10

Stefan Tabakov

преди 11 години

Как dnes.bg смята, моля да се изясни, щото не ми е много ясно...Моля малко да смятате броя на титлите. Ето официална информация по темата.bgolympic.org/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0029&n=000006&g=За сведение дори самото ви изречение не е вярно - 48 шампиона (ОК!) + 6 двойни = 54 титли - 2 (З.ЙОРДАНОВА И С.ОЦЕТОВА;С.КЕЛБЕЧЕВА И С.ГРУЙЧЕВА)= 52 титли...

9

хисторик

преди 11 години

*** яко смесва понятия. добруджа не е взимана, а връщана от румънците. прадядо ми е СЕВЕРНОдобруджанец и е бил съден от румънците за национално предателство, понеже не бил съгласен да се признае за румънец. южна добруджа попада за пръв път в историята в пределите на румъния след междусъюзническата война. северна добруджа попада за пръв път в историята в пределите на румъния като подарък от русия в замяна на молдова. това са обективните факти, изводите - всеки сам.

8

Един Българин

преди 11 години

Гурби, нещо не си до чел... Не говори добре да взимаш отношение по теми, в които не си компетентен. Първо тези земи (вкл и северна Добруджа от край време са били БЪЛГАРСКИ и населени предимно с БЪЛГАРИ). Борис III е имал доброто чувство за дипломация и е взел подписите и на Германия, но и на останалите "велики" сили вкл и СССР, които да искали да ни дадат и северна Добруджа, но познай защо Борис не е бил толкова лаком. Второ ние не получаваме цяла южна Добруджа (според границите от Сан Стефано).

7

Един Българин

преди 11 години

Каква Румъния??? Насилствено отрязана от България (както и много други)!!!

6

гурбетчия

преди 11 години

Едно нещо само не е вярно в статията!"Мамалигарите откривали техни училища ,а той не искал да учи езика им"! Тези земи са били на румънците много преди той да се е родил и няка как да са откривали училища когато той е бил ученик ,а училищата са съществували доста по-рано! България получава гр.Добрич /Толбухин с помощта на Хитлер ,който насила отнема тези земи от румънците и ги дава на България понеже Бг. е съюзник на Германия през втората св. война!

5

WASILISQNISGERMANI

преди 11 години

POZNAVAM BATE BORE POVECHE OT 40 GODINI.....KATO SASTEZATEL NQMA KAK DA GO POMNQ....NO BESCHE VELIKOLEPEN SADIQ I REFER....MNOGO MI E NA SARCETO....ZASCHTOTO E SKROMEN NO SASCHTO I ATRAKTIVEN KATO CHOVEK.....HVALA NA TAKIVA HORA....

4

Анонимен

преди 11 години

Моката беше офицер от ВВС в Доброславци през 70-те години. Културен,възпитан мъж !Браво !Да е жив и здвар още толкова години !

3

до 1

преди 11 години

Не разбрах само това в каква връзка го казваш?

2

Чук и Гек

преди 11 години

Всичко което е спечелено от българските спортисти на олимпиади /и не само/ е по времето на социалистическа България, а след промените - от децата на социалистическа България.Ярък показател кога какво общество и държава сме имали.Преди това добре че има Никола Петров и Дан Колов, но те развиват таланта си в чужбина.

1

Анонимен

преди 11 години

Брат му Васко МОКАТА ми беше комшия,с жена си умряха от рак ,а племенникът му Жоро се обеси на около 30г. в парка в Добрич,след като се пробва на гурбет в Чехия през 93-4,се върна в окаяно психическо състояние