49

redordead

преди 11 години

Кърт Вонегът, Рей Бредбъри, Гор Видал...колко жалко е, че човечеството губи такива личности, но това, коетоостава след тях е безценно...

48

читател

преди 11 години

Велик! "Сътворението" е пиршество за ума. Заедно с "Юлиан са две от най-добрите исторически романи на всички времена. Поклон!

47

иво

преди 11 години

прави софт порно, неслучайно любимият му президент е Клинтън

46

Анонимен

преди 11 години

Господ започна да прибира големите, дали не е свързано с апокалипсиса и възнасянето на избраните

45

Анонимен

преди 11 години

Баща му - от 1933 до 1937 е начело на Бюрото за търговски полети към Департамента на търговията в администрацията на президента Франклин Делано Рузвелт!!! А, вижте и имената на предци на Делано...

44

евреин,ама друг път!

преди 11 години

Съединените щати водят вечна война за вечен мир", по определението на един велик американски историк, федерацията на американските учени е описала над двеста военни операции от 1945 г. насам, в които агресорът е САЩ. В поредица от проницателни и тревожни есета, чиято централна тема е коментар върху събията от 11 септември 2001 г, Гор Видал поставя под съмнение утешителното мнение, установено след разрушаването на Близнаците" на Световния търговски център и атентата във федералната сграда в Оклахома Сити, извършен от Тимоти Маквей - че това са просто действия на злодеи".

43

философ

преди 11 години

Ето, че в определен смисъл маите познаха. За горкия Гор Видал краят на света дойде наистина 2012 година.

42

Анонимен

преди 11 години

Според него Бил Клинтън е най-великият президент на САЩ ?!!? Определено е разбирал от политика!

41

Патриот

преди 11 години

Наистина велик интелектуалец и писател и американски дисидент противник и критик на завоевателната американска политика!Поклон!

40

az

преди 11 години

RIP

39

Анонимен

преди 11 години

Признат е за един от най-влиятелните либерални американски интелектуалци на XX век.

38

Калки и Дълут

преди 11 години

Бил ли е Гор Видал евреин? Не е евреин, дори ги ненавижда. А хомосексуалист - да. Бил е двойна резба - мъже, жени! Не се споменава за козички.Наремето ме впечатлиха книгите му Калки и Дълут. Прочетете ги. Хомосексуалните му произведения спокойно може да прескочите.

37

krikor.sarkisian

преди 11 години

RIP

36

Анонимен

преди 11 години

Светла памет на един велик човек! "Сътворението" за мен е роман, който всеки трябва да прочете.

35

До 23

преди 11 години

Ако си беше направил труда да прочетеш някоя книжка, а не "ликипедия", можеше и наистина да разбереш...

34

четящ от време на вр

преди 11 години

До 18 . А ти как разбра това , че"през цялото си творчество е пропагандирал режим на боеве и насилие добре скрит зад идеята за свобода! ".В "Сътворението " например кьде видя пропаганда или в"На живо от Голгота"?...

33

нона

преди 11 години

Светла му памет!!! - започнах с Калки и после всичко, което излизаше... и е хубаво да се препрочитат книгите му - винаги откривам понещо ново - голям и забележителен писател!!!

32

Анонимен

преди 11 години

Категорично ми се струва, че има еврейски произход.

31

Анонимен

преди 11 години

Пак се напълни с форумни драскачи разбирачи от всичко. Човекът е бил пацифист и ясно е осъзнавал и предсказал проблемите на САЩ и света като цяло, но байГаньовците тука веднага го определихте на Хамериканец и военолюбец

30

обикновен

преди 11 години

до коментар 1Много сте прав! И по ирония на съдбата, пак Персийците, който разбрал-разбрал, който не е, жалко....Има и друг автор, който аз лично много харесвам-Мика Валтари и книгата му" Синухе египтянина"