28

ъхъ

преди 11 години

Не виждам нищо странно в това, човешката еволюция не е приключила, след милион години кой знае какви способности ще имаме. Ако не се самозатрием до тогава. Имаше една такава поредица, по дискавъри мисля, за хора с необикновени способности.

27

онбашията

преди 11 години

малко е преувеличенотова, касае се не за 4 типа, а за два подтипа на червения цвят. предполага се че наистина може да доведе до по-добро цветоусещане, но е далеч от истинските тетрахромати (като птиците примерно) които виждат ултравиолет.

26

Peshko

преди 11 години

Цветовете на дъгата са: червен, оранжев, жълт, зелен, син, син и лилав.Два вида синьо ли има - ):):) ?

25

33

преди 11 години

Явно са ги броили един по един..

24

Анонимен

преди 11 години

ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ

23

Анонимен

преди 11 години

Понякога, ако виждаш повече от другите, може и да си изпатиш. Те говорят, че ако била в България, щяла да плаща данък цветност...но най-неприятното е, че няма как да опишеш с думи явление пред някого, който няма същата способност да вижда което виждаш ти.

22

Цветист

преди 11 години

Запореден път днес.бг пишат глупости... особено последния параграф, дори уикипедия знае повече: "A rainbow spans a continuous spectrum of colours. Any distinct bands perceived are an artefact of human colour vision..."

21

16777216 цвята

преди 11 години

В момента цветовете се изобразяват в цифрова форма като всеки от трите основни цвята има по 256 нюанса(8 бита) или общо 2^24=16 777 216 цвята

20

Любопитен до 21

преди 11 години

"*** ПАСИ ПАТКИТЕ БЕ ШЕ ТЕ НАПРАВЯ ГЛАВЕН КРАВАР В МОЯ КРАВЕ КОМПЛЕКС"Явно само патки и крави ти се привиждат. Да не говориш за любовницата ти с *** и за *** - кравата.

19

Анонимен

преди 11 години

"... така както ние не можем да кажем на един далтонист как изглежда червеният цвят".Да ви .... в специалистите. Далтонистите не разпознват близките нюанси на цветовете в двата края на спектъра, т.е. ако за някой червеното е тъмно, светло, бордо или пепел от рози, то за далтоноста си е червено. Не че не знае кое е червено и кое жълто.

18

Анонимен

преди 11 години

Стига с простотии,чудят се къде да завлекат парите.

17

Анонимен

преди 11 години

*** ПАСИ ПАТКИТЕ БЕ ШЕ ТЕ НАПРАВЯ ГЛАВЕН КРАВАР В МОЯ КРАВЕ КОМПЛЕКС ЗНАЕШ ЛИ ДОЯЧКИТЕ КАК ВИЖДАТ ЗЕЛЕНОТО ДОЯТ И БУТАТ ЛЮЦЕРНАТА НА КРАВИТЕ ВСИЧКО Е ЗЕЛЕНО АМА КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ КОНТРОЛИРАТЕ *** ТАКА ЩЕ ВИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ МОЯТЕ Е УСА САМО ДА ИЗРЕВА И ВСИЧКО МИРНО СТОИ ТЯХНАТА МАМА ....

16

Ф.С.В

преди 11 години

Аз пък виждам всичко в 3D и какво да не съм уникален- а тука (БГ) виждам само два цвята-черен и бял,,,Някои се раждат с розови очила -(ако татко им е депутат 23 г без право на смяна) а други се раждат с черно бели очилца---и най малкото камъче по пътеката на живота --ги спъва

15

$EXI$T

преди 11 години

Не се подигравайте. Известно е, че човека и жена му виждат най-добре в зеления спектър на светлината (т.е. зеленото).Така че не се учудвам, че жените имат по-добро зрение. Явно освен нюх към зеленото имат и перфектно зрение към него.

14

КЕРПЕДЕН ГЕШЕВОТО ВА

преди 11 години

*** ГЕШЕВОТО ВАНИ БОЛИ *** МАНИВЕЛАТА ЗА ВАШИТЕ АЛГОРИТМИ НА ЦВЕТА АЗ ВИЖДАМ ШАРЕНО И БЪРКАМ БЯЛОТО С ЖЪЛТО ВЕЧЕР И ИМАМ СИВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ НА ДАМАДЖАНА РАЗПЛЕТЕНА ПРИ ТОВА.

13

rrrr

преди 11 години

Мисля си, ако това е вярно, няма ли да губи реалното виждане на света около себе си, в смисъл, може би и очертанията на предметите няма да са същите

12

Анонимен

преди 11 години

Тва некачествената дрога до това може да доведе!Ами то с глобализацията *** стигнаха навсякъде!

11

до Анонимен

преди 11 години

"аз видях 99 000 001 цвята вчера като ми думнаха една паве в главата "А, къде, да не си ходил на гей-парад ;р

10

Анонимен

преди 11 години

Във всеки случай тази британка се е изразила погрешно, защото е трябвало да каже не "Гледам и не вярвам на очите си! ", а "Гледам и не вярвам на ушите си" - така, както аналогично се казва: "Слушам и не вярвам на очите си" (вж. проф. Вучков)

9

Анонимен

преди 11 години

Ако беше в България най-вероятно щяха да я накарат да плаща данък цветност.Дянков в никакъв случай нямаше да я пропусне.