14

Док Браун

преди 11 години

Доста любопитно заглавие.

13

Стоян Маркуча

преди 11 години

Мислим да съм по умен от всички тука бе!

12

ramus.bg

преди 11 години

Що се отнася до противоположностите - аналогията с изучаваното във ученическата физика не са адекватни по отношение на вътрешния свят на хората. Самата идея за такава аналогия си е чиста форма на мит. А и по отношение на самата идея за противоположностите явно някои не са я израснали и я смятат за абсолютна и обективна истина. Ето това е чалгата или ПОП-знанието на народните маси - там където да имаш някакво приемливо обяснение е повече от достатъчно, за да го дъвчеш цял живот.

11

ramus.bg

преди 11 години

толкова е типично, когато коментиращите чрез коментарите си изразяват едно обикновено елементарно ниво - особено по отношение на това, което коментират. Когато става въпрос за развенчаването на митове именно това се има предвид - хиляди положения са популярни сред чалга-познанието именно защото са лесни и прости и служат за обяснения на иначе сложни неща. А сложните неща са непостижими за елементарно скроени малки хора.

10

Начетен

преди 11 години

Аман от лаици-мнгознайковци. Книгата е силно препоръчителна.

9

реклама

преди 11 години

днес.бг , колко ви платиха за тая статия? поне напишете някъде, че е платена статия, че става вече доста грубо....трагедия

8

Mitko

преди 11 години

Глупости. Изключително безсмислена статия, както предполагам и книгата. От текста горе става ясно какво е "мит" по няколко начина и това, че липсват каквито и да са аргументи за застъпената теза, че противоположностите не се привличали. Пълна глупост.

7

123

преди 11 години

вярно е - подобното търси подобно. само на пръв полед различните неща са интересни, но при продължително съжителство при хората тези разлики пречат. това обаче не изключва друго правило - че разнообразието носи наслада.

6

Fen4e

преди 11 години

Съгласен съм с Радев. Книгата ще си струва да се види.

5

Robin.Radev

преди 11 години

Аз съм заинтригуван да прочета какво в действителност се случва.Манипулацията е навсякъде.На много неща не трябва да се вярва като на чиста монета. Винаги трябва да има човек едно на ум. Нали така?

4

Fen4e

преди 11 години

Добре, че е Ан да ни обясни нещата. :D

3

ан

преди 11 години

опитно може да се докаже по най *** начин ,че противоположностите се привличат ,но някоя психоложкаи хрумнало обратното и решила да напише книгаами като света става все по неграмотен така ще еще ни лъжат шепа тарикати и ще си живеят добре на гърба на другите

2

Студент Папазов

преди 11 години

На мен ми прилича на полезна книга, която ще прочета.

1

Анонимен

преди 11 години

Противоположностите не се привличат! Прилича ми на реклама на предстоящия гей парад.