54

kaka MERI

преди 11 години

Abe smeete se ama jena mu ne se sramuva da se pokaje sred naroda,a nashta ovza edin pat ne e zastanala do Plevnyata.

53

П.Петров

преди 11 години

А разлика между пропаганда и истина правите ли ?Забелязвате ли с какво се придвижват северно корейците?А как са "препълнени" пазарските им кошници ?Колко "различно" са облечени?Още си спомням социализма добре, не благодаря! Който го мъчи носталгията - ей я Северна Корея, Айрофлот вози до там, прав ви път и не се връщайте.

52

rahvin@abv.bg

преди 11 години

Номер 67, благодаря ти! Наистина някой да даде една нормална и готина информация!

51

Анонимен

преди 11 години

Името на първата дама, името на увес.парк и името на централния вестник в статията са преведени от южнокорейски диалект, тоест от произношението на тези имена на юг.Коректно и правилно е да се използва оригиналното наименование на нещата.А именно според севернокорейските диалекти мацката се казва Ли Сол Джу или Ри Сол Джу звуците ( л ) и ( р ) в езика им преливат, така че и в двата варианта е все правилно. Докато на юг се чете изключително като И Сол Джу, както е написано.По същия начин увеселителния парк се казва Рунгра сев., Рунгна юж.Вестника е Родон синмун сев., Нодон юж.Имената на Ким Чен Ир и майка му по принцип са еднакви Чонг / Джонг , обаче при нас е прието произношението от руски език което според мен не е много удачно. Друг пример е столицата Пхенян- рус., а реално трябва да е Пьонгянг.Повечето ще кажат е и, кво от туй, все същата манджа Ами нищо, просто така за статистиката. На някой може да му е било интересно.

50

морски

преди 11 години

Било зле в Северна Корея,я каква чистота и колко е подредено,не като в *** София.

49

до 53

преди 11 години

Изпишете в you tube Supermarket opening in DPRK и вижте колко са гладни корейците.

48

цк на бкп

преди 11 години

вечна слава на другаря ким чен un i na първата дама другарката и сол джу от братският български народ

47

Анонимен

преди 11 години

Еее, къде го силикона, грима, яките златни ланци и пръстени, джиповете, гардовете, журналята, ***? Не, това не е демокрация! Я вижте Магдето и Косю Черничкия - яки цици и дупе, няколко кила злато и чалга до зори! Е това разбирам аз сватба!

46

а

преди 11 години

Тя жената хубава, ама "маршалчето" типичен пухкав евнух.

45

Анонимен

преди 11 години

"дамите" на първите мъже в нашата държава не са еманципирани, нито амбициозни, а очевадно смотани упорити тъпачки, които заедно с мъжете си не разбират, че демонстрират само едно - липса на елементарни дипломатически и протоколни знания, които се отразяват негативно на цяла държава...а колкото до драмата на севернокорейците, не, не е пропаганда на САЩ, за огромна жалост...

44

Ъъ

преди 11 години

И Сол Джу..а Юлияна Плевнелиева нЕкой да я е виждал до Президента ни,дори на снимка!?

43

Анонимен

преди 11 години

За Северна Корея най-добре е да тръгнат по китайският път. Така хем няма да има кръвоприлития, хем постепенно народът ще почне да живее нормално!

42

тъп и прост

преди 11 години

до 53 а замислял ли си се че това може и да е чиста пропаганда от страна на САЩ - глад и мизерия ...така както беше и с химическите оръжия на Садам,така както беше и за Кадафи и за кого ли не още !!!Просто истината е някъде по средата !!!

41

Страшно е.

преди 11 години

Страшно е...Хората гладуват, ровят в кофите за ***, избиват се за няколко лева, хвърлят се от високите етажи, говорат си сами...На олимпийските игри един медал нямат, спортистите им гладуват...Чакай, грешка, та това е в България! Та значи в Северна Корея, не вярвайте на снимките, те само се правят на щастливи, че какво като имат пет златни медала, като си гладен, нямаш спирачки!

40

Анонимен

преди 11 години

Защо ни занимавате с тоя бузест борсук и тая другарка,

39

555

преди 11 години

Абе хора, какво им се радвате на тия двамата, в Северна Корея умират по улиците от глад, на някои места има канибализъм от глад. Концлагери и зверски мъчения.. но корейците отричат естествено. Ситуацията е страшна там! Гледайте youtube да видите за какво става въпрос, моля ви да се просветите. Страшно е.

38

И

преди 11 години

Млади, хубави и смели. Да им е щастлив живота.

37

ТАТО

преди 11 години

ПОЕЗИЯТА на господина или госпожата обобщава житейския възглед и стандарт на живот на новобогаташите в България - проституция, наркомании,чалга, алкохолизъм, спин, малограмотни хора, а уж сме свободна страна.Не искам такава свобода!

36

Анонимен

преди 11 години

ТОЗИ САЙТ НЕ Е ЗА ТРЕТОКЛАСНА ПОЕЗИЯ!

35

целувки за всички бг

преди 11 години

В другата лента, отчаяно навлизам,И гумите свирят, във мрака на нощта.А нашата песен, да пея аз не спирам.Спасение няма, в главата ми е тя.Издайнице стига, защо не спреш за малко.А спомени... болни, навяваш ми сега.И с 300-та да карам, от тях не ще избягам.От мен са по-бързи, настигат ме пеша.