47

Анонимен

преди 11 години

и тоя тесен кръг ще е политически или мутренски?или на проститутките от горните класове на някои "елитни" чуждоезични гимназии?

46

палаткаджия но 56

преди 11 години

Аз пък отказвам богатите да мислят като мене,да си направят един *** от злато и да си се кефят.След като отказват аз да имам пари,но не отказват те да имат,значи не мислиме еднакво и за природата.Те освен това мислят за порнография,и как да им е лесно върху някого.Те паразитират.Значи сме съвсем различни с богатите

45

ехолог

преди 11 години

въобще никакво благоустрояване, дори напротив - рекултивиране на пътищата, пълна забрана за какъвто и да е транспорт, спиране на електроснабдяването и евентуално заграждане с бодлива тел. Така до Витоша ще стига само тесен кръг от хора които наистина могат да я оценят, а останалата *** ще сгриба в София

44

Сашо

преди 11 години

За всички, които обясняват, как планината трябвало да се блогустрои - да ходят на благоустреното Черноморие и на благоустроеното Банско и да видят за какво говорят. Планината си е идеална така, както е в момента. Има много неща, които могат да се подобрят - път, лифтове, без да се появяват един коптор от бетонни чудовища.Освен това, ако преди застроеното е било модерно и хубаво, приемете, че 1. младите и 2. богатите мислят по друг начин - хубаво е дивото, незастроеното, зеленото.

43

тцЪ

преди 11 години

Витоша си е природен парк. Като такъв - е необходимо просто подновяване на СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ лифтови линии, спиране на достъпа на автомобили горе и възстановяване на по-големите хижи. Какво толкова има да се строи ново, след като нормален ремонт на съществуващите съоръжения е предостатъчен? Писти също има, ама няма кой да ги поддържа като хората - в случая "Витоша ски". Ако обаче единственият начин да се спаси планината е да стане национален парк - аз съм твърдо ЗА!

42

Швейцария

преди 11 години

Ако Витоша беше в Швейцария, сега щеше да световен планински курорт! Нали искаме да станем Швейцария на Балканите. Да вземем пример от швейцарците как са устроили Алпите.

41

точно и ясно!

преди 11 години

Паркът е за хората, да го ползват те, а не диви прасета, чакали, маймуни, мечки. За целта трябва да има до него удобен транспорт - пътища, пътеки, лифтове. Из самата планина също трябва да има транспорт, за да могат да го ползват също децата и възрастните. Трябва да има места за отдих - с кафенета, хотели, бунгала, басейни, барбекюта, кортове, алеи за разходка и почивка. Витоша в близост до София трябва да стане част от града - за да може да хората да почиват там, да спортуват.

40

Анонимен

преди 11 години

iha

39

palechka

преди 11 години

Никой нормален човек, който държи на опазване на природата не е против ски-пистите. Само, че това трябва да се изгражда след компетентно мнение на специалистите от всички области, включително и еколозите.Против това съм, спортните съоръжения да бъдат на частни фирми, които да искат майка си и баща си. Къде е политиката на държавата за развитие на спортовете в полза роду? Същото е положението и с лифтовете. Като ще се взимат пари да отиват в общината или държавата и да се ползват за поддържане .

38

Анонимен

преди 11 години

Ако сегашните хотели са празни, смяташ ли че някой ще тръгне да строи нови. Никой не прави инвестиции без да си е направил сметката. На "еколозите" им трябва гола поляна където да могат да се друсат на воля.

37

qze

преди 11 години

Във Витоша и сега има предостатъчно хотели , хижи и т.н. които дрънкат празни. и не защото няма достъп до там, а защото хората отиват в планината не за барбекю, спане на хотел или други такива простотии, а просто да походят на чист въздух. Който иска по-големи удобства - има няколко големи планински курорта които ги предлагат. На софия не и трябват допълнителни приходи от измислен туризъм във Витоша. Нека от това се възползват

36

nenov

преди 11 години

nazionalen park vitoha-bez nikakvostroitelstvo--super

35

Анонимен

преди 11 години

по-добре интернационален

34

Анонимен

преди 11 години

ОТ НАЦИОНАЛЕН ПАРК *** ОТ ДРАГАЛЕВЦИ ГО ПРОМЕНИ НА ПРИРОДЕН. ЗА ДА МОЖЕ НЕГОВИТЕ ХОРА ДА СИ СТРОЯТ ХОТЕЛИ ТАМ. ТОЧНО ДО ТВ КУЛА НА КОПИТОТО НЕГОВ ЧОВЕК СИ ПОСТРОИ ХОТЕЛЧЕ. НАЛИ РАЗБИРАТЕ ЧЕ ЩОМ *** ГО Е ПРОМЕНИЛ СТАТУТА НЯМА КОЙ ДА ГО ОТМЕНИ И ДА ГО ВЪРНЕ ОБРАТНО. А И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗАЩОТО ВЛАСТ ИМАЩИТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА СИ ОБЛИЗВАТ ПРЪСТЧЕТАТА.

33

Анонимен

преди 11 години

Даже парк Витоша е на всички Българи!

32

Анонимен

преди 11 години

Не съм знаел че когато се правят згоди за всички е било лошо.

31

пачки с хилядарки

преди 11 години

Екошебеците пак са се разбеснели, защото наскоро не са им давали успокоителни във вид на пачки с хилядарки. Парк Витоша не е техен, а на всички софиянци - да сме наясно.

30

Анонимен

преди 11 години

Брей че народ сме шашав!?Не искаме да ни е хубаво като в Австрия,Швейцария,Франция и т.н.

29

Анонимен

преди 11 години

Има платени драсканам от така наречените еколози.Знам си аз.

28

Анонимен

преди 11 години

Какви са тия еко организации измислени.