22

ha ha

преди 11 години

ами като ги напича да слагат соларни панели, какво ги плескат тези покриви

21

...

преди 11 години

Бай Шано, това за белите мечки е вярно но има обяснение. белите мечки са *** - имат черна кожа, а бялата им козина пропуска достатъчно светлина която да нагрее повече черната кожа.

20

бай Шано

преди 11 години

за да стане интересно ще кажа че БЕЛИТЕ МЕЧКИ поглъщат повече слънце(топлина) от черните пингвини ,така че незнам за покривите ви !? (това е научно потвърден факт,не си го измислям)

19

Анонимен

преди 11 години

Само ще подхвърля за свръх модните и актуални у нас джамлъшки концепции за сгради... И огромната им енергийна ефективност!!!

18

Анонимен

преди 11 години

Г-н Василев, Аризона, Невада и част от Калифорния са пустиня, температурата на въздуха е нормално през лятото да надминава 40 градуса, водата е кът, дворовете е трудно да се озеленяват, а за покривите да не говорим. Не си мислете, че американските строители похапват доматите с колчетата.

17

Анонимен

преди 11 години

аз виждам известен проблем, през топлите месеци трябва да е един цвят, а през студените - друг

16

Анонимен

преди 11 години

H2О е безцветна прозрачна течност, без мирис и без вкус, по нашенски й викаме ВОДА ...

15

Проф. Юлиан Вучков

преди 11 години

Много ясно, че бял покрив ще се нагрява по-малко от черен, но е смехотворно твърдението, че от 60 градуса при черен покрив ще стане 18 при бял. През лятото температурата на въздуха на сянка е по-висока... Съвсем за балъци ни имат... :D

14

Анонимен

преди 11 години

Ами как няма да са изостанали 300 милиона са.Всеки с дом как става.?Много просто и лесно са го измислили с картонените къщи, ем изглеждат и огромни нищо ,че една буря и щети за 4-5 милиярда.

13

Анонимен

преди 11 години

в сащ толкова ли са изостанали да си боядисват покривите с бяла боя.вбг от 10 години продават бял полизол за покриви

12

Валентин Василев

преди 11 години

Поредната огромна глупост и поредния еврейн прокарал лобистки закон (звучи ли ви познато), за да си направи бизнес. Иначе боята термошилд ми е позната и я ползваме в Бг от над 15 години - первектна е за отразяване на инфрачервения спектър. ОБАЧЕ за плоските покриви няма по-добро решение от озеленяването им и то точно поради изтъкнатите причини да се боядисва с бяла боя ;-)

11

до уорлик

преди 11 години

Уорлик браво открили сте топлата вода , за ваше съжеление българската къща използва отопление с цветовете от има няма 2000 години.Понеже пак сте назад ами сменяите зезонно и ще е по добре ,черен зимата -бял лятото.

10

юг - север

преди 11 години

Шебеците са пропуснали да отбележат, че става въпрос за южните части на САЩ. На север положението е точно обратното. Там битката е за запазване на топлината.

9

Уорлик

преди 11 години

САЩ отново доказаха, че са най-иновативната държава в света! Гордея се, че я представлявам пред аборигентската държавица тук!

8

до 6

преди 11 години

За да не се охлажда покривът през зимата, пак трябва да е бял.Черният мат най-добре поглъща, но и най-добре отдава топлина.Огледалните повърхности поглъщат най-малко и най-малко отдават топлина.--Тази физика къде си я учил?Цветът няма отношение към отдаването на топлина, а само към поглъщането.Същото важи и за огледалните повърхности.

7

faian

преди 11 години

Това не е видео а направо си е динамичен трилър.

6

браво

преди 11 години

Сега в САЩ ще започнат да пребоядисват *** в бяло - за да пестят енергия. Похвално!

5

до 6

преди 11 години

За потвърждение - овошките ги боядисваме и зимата с вар за да не измръзват.

4

Кашчей Безсмертний

преди 11 години

До 4За да не се охлажда покривът през зимата, пак трябва да е бял.Черният мат най-добре поглъща, но и най-добре отдава топлина.Огледалните повърхности поглъщат най-малко и най-малко отдават топлина.

3

духовити простаци

преди 11 години

Българите както винаги се проявяваме като духовити простаци.Вярно е че това е известно отдавна...но ние не го правим...чакаме друг да го направи и тогава казваме ...аз това го зная...И с всичко е така.