31

румен221

преди 11 години

ДОКЛАДА НЕ ОБИЧАМ КОМУНИСТИТЕ, НО В СЛУЧАЯ СА ПРАВИ ЗА ДОКЛАДА НА HSBCmi.government.bg/bg/news/Ikonomicheski+model+na+HSBC+za+Belene+i+doklad+za+finansova+inspekciya+na+NEK-642.htmlЕТО КАКВО УСТАНОВИХ ОЩЕ ПРИ ПЪРВОТО ПРОЧИТАНЕ- СЪДЪРЖА САМО 15 СТРАНИЦИ 2 СТР. ТЕКСТ, 6 ЗАГЛАВНИ СТРАНИЦИ И 7 СТР. ГРАФИКИ??? И ЗА ТОВА СА БРОЕНИ 2 000 000 ЕВРО?!?!?! (А ЧУХМЕ ЗА 200 СТРАНИЦИ)- ДОКЛАДА Е МЕНТЕ!!!Изходните данни са дадени от НЕК (хора на ГЕРБ)!?!?!- (Първа графика) - Още първата цифра(стълбче) е невярна. Посочени са разходи до 2012г от 1.65 милиарда евро (вместо реалните 1.39), но в таблицата за финансиране сочат 2.017 милиарда (ПОСЛЕДНО КОЛКО???).- Комулативната максимална цена ВКЛЮЧВА И РАЗХОДИТЕ ЗА ИЗВЕЖДАНЕ ОТ ЕКСПЛОАТАЦИЯ и в доклада е 7.7 милиарда евро (само без първото надписване 7.4 милиарда евро) EPC договора е подписан с базова цена 3,995 милиарда, но в даклада фигурира цифрата 6.131 милиарда и 8.149 в таблицата за изчислявани цената на киловат. Но по данни на НЕК, а те откъде знаят цените без договор??? Така могат да я изкарат и 15 милиарда- Приет е срок за амортизация от 26 години СМЕШНО, ПРИ МИНИМАЛЕН ЖИВОТ ОТ 60 ГОДИНИ Ако заложат амортизация от 5 години цената на тока ще е 50 стотинки- И ВЪПРЕКИ ЯВНАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДАННИ, АНГЛИЧАНИТЕ ДАВАТ СЕБЕСТОЙНОСТ 1.21 ЕВРОЦЕНТА И ПРОДАЖНА ЦЕНА ОТ 7,49 ЕВРОЦЕНТА (ПРИ АМОРТИЗАЦИЯ САМО ЗА 26 ГОДИНИ И ПРИ ЗАЕМ С УБИЙСТВЕНА ЛИХВА 8.5%... - А ЗАЩО НЕ 16 ИЛИ 26%...?!?!?)- Но в следващата графика авторите твърдят, че тази цена трябва да се коригира (самите автори не вярват в нея)- Общ размер на ПЕЧАЛБАТА ЗА ПЪРВАТА ГОДИНА Е 405,45 МИЛИОНА ЕВРО, а за 60 години, с инфлацията - 97,2 МИЛИАРДА ЕВРО!!! - АХА-А-АААА, ЕТО КАКВО БИЛО ПОЧТИ 100 МИЛИАРДА ПЕЧАЛБА!!!- Има изрична уговорка, че данните на НЕК изискват счетоводна проверка (съмнително високи са)Накрая се прави убийствена за поръчителите забележка:- Информацията, използвана при подготовката на настоящия доклад е от материал и информация от вас (АЗ ЧЕТА ПРАВИТЕЛСТВОТО), WorleyParsons, НЕК, и АЕЦ "Козлодуй" и не е независима проверка от HSBC.И СЛЕД КАНО НЕ Е НЕЗАВИСИМА ПРОВЕРКА ОТ HSBC ИЗЛИЗА, ЧЕ публикацията Е ПРАВИТЕЛСТВЕНА ИЗМАМА!!!НЕ АНАЛИЗ, А ГАВРА С ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА КОФТИ МАТРЯЛА

30

t.n.t.

преди 11 години

TOV,KOETO 6TE NAPI6A E LAJANESME POD KREMALSKO ROBSTVO...

29

Гогата

преди 11 години

Гроб са гениални както винаги.Тепърва ще строят нова площадка за реактора и ще минат години докато покрият всичко нормативи и всичко това ще струва стотици милиони ако не и милиарди.Като има впредвид,че за "Белене" остава да се сложат само реакторите,това е едно огромно прахосване на пари и време

28

assyta

преди 11 години

Най-добре е ГЕРБ да пусне една процедура по ЗОП, за да се наредят "правилните" строители, изпълнители, подизпълнители ..., да се усвоят парите, а после, после дано да има и нещо, на което да се реже лентичката

27

Житан

преди 11 години

Тъй и тъй сме по местенето,та аз предлагам реакторчето вместо в Козлодуй да го преместим в моя двор на село,щото съм баш по средата на България и жици могат да се теглят навсекъде...имам и няколко торби цимент за основа,както и геран да си го охлаждаме ако нещо прегрее.Комшийте немат нищо против и даже ще си дадат каруците без пари ако стане алъш - вериша с преместването....Аре министърчето сега си помисли къде да го местиш!

26

Анонимен

преди 11 години

Едно време покойния РРалин бе казал:аз ли направих завоя или ЦК дойде на моя!

25

магьосник до 31

преди 11 години

Може,може да се мести от единия крачол в другия!!!!!!!!!!!!!!!

24

специалист аец

преди 11 години

КАКВИ СА ТИЯ ФОКУСИ БЕ ДЕЛЯНЧО *АЛПАЗАНЧО????В БЕЛЕНЕ БЕ ПРАКТИЧЕСКИ ПОСТРОЕН ЕДИНИЯ РЕАКТОР И ПОСЛЕ БИЛО РЕШЕНО ДА БЪДЕ ППРЕМЕСТЕН В КОЗЛОДУЙ!!!!!!????????БРАВООООООООООО "ОТЛИЧЕН" ЗА ДОБРЕВ.

23

Анонимен

преди 11 години

В края на март България обяви, че се отказва от строежа на АЕЦ Белене. Но тъй като Росатом от подписването на договора през 2006 година изпълняваше задълженията си и един реактор бе практически построен, беше решено той да бъде пренесен в АЕЦ Козлодуй.ПОД ДИКТОВКАТА НА САЩ БОЙКО ОТКАЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!!!РЕАКТОРА НЕ Е ПОСТРОЕН НИКЪДЕ.ТОЙ Е ПРОИЗВЕДЕН КАТО ОБОРУДВАНЕ.В КОЗЛОДУЙ ЗА КАКЪВ ОСТРОВ СЕ ГОВОРИ ЗА 7-МИ БЛОК??????????ПО-ГОЛЯМ БАЛЪК ОТ ТОЗИ МИНИСТЪР НЕ Е ИМАЛО.НА ГОЛА ПОЛЯНА КАРТОФИ!

22

qwer

преди 11 години

"...че е договорено намаление с 11.1 процента от 1 април тази година, при условие, че до 15 ноември дадем окончателно инвестиционно решение за газопровода Южен поток..е това ако не е извиване на ръце от мръсните болшевики,какво друго да е ? Това са ескимоси които ни го вкарват от моментът в който уж са ни биле освободили. И след 100 години дереджето ни ще бъде същото и нашите наследници пак ще страдат,ако не им забием шутът веднъж завинаги на това гадно племе болшевишко заедно с бг кому

21

Бончо

преди 11 години

Хаха! Грешката е верна! Скоро ще стане ясно и, че 7-ми блок в Козлодуй ще е по-скъпо отколкото да се довърши Белене... После ще стане ясно и, че без Белене трудно ще избутаме до 30-те години на 21 век. Може би когато Уорлик вече е далече, истината за Белене ще светне на макс и българинът ще разбере, че сме били безмилостно е^ани и закопани по много направления още от 1990 г. - ликвиодация на промишлеността, ликвидация на селското стопанство, ликвидация на армията, но най-вече - АЕЦ-енергетиката.

20

Още за руската помощ

преди 11 години

през 1973 България започна ежегодно да получава в условия на най-строга тайна 500-600 милиона долара безвъзмездна финансова субсидия за нашето селско стопанство, 11-12 милиона тона нефт, природен газ, суровини и метали на символични цени. Това е "тайната" на просперитета на България, която по официални данни на ООН достигна 27-мо място в света по качество на живот (за сравнение сега сме на 74-то място).

19

Анонимен

преди 11 години

Ядреният остров на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде построен единствено от руските компании Атомстройекспорт и Росатом. Това заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.========== Дилянчо, оти се посра бе? Не е вярно че може да бъде построен само от руски фирми. И всеки със средно техническо образование може да ти го каже, Дилянчо, или май е по-добре да ти викаме ***. А относно цената на руския газ, ***, за твое и наше съжаление - нищо не влиза в сила без подпис. Особено международни договори.

18

Анонимен

преди 11 години

За какво ми е АЕЦ Козлодуй-за да си взимат огромните заплати и привилегии,големите пенсии, там само купоните за храна са 250-300лв,а пък аз да плащам този скъп ток?Не благодаря,дано закрият всички атомни централи.Преди години нямаше атомни централи и пак си имахме ток даже и заводи които днес са ликвидирани.Аз работя отговорна работа за 300лв каква облага имам аз от АЕЦ?

17

Анонимен

преди 11 години

И по времето на Живков не сме били толкова зависими както сега от Москва.

16

Анонимен

преди 11 години

"Бритиш петролиъм" (БП) стана поредната компания, която се отказа да участва в изграждането на газопровода "Набуко"", който трябваше да намали зависимостта на Европа от Русия чрез доставки на газ от Централна Азия и Близкия Изток.Представителят на компанията Йън Кон съобщи, че тя вече не смята "Набуко" за възможност за доставяне на газ от находището си Шах Дениз в Азербайджан.Шах Дениз трябваше да бъде ключов снабдител с газ за "Набуко", като през 4000-километровото трасе трябваше да преминават около 16 млрд. куб. м. газ годишно - малко над половината от планирания общ капацитет на газопровода от 30 млрд. куб. м. годишно.

15

Анонимен

преди 11 години

Опасно : психара СТРАНДЖАТА е в сайта !А той е доказан ***.

14

Анонимен

преди 11 години

От геополитиката никой не може да избяга.

13

Анонимен

преди 11 години

Тоя пък, нов термин в енергетика вкара "ЯДРЕН ОСТРОВ", *** копе***a

12

Пешо

преди 11 години

Ще клекнете на Руснаците ама номера е да се правите на антикомунисти!