36

Анонимен

преди 4 години

До ВикторТи не знаеш ли какво е нивото на БАН, та се чудиш на щуротиите, които ръсят под път и над път?За едно обаче си прав - сегашните ни учЕни-историци са си на нивото на соца, връзкари и посредствени, кланящи се на властимащите и "доказващи" всичко, което е угодно на силните на деня.

35

Виктор

преди 8 години

Пък нашите соц. археолози разправяха ,че само тук в България ,Гърция и Италия имало антики хи хи хи

34

Анонимен

преди 11 години

За пръв път чувам иманяри да открият съкровище. Обикновено иманярите само го търсят, а случайни хора го откриват.

33

Слаботоков

преди 11 години

Тва на снимката монети ли са ,извинете ?

32

Чопър

преди 11 години

Най -после откриха "Острова на съкровищата".

31

Бачо

преди 11 години

И защо некаде в статията не се споменава,че са открити с металотърсачи произведени в България в другите медии го има.

30

!!!

преди 11 години

...цялата "статия" изобилства с простотии и дилетанщина...!!!

29

Анонимен

преди 11 години

Това ако се беше случило в мутренска българия, тия още щяха да ядат бой в милицията и после всичко щеше да се изнесе и продаде от някой "спасител на културното наследство" по аукционите в Европа. Накрая малка част от съкровището, щеше да се озове в частния музей на "спасителя", естествено озаконено и купено фиктивно, всички щаха да му ръкопляскат и да му се възхищават какъв голям герой е!

28

19 до 30

преди 11 години

"А не мислиш ли, че на български може да се окаже, че е правилно да се пише слято? "Не говоря как е правилно в българския. То на български казваме Вашингтон, ама е по-важно в случая как го наричат местните, нали? За гугъл преводача предпочитам да не споря. Все пак говорим за машинен превод, той е приблизителен и доста условен. Дали гугъл преводача е по-умен от мен е божа работа. Жалко е ако ти го смяташ за по-умен от теб.

27

koi iztarva govedata

преди 11 години

то е видно че снимката няма нищо общо с текста. Интересното е друго- намерени са с металотърсачи а те търсят по принцип на малка дълбочина. Няма логика обаче 70 г. дедовци да са откривателите. Законите обаче са евала - спазват си ги хората вижда се но и очакват щедра награда. а тук - щедър бооооооооойййййй

26

rrrr

преди 11 години

Невероятно е, много красиво!

25

makedonec

преди 11 години

trakiecmakedonsko e sakrovi6tetootvori si hubavo o4ite nai odpred od desno sa postaveni zlatni makedonski slu6alkiNokia HS-20/AD-41 слушалки за мобилен телефонnie makedoncite imame bez zica telefoni o6te od predi 2 000 godini

24

До 21

преди 11 години

Това, което пишеш, е интересно. Аз не знам нищо за този случай. Знаеш ли повече подробности?

23

тракиец

преди 11 години

Македонче, я си гледай работата! Съкровището е тракийско и е от Пловдив. Правили са го малките тракийчета в Пулпудева преди 2000 години в час по "Труд и творчество" /за това съкровището е толкова недодялано/!

22

Бачо

преди 11 години

Ако в България някои намери нещо подобно ще бъде обявен за долен иманяр и ще му бъде конфискувано всичко.Хората на запад развиват металдетектинга като спорт и повечето значими находки и съкровища се намират именно от такива хора,а не от археолози.

21

Dublin

преди 11 години

Те били открити с металотърсачи от 70-годишния Рег Мед и приятеля му Ричард Майлс...a u nase selo za drugarite stese da ima beleznici, boi po kaskite i takiva mi ti demokraticni CENNOSTI..

20

makedonec

преди 11 години

nese karaitesakrovi6teto e makedonsko

19

до 7

преди 11 години

Имаше... 1984 година го намериха в близост до река Искър, в дефилето при Елисейна... за три дена е извадено, натоварено и откарано...

18

Глупчо

преди 11 години

В статията четем за...намерени монети, а на картинката няма и една шепа жълти стотинки барабар с разни джунджурии все едно *** са ги чупили и огъвали, че полицията да не може да ги разпознае...

17

Анонимен

преди 11 години

"в протока Ламанша"Не съм чувал за такъв проток. Чувал съм Ла Манш или както англичаните му викат Английския канал, ама Ламанш не съм чувал.Какво значи остров, позициониран някъде си?:))) Бе защо не финализирате договора за работа на *** , които пишат статии в този иначе така глупав сайт?:)))))))))))