170

Борба

преди 11 години

Мафията си назначи премиер. Ха ха

169

Анонимен

преди 11 години

ЕС е показала червения картон на Станишев и БСП, буквално цитирам:"България е на път да постигне целите на механизма. Изминалите пет години показаха, че страната е в състояние да предприеме големи стъпки, когато има ясна политическа посока.Явно силно сте засегнати от промяната на статуквото и силно изразената позиция от ЕС.

168

КЬОРМУСУН ТАБЕЛА

преди 11 години

Щом хамстера го казва,преди официалният доклад,значи е вярно.

167

хитко

преди 11 години

Другари и другарки,Бихте ли дали формулата, как аджеба да се смени цялата съдебна корумпирана власт поставена от самите вас. Хайде напънете се, ако сте се замислили толкова много за БГ.Лесно е да се плюе, но то това на вас ви е в кръвта попивано с годините от лекциите по марксизъм-ленинизъм...Аве като ви гледаме мутрите само , без да си отваряте устата дори и на човек му иде да отхрачи ей така колкото се може по-мазна жълто-зелена отвара да си правите дъвка....и да лаете....

166

Кюмюр Екмек

преди 11 години

Е как да не е имало- кога бехте на власт и колихте и бесихте доклада беше прелест. И Тиквата немое Ви бие рекорда що безобразия се изляха тогава черв3а гад%на- никога повече правителство срещу България, гусен крадл%в бок^ук по-добре Волен да си излива психопатската истерия отколкото да ти видя пак (*)баната мутра с надпис отдолу- сякаш някой ще те забрави, че твоите програми понижават теглото с 10 до 100% на мандат. Ех че нямам такива букви на клавиатурата да си излея... мнението...

165

До нон от ЕС

преди 11 години

Искаш да кажеш, че в правомощията на М. Миков и предшественика му е било да прикриват мафиотските убийства?? Като се замисля, даа, , прав си , много успешно беше.

164

Анонимен

преди 11 години

Всички отвличания ставаха при Миков. Абсолютен ***.

163

Анонимен

преди 11 години

На тоя му спряха еврофондовете за корупция. Батко и братко - не ги забравяйте. Тоя не е работил нищо друго освен в парламента да говори глупости.

162

Анонимен

преди 11 години

тия хрезантеми наистина се сринаха

161

гордо червено

преди 11 години

тоя за кво скача толкова? много голем ли му влезе? неговоте доклади бяха съкрушителни, парите му спряха! кого лъже?п.с. съд на министър-хахаха даже не помните че станишко и хидролога вкараха закона за съдебното преследване... няма смисъл от радост и това е лъжа....

160

нон

преди 11 години

ЕС, прочети статията в медиапоол "Организираната престъпност влияе дълбоко на икономиката и политиката" и ще разбереш, че номера с дежурните виновни БСП не минава. ПС: На М.Миков (както и на всеки друг вътрешен министър) не му е е правомощията да ракрива убийства или да раздава присъди от НС или медииите (освен на полубога ЦвЦв).

159

ЕС

преди 11 години

В този доклад се критикуваат само ВСС, главният прокурор и съдебната система.Все болезнено познати неща в цяла България и то от години. И всички те са отрочета на БСП.Къде го търсят Цветанов да им отговаря за мафиотските убийства през тяхното управление. Защо великият М.Миков не разкри нито едно?

158

outsider

преди 11 години

Правителството на ГЕРБ, вместо да решава проблемите, които отдавна фигурират в докладите от Брюксел, само "демонстрира политическа воля". А докладите за тяхното управление все им се виждат положителни, колкото и критики да има в тях.

157

Васко

преди 11 години

Не съм привърженик на герб но и твоето управление другарю Станишев беше ялово и предателско спрямо българският народ.

156

bg

преди 11 години

TI MAI SI PO4ERVENIAL OT KEF 4AK DYPETO TI SE OTVORILO NO NEMA MERAKLII MNOGO SI SE OSRAL TAKA 4E PO DOBRE DA SI MERI6AM GERBER4E,,,,,,

155

нон

преди 11 години

Ники 205 "Не че нещо, ама 2007 не точно БСП бяха тези, благодарение на който влязохме в EU - просто те се паднаха на власт тогава'А защо това правителство не се "падна на власт" да валезем в шенген?

154

Рокер

преди 11 години

Др.Станишев , ден след като загубихме Джон Лорд трябва да слушаме само музика,защото хората като него ,а не като вас промениха света. Правиш се на рокер но не ти отива. Повече харесваш чалгата както и сегашните европейски политици-умници които след като свалят официалните си дрехи се превръщат в напълно невзрачни персони

153

Пинокио

преди 11 години

Dear Frau Кунева, Дорогой товарищ СергеЙ,колкото и да не ви е изгодно на теб и на лапачите които се точат няма да се вредите да лапате. Най много да подухате малко. Я супата, я каквото се подаде...

152

и какво му е лошото?

преди 11 години

Утрешните доклади ще обобщят напредъка на двете страни по механизма от неговото въвеждане през 2007 година. За България се отбелязва, че са налице всички необходими предпоставки за изпълнение на изразените препоръки и се дава време, за да може те да бъдат завършени.Препоръчва се избор на нов Висш съдебен съвет (ВСС) с мандат да осъществи цялостна реформа; на нов главен прокурор, който да въведе структурни промени, независимост и вътрешни проверки; попълване на празнотите, според които е възможно осъдени да избегнат изпълнението на наказанието.Комисията добавя, че в България механизмът е допринесъл сериозно за реформите в страната, макар през петте години на наблюдение да е имало необходимост от външен стимул в осигуряването на стабилността и необратимостта на процесите.България е на път да постигне целите на механизма, пише в документа. Изминалите пет години показаха, че страната е в състояние да предприеме големи стъпки, когато има ясна политическа посока, коментира ЕК. Според комисията, у нас все още е необходимо допълнително гарантиране на независимостта на съдебната система, като се изразява очакване предстоящите избори на нов ВСС, на следващ главен прокурор и на нов председател на Върховния касационен съд да допринесат за преодоляването на тази слабост.Комисията е критична към възможностите на съдебната власт и прокуратурата да се проверяват и наказват сами, освен под обществен натиск. Изразена е тревога от отстраняването на председателя на Съюза на съдиите (Мирослава Тодорова - б.р.). Според ЕК, случаите на забавени дела са свързани с неравномерната натовареност на съставите и това води до "технически нарушения" в неспазването на сроковете, които биват наказвани избирателно.ЕК пише, че настоящият ВСС е загубил легитимност да представлява съдебната власт.В доклада се посочва, че през последната година е бил приет законът за отнемане на имущество и се отбелязва, че в този период се наблюдава конфискация в значителни размери.Комисията отчита, че през 2010 г. се наблюдава сериозно повишение на броя на полицейските разследвания, както и че са предприети дълго отлагани реформи в тази област. ЕК е записала, че това е довело до спечелването на доверието на европейските партньори в нашите правоприлагащи органи.Същевременно се изразява сериозна загриженост по случаите на поръчкови убийства от 2006 г. насам и малкия брой разкрити и наказани престъпления от подобен характер.В двата доклада се отчита, че механизмът за сътрудничество е "с отворен край" и ще бъде прилаган, докато изпълнението на целите не достигне задоволителни равнища.

151

Анонимен

преди 11 години

Това е първото правителство след Жан Виденов без реализирана стратегическа цел, без знаков, от гледна точка на историята, успех, смята Местан. Той припомни, че кабинетът "Костов" е осигурил пътната карта за НАТО и ЕС, правителството на Сакскобургготски постигна членството в НАТО и ускори преговорния процес за Евросъюза, а тройната коалиция постигна членството на България в ЕС.