55

Vittorio

преди 11 години

Какъв е тоя рев за някакви си кокали не знам, но просто е смешно?!. Може да са на всеки човек въпросните, така че по-спокойно го давайте!

54

do kosta

преди 11 години

ela da mi po svirish na gaidata 4e viii garzite ste mnogo dobri v frenskata lubov.ela da vidish balkanskiq k..rez kvi 4udesa prai.Da va e.a izmislenite elini.znaesh edna kalimera i krai golemite romei ste.

53

акропола

преди 11 години

Тя простотията ходила по хората от векове,прочети каква глупост си написал.Е Акропола в Атина на кого е какви хора хивеят там.пО ТВОИТА ЛОГИКА ЗНАЧИ и ние българите нямаме нишо общо с траките с хановете с царете с земята си.Върви и се крии 4е думи нямам какво малумие е това..

52

До КОСТАС ЛИНКЕ

преди 11 години

Абе ей, ти кого си мислиш, че ще излъжеш, че си грък (византиец, ромей)...?!?! Те гърците говорят само един език и рядко могат И да пишат на него! Твърде си начетен да си грък ;)

51

Анонимен

преди 11 години

Византиец и грък са съвсем различни народи. Елин- Византиец-грък също нямат много общо.Древна Елада пък въобще няма допирни точки с Днешна Гърция, може би само географски.Колкото може Турция да претендира за историческото наследство в Троя, Ефес,Пергам, то толково може и днешните гърци да претендират ,че Акропола е част от историята на народа им.

50

КОСТАС ЛИНКЕ

преди 11 години

ДО 51..ЕИ ***..ВИЗАНТИЯ Е ГРЪЦКА ТЕРИТОРИАЛНО ,КУЛТУРНО И ДЪРЖАВНО ОБРАЗУВАНЕ-НИЕ.....ВИЕ СТЕ НА ВИЗАНТИИСКА ЗЕМЯ--ДОД УНАВА Е ЗЕМЯ НА НАС ГЪРЦИТЕ-ВИЗАНТИНИ-РОМЕИ..

49

прочел Евангелието

преди 11 години

Ам,как така са намерили едновременно и кост от ръка и кости от черепа....на едно място!Според Евангелието,Йоан е бил обезглавен от цар Ирод и главата е била дадена на Иродиада,братовата му жена,а учениците на Йоан дошли и дигнали тялото.Тоест ,се предполага,че тялото и главата не са били погребани заедно.Може би учените първо трябва да докажат ,че тялото и главата по някое време са се събрали в един гроб...

48

bg

преди 11 години

Tova sa moshtite na Joan Krustitel,no anglo-amerikanskite globalistki nacistki svine go smetat za politi4eski nekorektno i mul4at kato ribi.Ako tezi moshti beha otkriti v Turcia,Izrael,Italia,Gurcia,anglo-amerikanskite globalistki nacistki svine shteha da proglushat sveta i gluhite shteha da 4ujat.

47

r

преди 11 години

Изобщо нищо не са потвърдили в Оксфорд и заглавието е измама.На много места показват кокали уж от тоя и други светци. Който има нужда от такиа "доказателства" за вярата си - да вярва.

46

?

преди 11 години

Как така наистина пипат с голи ръце, това е в разрез с.........с всичко дори болестотворни организми може да има, а нали са мощи и на светец

45

до 47

преди 11 години

Няма такова нещо като византийска аристокрация, а римска аристокрация. Константин и майка му са римляни /италианци/, а градът е Нов Рим, след това прекръстен на Константинопол.

44

Zdr

преди 11 години

Очаквам скоро и македонците да се включат, като извадят целия му скелет а след ДНК анализ да докажат, че... Вие знаете какво имам предвид...

43

а

преди 11 години

Заглавието на статията не е коректно. Учените не казват, че мощите са на Йоан Кръстител, а това, че става въпрос за останки от мъж, живял през първи век след н.е.

42

outsider

преди 11 години

И така, да считаме за доказано че мощите са на човек, живял по времето, когато са живели Йоан Кръстител и Исус. Останалото е въпрос на вяра. Ако вярваме, че са на Йоан Кръстител, никой не може да ни опровергае. Монасите, които са положили тези мощи в основата на църквата очевидно също са го вярвали. А вярата по принцип не се създава с научни доказателства.

41

коко

преди 11 години

Напълно е възможно намерените мощи наистина да са от Йоан Кръстител.Градовете по южното българско черноморие са били предпочитано място от византийските аристократи и висши духовници.А майката на Константин Велики е събрала много реликви от гроба Господен и Светите места.

40

асд

преди 11 години

От къде на къде Оксфорд ще признава автентичността на мощите намерени в България? Оксфорд е едно име и нищо повече, като цялата им *** държава. Преди 100 години може и да е била сила, сега само точат от бившите си колонни и се *** с роднините си, за това и не им приемат кръвта в червения кръст на уродливите англичани. Пасъл съм ги.

39

не точно по темата

преди 11 години

Споделям какво четох преди време за вампирите в Румъния. В Трансилвания върлувала тежка болест /не помня дали има аналог със сегашните/. Едно от последствията било падането на зъбите, но кучешките /най-здравите/ оставали. Лекували се с пиене на кръв от животни /не помня от кои/Примерът беше как се раждат митове и легенди, връзката е ясна веднага - кучешки дълги зъби /визуално, защото предните ги няма/ и устни, оплескани с кръв. Киното е готово.

38

БГ

преди 11 години

Ако местните имат грам акъл, нещо в което силно се съмнявам, може да направят страхотна туристическа атракция. Най-добре е държавата да се намеси и да създаде експозициите, музея, да огранизира създаването на изгрални и документални филми, написването на книги и т.н. - ще печели пари от наплива на туристи.В един град погребение на вампири и костите на Йоан Кръстите е невероятна възможност за туризъм. На всичко отгоре има и море.

37

Анонимен

преди 11 години

nito edno neshto v tova niama viarno.samo zablyjdavate xorata .pone posochete neshto da e stanalo chydo izlekyvane spasenie .samo raznaciate kokalite i trabite kato na ymrialo.tva se naricha kragli ***.za 23 god izkykyrigaxte nacialo sledvashtite 23 shte ima samo otkachalki.

36

Анонимен

преди 11 години

39в днешно време по добре луд отколкото нормален