и си мисля...Стоя и си мисля....По едно време усещам, че само стоя! :)

343

до 402

преди 11 години

За какво да помня някакви си факти, като мога да използвам мозъка си за да мисля, как да си направя живота по-лек. Например да измисля как да накрам колата ми да намали сама скоростта като види знак за ограничение или като знае, че карам в населено място. Това се нарича прогрес.

342

до martony

преди 11 години

Само да те питам нещо, аз като си купя един диск с филм, диска със съдържанието става ли моя собственост или не??? аз имам ли право да се разпореждам с моята собственост както намеря за добре или не ?В България частната собственост неприкосновенна ли е или не ?

341

до 404

преди 11 години

Да прав си,и в Youtube работят над това. В момента над 60% от музиката не може да се гледа извън Youtube. Не може да се споделя в други сайтове, нито да се гледа на телефон, защото трябва да видиш рекламата в Youtube.Обърни внимание, как лека по лека VIVO слага ръка на все по-голяма част от качената музика там. VIVO е SONY music ent.

340

FENKA

преди 11 години

АСЕН БЛАТЕЧКИ "СРИНАТ" :-)) АБЕ ВИЕ ИМАТЕ ЛИ ИЗОБЩО ДОПИР С РЕАЛНОСТТА :-))

339

Анонимен

преди 11 години

Ех, поредната тъпня по темата Криско. Преди да пишете и то в що годе четен сайт, поне малко придобийте компетентност по темата. Ако Криското си публикува песните в избрани от него сайтове, то това е по НЕГОВО желание. Пиратство има когато други сайтове просто са откраднали тези парчета и са си ги сложили и при тях. Криско хич не е ***, още по-малко пък бТВ - никой не се интересува от нищо друго отвен от бТВ, дали не са номер едно, а? Колкото и да не ни харесва, е факт

338

Криско се одриска :)

преди 11 години

Зя някой лев в повече, може да си изгубиш феновете и което е по-лошо да станеш за смях :)))Подмазването на бТВ на никого не е донесло народната любов... и така момче вземи си трийсете сребърника и ДИМ ДА ТЕ НЯМА !!!

337

до 396

преди 11 години

За какво да изчезват песните? Творците, които не живеят в миналото се усетиха и сега си продават песните, чрез реклами. Пускат си песните в youtube и сайта им плаща 50% от приходите за реклама. Пак е много по-добре от 40 цента на продаден албум. Това е сумата, която се плаща от разпространителите на дискове. Просто поддръжката на голяма търговска мрежа със щандове е много по-скъпа от поддръжката на един сайт. Сега кой ти ползва дискове? Всичко е на флашки или mp3 плейъри с флаш памет.По малки са

336

Анонимен

преди 11 години

каква е тази отрепчица - никога не съм я чувал - за какво пее мърльото -като му гледам брадичката и се гнуся !

335

martony

преди 11 години

До Bruteforce,Съгласен съм с теб за видеотеките, прав си, но само за БГ. На запад са във вихъра си с появата на 3D Bluray. Колеги от Европа се счупват от продажби.Не мисли само че интернет глобализацията е хубаво нещо.Я се напъни и ми кажи без да гледаш в нета, примерно на колко години е Асен Блатечки. Или пък на коя дата любимеца на Днес.бг - Иван Костов сваля Жан Виденов.Ще се сетиш ли. Не. Защото интернет ще те научи лека полека да не помниш, и да се доверяваш безусловно. Нищо лично!

334

до martony

преди 11 години

Баси кефа да се хвалиш, че си гледал нещо или си си купил нещо, дето другите не могат да си го позволят!

333

Лютеница

преди 11 години

Абе кой е тоя Криско бе ...!? -Не е ли онзи пухльо дето открадна Мини-то на една яка маца със синя рокличка в една реклама ? - Сетих сееее.., само дето винаги Маца ми се набива в очите а този пич така и не го разбрах кво бърбори( само за неква лампичка дето светела ..., някъде)