75

Анонимен

преди 11 години

Почна се май... Китай стана сила и ще си покаже рогата

74

rasate

преди 11 години

В Китай активно се контролира раждаемостта-т.е. вече увеличаващото население е с намален темп и хората на средна възраст са в превес.След 20 години ще започнат масово да намаляват с по няколко милиона.Докато Индия е друг пример-там няма ограничаване на раждаемостта и до 10 години ще изпревари Китай.Т.е. след 10 години Индия ще стане основен притегателен център на евтината работна ръка.Като сила Китай може да иска ,но надали ще им се даде.Могат да се разширят само с Тайван в бъдеще.

73

скопие

преди 11 години

Това дето им викате 'китайци' е много неправилно.Исторически вярното название е източни македонци.Ще дойде време и ще се обединим.Да живей великия МАкедОн ДЗЕ ДУН !!!

72

онбашията

преди 11 години

това е неизбежно, съдбата на всички живи същества е да водят битка за място подслънцето, и няма искам не искам

71

Анонимен

преди 11 години

Това е статия в полза за американската конспирация, но ще ми ядат К*РА. Американците ги е страх от нарастващата мощ на Китай. Ясно е, че всички по-големи държави провеждат империалистични външна политика. Аз лично обаче предпочитам американския *** да стои далеч от Европа и България.

70

Всезнайко

преди 11 години

Спрете на китайците технологиите и производството, които развитите държави им дават и са дотам. Истината е, че това което те правят самостоятелно без мисълта и контрола на западен производител е пълен *** и едно голямо недоразумение на Вселената.

69

крундел

преди 11 години

какво се плашите на китайците, без белите са си селяни от 18-ти век.Изтеглят западните фирми производството от китай и с китай за 2-3 години е свършено, ще минат на внос от износ.А това ще стане, даже наскоро Обама беше казал, че ще работи в тази посока.Да не говорим при една война какво ще им се случи с цялата им "военна сила" от началото на 70те години срещу съвременна армия.Може би с руснаците само ще имат шанс, щото и те са изостанали като тях.

68

до 85

преди 11 години

САЩ са номер 1, малките им завиждат и избиват комплекси като ги плюват, истината е че Китай и Съветския съюз не могат да и стъпат и на малкото пръстче. Китайците се кефят че имат апартамент в който се тъпчат 16 човека, но иначе са в просперитет, а американците след като мина кризата през тях вече не живеят в красива къща от 350 квадрата, а в къща от 150 квадрата и не карат по три коли, а по две, е като кой предпочитате да сте?

67

Пантелей Пътник

преди 11 години

"Руски комбайн кротко си жънел в полето, докато по китайската граница се появили танкове, които открили огън. Руския комбайн отвърнал на огъня, унищожил танкове, след което кротко излетял и се насочил на запад"

66

Samo minavam

преди 11 години

Да внимават с Руснаците,че хем ще ги набият,хем ще ги еб.ат.Голям зор ще видят.

65

Анонимен

преди 11 години

Към Япония обаче не гледат, с тях колко са се клали, един Буда знае ...

64

:)

преди 11 години

Бухахахаха тъкмо откриха,че освен ориз в купичката можело и мръвка да има,и почнаха да гледат в чуждата паничка!:)))

63

Анонимен

преди 11 години

Kvo sa si namerili ve , nameriha si edna kupa s oriz, deba i imperialistite vi izmisleni...ako qponiq i usa obqvat ikonomicheska voina na kitai i s kitai e svarsheno...

62

морски

преди 11 години

Браво на китайците.Най-накрая САЩ си намериха майстора!!!

61

....

преди 11 години

На 19 май 1991 г. е подписано споразумение, с което остров Джънбао (бивш Даманский) е предаден на Китай ...

60

Osho

преди 11 години

Нострадамус също е казал и, че всичко ще свърши щом мечката изреве ;) тъй че китайчетата да си справят айфоните и да си седят мирно!

59

Анонимен

преди 11 години

На 16 март командващият Забайкалския военен окръг генерал Павловски, без санкцията на Москва, взема инициативата в свои ръце. В 12:50 ч артилерията нанася удар по фронт дължина с 10 км и дълбочина 6-7 км. Изстреляни са около 200 снаряда и ракети. Очевидци сравняват бойното поле с крематориум. Тежките поражения, които нанася реактивната артилерия на китайските части са в основата на легендата за "лазерното оръжие" използвано от руснаците. След артилерийската подготовка 2 батальон на 199 МСП с танкова поддръжка атакува острова и го превзема. Генерал Павловски е издигнат на поста главнокомандващ на съветските войски. За периода на военните действия СССР губят 60 бойци. За Китай няма официални данни, но те се изчисляват на минимум 1000 души. След инцидента в района на Дамански е дислоцирана МСД.

58

сдф

преди 11 години

китайците постъпиха много хитро като изкупиха американския външен дълг. сега ги държат в малкото си джобче - репчиш се? я плати тука :)иначе аз мисля, че големият проблем за Китай е заплатите. Ако успеят да си вдигнат стандарта на живот, ще станат голяма сила - дотогава си остават евтина работна ръка...

57

Alexandar

преди 11 години

Ne znam no az pochvam da se plasha: Iran-Irak, Kitai- Qponiq i Korea, v Siriq se biqt.. za edna prostotiq chovechestvoto shte strada :x

56

Анонимен

преди 11 години

Китайците няма да забравят никога, какво им се случи при река Усури!НИКОГА!