10

Испания се бунтува

преди 11 години

Десетки хиляди хора излязоха в четвъртък по улиците на 80 испански града, за да протестират срещу поредното затягане на коланите, обявено от дясното правителство на Мариано Рахой преди седмица. В Мадрид и Барселона, където демонстрациите бяха най-многолюдни, се стигна до сблъсъци с полицията, предаде Би Би Си.Междувременно на фона на всенародните бунтове парламентът одобри в четвъртък мерките за икономии на стойност 65 млрд. евро. Те включват повишаване на данък добавена стойност, премахване на коледните премии за служители в публичния сектор, намаляване на помощите за безработни и др.В четвъртък пък финансовите министри от еврозоната одобриха отпускането на 100 млрд. евро помощ за испанските банки.В Мадрид протестиращите се събраха на централния площад Пуерта дел сол и пред парламента, където полицията бе разположила значителни сили и бе поставила заграждения като предпазна мярка срещу насилие. Демонстранти опитаха да пробият загражденията и палиха кофи за ***, а силите за сигурност обстрелваха тълпата с гумени куршуми и водни струи, за да я разпръснат.

9

ИзПеркел

преди 11 години

Май богатството на ЕС се оказа един сапунен кредитен балон, който се спука и отдолу се показа старата, сбръчкана, мързелива и алчна Европа, свикнала от векове да лочи благинки от колониите. Големите като Германия, Франция и Италия отложиха малко страшния съд с разширяването на Съюза, докато дооглозгат бившия соцлагер и когато и такива като нас бяха изтръскани, завесата падна и се видя... гладът!Ходи обяснявай сега на един испанец. че требва да почне да работи и печели като един филипинец!

8

Анонимен

преди 11 години

смърт за юдео-масонската грабителска лихварска система

7

PALMA

преди 11 години

VERNO E GOLEMO SMUKANE BESHE TEA 10 G.,PA I SE NAPALNI S CRNI, LATINOSI, NASHI I RUMANIASKA ,DA NE GOVORIM ZA ARABI,E NEMA KAK DA IMA STANDART SLED KATO NISHTO NE SE PRAVI TUK ,OSVEN VODNISTIA IM ZELENCHUK, SICHKO IDE OT IZTOKA.....

6

до 5

преди 11 години

Съгласен съм с теб, обаче и това нашето не е живот. Колко хора не могат да спят по цели нощи , защото се чудят как ще се оправят. Хората си залагат брачните халки, телевизори и перални, за да си платят сметките за ток или храна.

5

Анонимен

преди 11 години

свърши вече гуляя на кредит, в Европа стандарта е раздут до степен на разруха, стига алчност и аргументи в стил ама 21 век сме, 3 коли 6 жисиема, вила и ваканция на екзотичен остров всеки месец е право по конституция, Европа трябва да се огледа как живее останалия свят, оглозгахме Земята

4

Анонимен

преди 11 години

Гърци, испанци, италианци, французи, англичани, араби ... всички те се изправиха за да защитават правата си.Само в държавата на безгръбначните един мафиот и наркотрафикант можа да смуче като пиявица цялото общество и народа да няма сила и гръбнак да се организира за протести.

3

BOI

преди 11 години

KOLEGA SLOJIX TI MINOS, ZATOVA 4E AZ JIVEIA V MADRIT 10 GODINI. NEZNAESH KOLKO MNODGO SA SE OOOSRALI................

2

Анонимен

преди 11 години

мда,прав си,нема такава държава

1

това е народ

преди 11 години

Това е народ,протестират и са единни.Не се предават.А нас ни *** отвсякъде,и ние вместо да се дърпаме,се намистаме да влезе докрая и после ръкопляскаме че са ни опънали.Беееееееееееееееееее.