5

Балканска съпротива

преди 11 години

Несъмнено. И знам за какви човеци става дума. Всъщност, те само условно се наричат така. От същия чешит са, като ония, организиралите единайсетосептеврийския "террористичен" акт.

4

Анонимен

преди 11 години

На 11.03.2011 имаше земетресение 9 по Рихтер и последвало ужасяващо цунами с вълни от 10 до 35-40 м на места. Земетресението нарушава охлаждането на реактора, а вълните цунами прескачат дигите против цунами на АЕЦ Фукушима и загасят дизеловите резервни агрегати служещи за охлаждане при авария. Какъвто и да е човешкия фактор при тези обстоятелства няма какво да се направи. По-скоро фирмата производител на реактори като знае къде ги монтира!?! би трябвало да проектира още едно аварийно-охлаждане или да помисли за вариант да постави на високо резервните агрегати и т.н. Радиацията от Фукушима е много повече от тази в Чернобил и е обиколила света с възд. течения. Властите в Япония подучвани от САЩ скриха голяма част от истината за това. В нета има доста инфо за това с карти на преминаващата радиация. Европа също не е подмината, но властите СИ МЪЛЧАТ!

3

Анонимен

преди 11 години

Значи ББ е прав - много кофти митрял.

2

hes

преди 11 години

Технологичното развитие на човечеството е достигнало нова точка на кардинални промени - предишната такава е била преди няколко стотин години, когато парната машина (цикъл на Карно) се е изчерпала, като е оставила хиляди жертви след себе си. Сега е на ред енергията добивана от разпадането на атома. Какво идва? Гео-термална енергия? Близкото бъдеще ще покаже!

1

Анонимен

преди 11 години

Човешкият фактор излиза не преден план, когато трябва да се избира между "Човешкият фактор" и просто опасни реактори. Ама нали ако признаят че реакторите са кофти, няма да има кой да купува американските реактори.