22

аз

преди 11 години

швейцарията е номер1

21

Чупакабра

преди 11 години

Предлагам да изсечем горите У бУлгария и да засеем люцерна, ще бъдем НАЙ-зеъ(л)ени

20

Анонимен

преди 11 години

Не знам дали тези които са съставили тази класация и са сложили Швейцария на 2-ро място знаят, че там има четири действащи атомни централи. Наистина пример за екологичен подход.

19

Анонимен

преди 11 години

Браво!

18

Дороти

преди 11 години

Някои са зелени само един месец през годината,докато други са непрекъснато.А тези по наште ширини са главно с високопланински местности.Само Франция се е намърдала и ме съмнява показателя и:)

17

@17

преди 11 години

"но това е паркова, подрязвана и поливана изкуствена зеленина"Tochno za tova e klasaciqta.A za дива зеленина moje da se klasira samo Gospod.

16

FIDOSOV

преди 11 години

Zashto samo slagate linkove kum neposeshtaemiq vi sait - Tialoto? Iskate da pravim impresii na saita i ot tam da pechelite. Ne stiga, che tuk sme napravili, a sega i v Tialoto, che da e dvoina pechalbata. Dnes.bg sprete se, shte zagubite mnogo chitateli. FIDOSOV

15

Анонимен

преди 11 години

Номер 15 много правилно е споменал Бутан. Швейцария може и да е зелена страна, но това е паркова, подрязвана и поливана изкуствена зеленина, а не истинска, дива зеленина. Швейцарците подобно на австрийци и германци почти са унищожили реките си чрез строеж на хиляди мини ВЕЦ.

14

@15

преди 11 години

".... се измерва резултатът от усилията на правителствата в ..."ability to read is power!

13

Анонимен

преди 11 години

Исландия и Швейцария на първите места ама друг път. Къде забравихте страни като Бутан и Непал? Замърсяването което причиняват двете страни заедно е в пъти по-малко отколкото замърсяването само на столицата на Швейцария.

12

Анонимен

преди 11 години

А ние усилено се борим да станем възможно най-мръсната страна в света, с най-много въглерод в атмосферата от строенето на магистрали и стимулирането на автомобилния транспорт пред електрическия. Освен това вече се отказахме да развиваме ядрената енергетика, за сметка на развитие на ТЕЦовете, които ще направят въздуха в цяла България да е като в Перник.

11

Анонимен

преди 11 години

Зелени хахахаха.1905-10 целия свят е бил зелен, е свърши ли петрола ще сме някакъв хибрит от тогава и нещо от бъдещето.За мен реалните проблеми са други :Голямото население и нуждата от изхрнването муКрая на петрола и липсата на алтернатива

10

Анонимен

преди 11 години

Модата в ЕС и в държавите с над 3000 лв месечно заплата е да са зелени и да опазват околната среда .Нещо като хипарсктие простотии.От цялата простотия аз усещам близо лев и трисет на горивото и незнам си колко от електичеството ефекта.А иначе и Франция сложена ,е неможе да имаш 40 милиона автомобила и да си зелен.

9

уха

преди 11 години

Абе ти нормален ли си ? Високи акцизи за да не се употребяват много горивата.Алабаш колко са високи спрямо заплатите??? Какви са цените спрямо заплатите?? Ти май си абсолютен ***.

8

Анонимен

преди 11 години

Точно пък 1/2 от тея са индустриялни държави и няма как да са зелени.Маи маи ние сме най -зелената щото аз освен нефтохим друг завод немога да се сетя остна ли да работи.Пари за гориво и 70% от населението реално няма.Смеите се ,ама шведите с заводите на сааб и волво никак не са чисти.

7

Анонимен

преди 11 години

Най-зелените държави в света (с изключение на Исландия) са държавите с най-много писти, лифтове и т.н., но българските екоталибани искат да нямаме нищо и да живеем в средновековието!

6

Анонимен

преди 11 години

Българияь с ГЕРБ начело е най-кафявата по отношение на природата и управлението! Сойто знае що е "кафява чума", знае за какво става въпрос! Със сигурност това не са герберите, които са чели само Винету!

5

???

преди 11 години

Китай на кое място е в класацията?

4

..

преди 11 години

Ех Исландия. Доста филми са снимани там именно заради природата. Също и в Нова Зеландия. Иначе браво на Швейцарците, знаят как да си пазят природата и да са с един от най-високите жизнени стандарти. Дори е забранено карането на автомобил в някои селца - тук ако се вкара такъв закон ще има хората да викат и протестират, как им ограничавали правата. Желая на всеки да може да си позволи една къщичка в Швейцария и да се махне от тук :)

3

Анонимен

преди 11 години

България е най-кафявата страна със сигурност.