31

hm

преди 11 години

Някой видя ли на снимките 4 (четири) двигателя?Аз виждам само 2.

30

SS

преди 11 години

Преди тази птичка да навлезе в масово производство, военните ще намажат. Това е перфектният дрон, който може да стои с месеци в един район, да снима с резолюция Super HD и когато се налага да пусне самонасочващ се боеприпас по някоя фанатизирана ***.

29

Анонимен

преди 11 години

Brawo човечеството се е развивало благодарение на такива пионери , само не разбрах от днес.бг къде проспаха новината за успешния финал на мисията на първия в света чястен космически кораб Дракон изтрелян с ракетата Спейс Х , нещо май не им уйдисваше онази новина.

28

вова

преди 11 години

браво! чудесно! успех!

27

Владислав

преди 11 години

Пилотът се казвал Пикар... може да е далечен прародител на Жан-Люк Пикар.

26

Анонимен

преди 11 години

Съвременната икономика не е свобободна и не е пазарна.Много от проектите се спират.Това, че са го измислили е добре, но няма да влесе в употреба - широка.Защото си има причини.

25

Анонимен

преди 11 години

Преминаването през Босфора също е междуконтинентално, да.Какво му е смешното?В Турция даже учат в учебниците за един турчин, който за първи път в света е полетял със саморъчно конструиран делтапланер и се е опитал да прелети Босфора.Но някъде към средата паднал и се удавил.

24

Bai Pero

преди 11 години

Истинска красота....докато не започне да се развива и инвестира в свободната и безплатна енергия, гушите на петролните шейхове и на големите компании винаги ще бъдат пълни!

23

Анонимен

преди 11 години

Авторът може да слага препинателни знаци по свое усмотрение за да наблегне на интинацията и на смисъла.Стига сте си мислили че езика е мъртъв и не се развива.Това, че в България почти никой не мисли и не го развива е друг въпрос.

22

Анонимен

преди 11 години

Абе то и електромобил са направили, ама производство хич.И много други неща са измислени, но никой не ги произвежда.Човечеството целенасочено е водено към край.

21

Анонимен

преди 11 години

самолетите летят по крива, а не по прав линия!Най малкото заради набирането на височина и спускането после.А факта си е факт. Без гориво може да се изминат 1000+ км.Кога и дали това може да стане комерсиално е друг въпрос, но минимум военните ще са доста заинтригувани.

20

Анонимен

преди 11 години

Слага се, да. Зависи от строежа на изречението. В случая правилно е сложена. В цялата статия има само 1 грешка, което си е супер за днес.бг

19

Анонимен

преди 11 години

Надсмивам се на гръмкото заглавие, защото тези 760 км /или 2500???/ никак не се вързват с "междуконтинентален", затова дадох и пример с Босфора.Иначе за който не е разбрал иронията - ДА междуконтинентален е :)

18

До 19

преди 11 години

Летял е от Мадрид (Европа) до Рабат (Африка). Е тоя полет според теб не е ли между два континента?! Значи е междуконтинентален :)

17

Академик

преди 11 години

Не знаех, че времето се измерва "по Гринуич" - ето за това чета Днес.бг - за да се образовам!

16

Анонимен

преди 11 години

Поредната смешка. Глупавите статии в днес.бг край нямат.Какъв междуконтинентален полет, какви 5 лв. То и преминаването през Босфора е междуконтинентално. По въздух Мадрид - Рабат е 760 км /справка гугъл ърт/, на зиг-заг ли са летели?

15

Silver до 17

преди 11 години

Попе, вие в Разград чували ли сте за думи като "проект" и "начален стадии на нова технология"?! Да не би първите коли да са хвърчали с по 220-240 км/час, както днешните? Да не мислиш, че първият самолет е бил с 100 пътници и е летял с 500 км/час?! Мисли малко бе, да му се невиди!А аз си мислех, че поповете са поне малко над средното ниво, що се касае за интелект!

14

razgradski pop

преди 11 години

каква е ползата от този проект, не можах да разбера...ако помага да се пренесат 100 пътници със скорост не по-малка от 500 км/час на разстояние от 500 до 2000 км само със слънчева енергия, тогава ок...

13

Silver

преди 11 години

Прави сте, че това е бъдещето и че идва края на петролната ера, но според мен същите тези, които диктуват правилата, сложили ръка върху горивата сега, ще ги диктуват и тогава. Направете си само справка какви проекти движат държави като Катар, Оман, Кувей и Дубай сега и свържете пъзела. Тия не са *** хора, ей! Отдавна са си дали сметка, че това което притежават е изчерпаем ресурс и вече са си насочили средствата към подобен тип инвестиции. Ние естествено отново спим и ни няма на картата!

12

е

преди 11 години

Света ще бъде на гадовете които държат сплавите за бетерии ...