69

Бонева

преди 11 години

На 25 ноември 2012 година Ирина Тенчева по Нова телевизия в рубриката " Най - добрият човек" разказа историята. Майката на момчето искаше да благодари на спасителите и лекаря участващи в акцията по спасяването. Аз съм майка на две деца и съм по млада от жената , но никога не бих допуснала да ходя в тази месност на Пирин в 18,30 часа през юни. Всеки да си преценява риска и възможностите.

68

азз до инфаркната

преди 12 години

другарко,чака да получиш инфаркт за да се отидеш на балкан?!?сега сигур чакаш инсулт?!ама ще идеш под земята да разглеждаш...имам впредвид пещери и техните образувания!ама ще почакаш докато монтират ескалатори,транспортни ленти,асансьори....и лампи с бяла светлина...ццццццц,баси хората....

67

Анонимен

преди 12 години

Като минавах оттам през 2006 год. някои от въжетата бяха срязани, беше много интересно:) Но си струваше.

66

we

преди 12 години

Моите съболезнования на семейството и мир на праха му.

65

Лесли

преди 12 години

Анонимен, думите които си изредил не се отнасят за Бургас. Тук май имаш нужда от по-дълбоко проучване.

64

До 31

преди 12 години

До 31/продължение/И сега, както виждаш, много българи хабер си нямат, че "я"-то от източните говори и "е"-то от западните са наследници на един и същи звук, за който си е имало отделна буква. Правописният речник обаче отчита това и признава и двете форми за правилни.Всъщност тази статия е по съвсем друг и много тъжен повод. Бог да прости човека и дано няма повече такива новини.

63

До 31

преди 12 години

31, трудно е за вярване, но 30 е прав, това е истината. Буквата "ят" е изхвърлена от българката азбука през 1945 с обвинението, че е буржоазна буква и проявление на великобългарския шовинизъм. Следван е образеца на Лениновата правописна реформа, която махва буква "ят" от руската азбука през 1918.

62

333

преди 12 години

Бог да прости. С планината шега не бива.

61

до 51

преди 12 години

Думайте си както искате,всеки може да говори на своя си диалект. За писане обаче се използва бълг.книжовен език!

60

Анонимен

преди 12 години

В единствено число-пряспа, в множествено число-преспи.Да не говорим , че никой няма понятие за употребата на и-кратко! Ужас.Една "учителка", която заместваше в класа ми, написа на дъската "Лю. Каавелов" и...ние я прогонихме със смеха си!

59

Анонимен

преди 12 години

Ние не сме шопи, казва прЯспа. Всички шопи "мекат"-ходимЕ, пиемЕ, говоримЕ... това е шопски диалект. Намерете си граматиката и си припомнете спреженията. Най-ме дразни диалектът-"пеЧа", "облеЧа" , и други.Граматика!Някои не знаят, че има 10 думи в българския език, които се членуват с я и ят-ден, път , кон, лекар, лакът, нокът, цар.... Не желая неграмотните да ми дават акъл за правопис.Учим български език в училищата, а не диалект!В бургаско казват-"слазам", "качавам са", "излазам"...

58

запад - изток

преди 12 години

Мадара..дано намериш в правописния речник на българския език думата "прЯспа"...хахахаха

57

запад-изток

преди 12 години

Мадара, думата се изписва "прЕспа", ако на теб ти е трудно с правоговора и правописа се запиши на курс за родния ти език..дано там си "пречупиш" мекането...простаците намериха поле на изява по форумите....

56

от запад

преди 12 години

Мадара.. има правописен речник, провери как се пише думата "прЕспа" ... аман от неграмотници по тия форуми...не стига че си *** като гъдулка ами обиждаш..

55

Анонимен

преди 12 години

Цеко, кураж! Ние сме зад теб!Особено ако си навитак да пуснем и открит лифт от Северния до Южния, през Западния и Борисовата - с една карта и опция за свободно прекачване на светофарите! :)Сериозно - никой не е застрахован срещу подхлъзване, но не пречи, когато човек тръгне да припка по Кончето и още 2-3 други рискови места из нашите планини, да си вземе една сбруя с лента и 2-3 карабинера или поне въженце. Сега за 50-на лева се продават всякакви обезопасителни колани. А определено има полза

54

Анонимен

преди 12 години

Това му е хубавото на планината, ограничени простаци там не ходят. Някой да е виждал *** на преход в Балкана ? Нека така си остане, за да намират пичовете хижите винаги отключени и непокътнати.

53

Анонимен

преди 12 години

Вземи каквото искаш. Животът си е твой.От анонимния с котките.

52

До последния Анониме

преди 12 години

Анонимний, аз нямам котки. Да си взема ли кучето като ходя из планините до края на юни или то няма да ми помогне в беда?

51

Цеко Сифоня

преди 12 години

И аз давам глас в подкрепа за лифт на Кончето. Искам проекта Супер Лифт да превърне България във водеща дестинация за планински туризъм. Само, ако вържем всичките си планински върхове помежду им с шестседалкови лифтове можем да правим печеливш туризъм. Иначе планините ни ще си останат запустели и презалесени, обитавани от катерици, лисици, мечки, елени и всякаква друга гмеж, а хората ще се душим в градкия прахоляк.

50

Анонимен

преди 12 години

Кончето не е толкова страшно. Има си въже за което се държиш. Едва ли е станало точно на ръба, ама журналистите го пишат ей така наизуст. В пъти по-опасно е подсичането веднага след това на Кутело по лятната пътека където въжето е нарочно скъсано от доста време.Толкова е стръмно че не ти трябва сняг а само малко дъжд да росне и пързалката е готова затова Кутело отгоре.И най-важното което единици от хората правят, а именно- носете си котките до края на юни месец като ходите във високата планина.