280

Веле, меле

преди 12 години

Абее, хер Хьопкен! След падането на Желязната завеса, от Европа се провикнахте, че обществото в България не е дорасло(!) за пряка демокрация и референдуми. Послушните ни управници допълниха, че няма нужда от допитване, понеже те знаели предварително резултатите. Така че, "голямо препятствие" не беше комунизма, а демокрацията. А, стига сте го дъвкали този комунизъм! То не е нужно да си историк, то се случваше "вчера", помним го! Бях на 20, когато без никакво допитване, осъмнахме с етническа партия (пряко българската конституция!), докато г-жа Бардо плачеше за мечките и гъдуларите.

279

Анонимен

преди 12 години

демокрация не съществува най малкото пък в *** дързави като германия и сащ

278

Анонимен

преди 12 години

немските недоносляци ги е страх от конкуренция

277

Анонимен

преди 12 години

,GERMANIA POLOVINATA VI NASELENIE E OT AFRIKANZI I RAZNI NAZIONALNOSTI OT AZIA

276

Болярина

преди 12 години

Еее тогава защо ни приехте в слешния ви демократичен евро съюз...щом не сме достойни..ааа дааа ...за да си плащамее...аха..

275

hahah

преди 12 години

Дойче Веле защо не каже че и в Германия е същото само че в много по голям стил....който е жидял в Германия 10 годинки поне вижда приликите...

274

Дойче Веле

преди 12 години

Дайте ни 100 - 200 милярда и ще станем демокрация.

273

realist

преди 12 години

За коя демокрация говорим, извинете! Това, че крадете по-изкусно от народите си не означава, че имате демокрация. Политическия елит на цяла западна европа служи на една дълбоко недемократична държава, световен полицай и хегемон - САЩ.

272

Анонимен

преди 12 години

Гърция поне прави нещо, тя демокрацията не идва наготово, нито по мирен начин. Видяхме го ние този т. нар. "мирен преход" - едни лапат безумно, а други са окрадени и умират от глад. А, не мерси. Гърция има стандарт 12 пъти над нашия, и евала хората си знаят правата, не искат мизерно изтребление като нас ОВЦИТЕ.

271

Анонимен

преди 12 години

И проститутките имат елит. А Сталин е създал нов буржоазен елит - това всички го знаят. Елитарноста изключва демокрацията. Демокрацията е лява - обща. Дясното е за елитаризъм и еднолична власт. Дясното първо е било роялисткото крило, но след като се установява конституцията и тя повелява само република, тогава те стават защитници на буржоазията - и диктатурата на буржоазията.

270

анонимен

преди 12 години

Тук я няма тази демокрация като в Гърция например.Дори демократично си избраха фашистка партия,,Златна ЗОРА,, там, така че може и да са прави.Избиват се един друг по митингите всеки ден и си рушат страната.Е, на това му се вика ДЕМОКРАЦИЯ.

269

До 335

преди 12 години

Напълно те подкрепям. Народът е неосъзнат и недорасъл за демокрация, няма никакво чувство за свобода и справедливост. Оставя се да бъде смазан и геноцидната политка да тече в пълна сила. Не сме народ, а ***! Това е положението, докога ще търпиме, дакото ни вземат всичко и ни убият от мизерия. Няма ли да се надигне този заспал народ, не заслужаваме демокрация!!!

268

Petar

преди 12 години

С извинение, заглавието е написано НЕграмотно - би следвало да се напише "НЕ ДОСТИГА на..".Това се потвърждава от факта, че в самия текст на статията следва фразата "...са следствие от "недостига ОТ демокрация". Което, sorry, пак НЕ Е написано правилно на български. Недостиг има ОТнещо (па било то и демокрация...Немам претенции към Дойче веле, щот едва ли този вестник е родил тези бисери в българския език (а и НЕ знам немски език...)

267

Анонимен

преди 12 години

Няма демокрация, няма сигурност, няма работа, то какво ли има в България?!

266

daskale

преди 12 години

образаовай се повече, даскале, и двете форми са допустими в българския език

265

Даскал Пепи

преди 12 години

... и се пише "медия", а не "медиа"... леле, защо се занимавам с неграмотни журналисти...

264

Даскал Пепи

преди 12 години

Я си оправете правописа, срам за информационен сайт да допуска грешки, които първолаците правят. "Не достига..."

263

няма демокрация

преди 12 години

В България няма демокрация! За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!

262

някой

преди 12 години

Наглата антибългарска и ултралява медия Дойче Веле пак раздава оценки и лепи клишета. Ако е за недостиг на демокрация, нека се вгледат в собствената си страна, че там президентът например не се избира от народа и германците никога не са правили референдум за каквото и да било.

261

do 322

преди 12 години

Говориш небивалици. Комунистите не могат да създадат елит. Елит се прави от културни и образовани хора! А твоя Сталин е един н.е.ща.ст.н.ик!