32

Анонимен

преди 11 години

До до 30Навсякъде има ДДС,но има и здравна каса която поема лечението на всеки който има лична осигуровка ,а ако нямаш лична твой близък може да плати с неговата лична осигуровка и чак тогава ако не стигнат парите искат плащане но не лекарите за подбран екип,а държавата.Безпорно никой не натоварва държавата си с 20%ДДС на лекарствата,атези които се поемат от касата като инсулина например/безплатен за пациента/са с префиренции за държавата и не минават през няколко дистрибутори за да източват Д

31

Rosi

преди 11 години

До ДругарчеКато се намале ДДС на лекарствата,болните пенкионери ще могат да се лекуват,а май Дянков не иска това.

30

BG

преди 11 години

Туризма с 9% ДДС. Лекарствата и книгите също трябва да са така. Други не трябва да се пипат.

29

селянин

преди 11 години

Утрепване на министъра на финансите ,мисията -възможна.

28

Дянков, Дянков ?

преди 11 години

Ако се намаляла ставката на ДДС лекарствата щели да станат евтини и да се купуват безконтролно.По голяма глупост не бях чела и чувала.Вместо хляб или мляко ще си готвим супа от хапчета за по икономично.Явно слънцето и жегата ги е побъркала .

27

до 30

преди 11 години

Така ли е "навсякъде по света" с ДДС върху лекарствата 20 %?? Нещо ти е изкривената информация. Или я черпаш от "тежката ви артилерия" ??

26

потресен

преди 11 години

Господин икономистът от Института за пазарна икономика или е кръгъл или е изкарал всичките жеги навън! ТОВА ли се притесни??? Че хората щели да купуват повече лекарства!?Не, ! Ще им остават пари за по-качествена храна! И да си плащат ежедневно растящите сметки!

25

до 29

преди 11 години

Едно е 20% в/у 1лв (колкото е себестойността на лекарството с надценка от 50-100%), друго е 10% в/у 20лв :) Лично аз предпочитам първият вариант, както е навсякъде по света (с изключение на БГ)

24

до 27

преди 11 години

Хич дори не е най-малкият проблем! 20 % не са никак малко!

23

Оп-са

преди 11 години

Абе тези наистина са ненормални! След констатацията, че високото ДДС е добре, защото иначе ще почнем да си купуваме повече лекарства, и след предната новина, че болниците ще имат лимит за прием на инфаркти и т.н., аз вече съм абсолютно сигурен, че на ръководни позиции в тази държава са абсолютни и завършени *** и ***! Друго обяснение нямам! Тези статии звучат като вицове! Но не са! Те са гавра с нас! Всичко е една тотална гротеска! Направо ми изглежда като лош сън...

22

Софармчо

преди 11 години

ДДС-то е най-малкият проблем, то е само 20% :) Надценката е 2000% :)

21

Анонимен

преди 11 години

АК-то ти е зад челото ,види се.

20

съпоставка

преди 11 години

0.4% от общите приходи по ДДС = 150млн. лв (ДДС върху лекарств на година)следователно, 100% приходи по ДДС = 37.5 млрд лв.Тва е да си стиснат, алчен, *** и неефективен в управлението на бюджета! Как да не може да свалите ДДС-то........ къде ми АК-то!!!

19

Борнео

преди 11 години

Никакво понижение няма да има на цените ,дори да се намали ДДС-то , това ще е временно и пак ще се навакса .Популистки претенции , дано не последва също такова решение.Това с ДДС се отнася и за всички останали, които искат намаляване на ставката.Правилно е да се разшири основата и да се премахнат "привилегиите" , които сами си дадоха юристите например и нямат касови апарати.Сега кой може да хване фиска им или разчитаме на честна дума и подадени справки ? Да , ама не !

18

Другарче

преди 11 години

"Другари като се намали ДДС върху лекарствата с колко ще падне тяхната цена според вас? Как ще се компесира дупката в бюджета? "E нали ще почнат хората да купуват повече? Поне така се притесняват "икономистите". Значи като се свали %, той ще се компенсира от по-голямото количество покупки. Бюджета пак ще се напълни.

17

до 19

преди 11 години

Дупката в бюджета не трябва да се запълва с дране на народа беее !!!Нали уж ни е работеща икономиката, бюджета от гражданите ли трябва да се пълни ??И колкото и да подчертаваш това ДРУГАРи, не ние се прекланяме пред личности !!!

16

6666

преди 11 години

Малко ви е смотан народе!!!! Аз бих ви сложил и данък на въздуха, който дишатееее!

15

до 19

преди 11 години

В статията пише че ДДС приходи са 150млн лв или 0.4% от всички постъпления от ДДС в бюджета, за каква дупка говориш - 0.4%????? Ако на това викаш "дупка" аз (също съм икономист) мога да му викам статистическа грешка при закръгляне на числото 150 млн лв. !!!!

14

Анонимен

преди 11 години

"ДДС върху лекарствените продукти е един вид спирачка върху прекомерната им консумация, защото, както знаем у нас хората си купуват лекарства дори без лекарски съвет"Хахахах! Логикааааааааа. Дай да им направим лекарствата скъпи, да не могат да си ги позволят, че някой може да си купи ненужно лекарство. Хахахаха. Сериозни ли са тия бе? Съвсем изперкаха!

13

Hackman John

преди 11 години

"Освен това високото ДДС върху лекарствените продукти е един вид спирачка върху прекомерната им консумация, защото, както знаем у нас хората си купуват лекарства дори без лекарски съвет, а на своя отговорност. Ако ДДС-то се понижи, консумацията би се повишила още повече, коментира икономистът."Само напълно завършен *** може да каже такова нещо!