119

Анонимен

преди 11 години

"Едни от причините за високата младежка безработица са ранното отпадане от училище и недобрата подготовка, която получават завършващите средно или висше образование"... предполагам и затова статията е пълна с грешки ...(чеподготвят ) :)

118

do 148

преди 11 години

Kakvo te kara da si mislish taka? Sig. si nqkakuv biznesmen, koito se e nastanil nagotovo na stolcheto i biuroto si, i zapovqdva po telefona na slugite si! Na 20 sym i moga smelo da tvurdq, che tozi procent e mnogo po golqm. Qvno segashnite rabotodateli i politici iskat vsichkata mladej da se iznese izvyn Bg... taka i shte stane, shte hodqt da vurshat mrusnata rabota na nemcite, francuzite i anglichanite za da mogat da se izgradqt kato normalni hora v obshtestvoto.Pogledni realno na neshtata!!!

117

брат МУ на винету

преди 11 години

има голямо търсене на оператори на стада /овчари/,картофосадачи,зеленчукопроизводители,ЧОВЕКА ви казва ,вий се опъвате ,фондове за кинти също чакат да БЪДАТ ОПОСКАНИ ,*** НЯМА МЕРАКЛИИ

116

попа

преди 11 години

Тия 19% са небивалици, всички млади хора при управлението на герб имат работа, живота е песен, а страната ни е една от най-дисциплинираните финансово. Догодина пак да гласувате за тях или за комунистите. Ако оцелеете дотогава, де. Те всички ще са доволни да продължат да *** в служебните лимузини и джипове, които които търкалят с вашето любезно съдействие.И ще купят пак гласовете на 1 милион ***, които вие храните и лекувате безплатно с вашите осигуровки. Пък вашите деца да гладуват.

115

Така е!

преди 11 години

Не може цените ни да са европейски, пък заплатите ни африкански! Докато имаме робовладелци, а не работодатели, които нагло подхвърлят жълти стотинки и ни карат едва ли не да им благодарим, че ни дават пари, за да преживяваме няма да се оправим като държава! Кой в провинцията дава повече от 300-400 лв.? София не е България и не можем всички да ходим там, по-добре в чужбина - там и от София е по-добре, чисто, спретнато, тихо и уредено.

114

до 148

преди 11 години

В България работа няма за целия китайски народ, ако нямаш вуйчо владика да те уреди. Ако пък случайно започнеш работа ти се плаща колкото да не умреш (тоест парите ти стигат само, за да ходиш и да се връщаш от работа). За това и младите няма как да се изнесат с години от родителите си понеже робовладелците не плащат пари без значение какъв си и какво образование имаш. В чужбина може да е гадно, но парите ти стигат и можеш да живееш сам, а не цял живот да си на гърба на мама и тати.

113

Анонимен

преди 11 години

Вижте сега, младежи - работни и безработни, в България работа има за целия китайски народ. Проблема е, че всеки иска току изскочил от чина да стане милионер. Ако ще и дипломата да ти е 6.00 е много малко вероятно да работиш по специалността си или за 2 бона заплата. Започва се леко и кротко, с търпение и упоритост. Как обясня на една разпищолена абитуриентка, на която бала със силиконите и лимузините струва 10 хил.лв., че не е срамно да е сервитьорка или чистачка

112

България ви зове!

преди 11 години

Събудете Личността в себе си! България ви зове!

111

RED

преди 11 години

КАКВИ 19%ЕЛАТЕ В ПРОВИНЦИЯТА НА 10 МЛАДИ 1-2 РАБОТЯТ НАЙ МАЛКО 60-70 %Е

110

България ви зове!

преди 11 години

Това което в България липсва в момента е "Личността", която ще поведе след себе си масите. Призив: - Събудете Личността в себе си! България ви зове!

109

тъпака си ти 143

преди 11 години

да ще сег7рат гладни с 750е минимална заплата ....*** я се скрии

108

Анонимен

преди 11 години

писна ми от скапаните политици....то не бяха задължителни глоби,през месец вдигат цените ,на 2-3 години се сетят да вдигнат заплатите с 20лв,аз магистрали не ям,мамка му,сега и ще се разпореждат със собствеността ми,задължителни застраховки,ай сиктир.излизайте по улиците като гърците,робски народ е това българина ,до кога ще им търпим своеволията

107

Един ден

преди 11 години

Един ден, когато нашите внуци изучават българската история, за този период от 20 години насам ще се говори като за най-мрачния изобщо откакто България е съществувала. Нашите внуци, ще се питат недоумяващо как сме могли да допуснем разоряването на страната в мирно време, без абсолютно никакви заплахи от никого. Защо сме оставили предателите да се гаврят с родината ни, без да им се търси сметка. Но часът настъпва, чувате ли глухия тътен от недрата на народа?

106

Анонимен

преди 11 години

хахахаха така е ,работодателите ,дават мизерни пари на работниците или ако си на такава длъжност, на която можеш да си договориш заплатата веднага ти вдигат мерника след като им обучиш 2-3 *** ,на които ще плащат по-малко.На едно интервю и заявявам на госпожата,че за под 1000 лв няма смисъл да говорим,град няма да споменавам,тя ме погледна очудено все едно и говоря на китайски.

105

мизерия

преди 11 години

И как не може да проумеете бе хора, че докато не излезете и не им вземете страха ще правят с нас каквото си искат! Защо само на такива места си говорим? Ми дайде да излезем, ама всички, пък тогава ще видим...Роби сме вече не разбрахте ли? Селския *** ни продава и заробва всеки ден! Толкова са *** и нагли, че яд ме хваща колко сме търпеливи. Гледат да окрадът каквото е останало, да поразпределят едни пари на "наши" хора... Що за мазохизъм бе хора? Разбунтувайте се бе, събудете се!!!

104

4efo

преди 11 години

На прага на своите 27 години живот една мисъл не ми дава покой- За какво аджеба си губя младостта в България?Имам висше образование, добър английски и компютърна грамотност над средната.Притежавам над 3 години стаж в обществена институция като работата ми е натоварена с доста отговорности.Имам се за учтив и любезен човек с грамоти и награди.Срещу това в края на месеца слагам знака за равенство и чисто 350 лв в джоба.Търся варианти за смяна от много време, но май трябва да сменя държавата:(

103

мизерия

преди 11 години

Добре са го премислили - всичко поскъпна, хората вече гладуват, замразени доходи, сега мераци за задължителни застраховки за домовете ни, безработицата не е ударила само младите хора, тя е повсеместна независимо на колко си години работа няма! Не да ми обяснявам"великите" селски бизнесмени, дето са толкова велики че една нормална заплата не могат да платят, а си играят с хората ако може и за без пари да им се работи...Изобщо нищо вече не е наред, ама НИЩОО! И ние само мрънкотим тишичко...

102

Kavalov

преди 11 години

..е как да получи добра подготовка в училище като не иска да учи, нито мотивация, нито други усилия хващат дикиш

101

факт!

преди 11 години

Вече 23г.,разбойници,некадърници,политици и *** се разпореждат с ДЪРЖАВАТА ,НАРЕЧЕНА ---БЪЛГАРИЯ!А "ТЕ СА"----САМО ЕДНА ШЕПА !Народа явно още ---СПИ !

100

селянин

преди 11 години

Да и над 50 % общо цялата безработица.Имаме само бюракрати и безработни.