28

inatut

преди 11 години

Do 31Да нямаме такава..Хората мизерстват, избиват се, няма какво да ядат... война глад смрад мизерия.. направо не знам ти откъде при неработеща икономика намери РС, мишка, интернет, образование .. Направо замини за сенегал, там е рай.. всичко работи..

27

Анонимен

преди 11 години

До 29....просто защото ние нямаме такава!

26

WASILISQNISEVROPA

преди 11 години

GORDEQ SE...CHE UPLASCHIHME KITAICITE......

25

муспи

преди 11 години

Световната икономика може да се катурне, но българската никога.

24

Анонимен

преди 11 години

До 22Сега пък аз да те светна-няма машина която за 24 часа да обработи 6000дка

23

Анонимен

преди 11 години

Не се препирайте за няма нищо. С животни обработват земята хора, за които не може да се каже даже, че са производители. Те произвеждат само за семействата си. Едрите собственици са оборудвани със супер модерна техника. Лошото е, че шепа хора изкупиха на безценица земята. Купуват и чужденци с подставени лица. Най-вече турци. Фирма "Октопод" притежава половината от Северна България. Главен акционер в нея е Ахмед Доган.

22

Бай Ганьо

преди 11 години

Мечка страх , мен не страх!

21

Анонимен

преди 11 години

до 17:Ходил ли е скоро в Китай?Не е лошо да отиде на екскурзия там, после може да коментира отново.Поздрави от Ченгду!

20

д0 22

преди 11 години

Баце , ти да не живееш в саксия. Вземи мръдни малко от тоя комп и се разходи по селата да видиш как масово се използва животинска тяга. Даже оня ден видях брутална гледка при зареване на картофи - отпред един вършеше работата на магарето, като дърпаше ралото.

19

Анонимен

преди 11 години

Ясно, Китай започва да се задъхва, следващия симптом ще бъде астматична криза и така до пълната и окончателна победа над комунизма. Европа не ще да дава повече пари за евтини китайски стоки и жълтурковците започнаха да гълтат вода, представям си какво ще стане с китайския сапунен мехур, ако и щатите започнат да подрязвят крилцата на китайския износ. Дочувам, че от няколко дена *** са полудели да купуват долари и цената им се е дигнала ударно. Изтока вместо да аленее започва да линее.

18

Анонимен

преди 11 години

до 21 Чакаи да те светна ...Никъде в провинцията не се обработва на ръка ... и то от много годиниПоследното поколение машини са с компютърно управление,климатизирани са и имат повече екстри от автомобилитеОтделен е въпроса , че една машина може да обработи до 6000 декара земя за 24 часа

17

до 17

преди 11 години

Я кажи някоя рецепта, как да се осигури на всички китайци стандарт като на западноевропейците. За да стане това Китай трябва да колонизира цялата планета и пак може да не успее - виж американците. Орането с волове и жъненето на ръка се наблюдава и по българската провинция.

16

iKoko

преди 11 години

Гърция НяМа да излезе от еврозоната. преживейте го вече!

15

Мнение

преди 11 години

Ако само една Гърция може да катурне световната икономика... то тогава егати и световната икономика!

14

333

преди 11 години

Може би китайците са прави....слабо евро=силен $=слаб юан...по-висок износ за Китай(не знам обаче на кого ще продава)..май са на лапачка..трябва да са подготвени,че там глави падат за няма нищо!

13

Анонимен

преди 11 години

Над 20 млн. китайци живеят в пещери. В китайските мини умират средно 16 човека на ден. Китайският селянин все още оре с волове. Богатство? Това го има само в две провинции със специален статут, създадени за да поощряват вътрешната имиграция по подобие на САЩ и ЕС, в останалата част на Китай все още е 18 в. Китай може и да цензурира кадрите от Тянанмън, но ще дойде ден, в който китайският народ ще поиска достойно заплащане и спокоен живот, тогава митът за "китайското чудо" ще рухне.

12

?

преди 11 години

Втората по големина икономика в света Китай...---Интересно, коя е първата икономика? Според статистиката това е ЕС, на второ място е САЩ, а Китай е на трето. Писачите на днес.г отново не са в час.

11

до 10

преди 11 години

В Китай, батка, качество да искаш- има 100 вида качество, както разбира се и 100 вида цени. А какво внасят родните "бизнесмени" е съвсем друга бира. Ако им се появи конкурент това ще е Индия или Бразилия, но пак има да им дишат прахта още поне 2 петилетки

10

в Долара е истината

преди 11 години

Който не е обърнал еврото в долари има съвсем кратък срок да го направи. В противен случай сегашния курс ще бъде желана химера, но уви, скоро долар / евро ще са на един курс, т.е едно към едно.

9

Анонимен

преди 11 години

Китай не инвестира, а ИЗНАСЯ стоки и хора, това им е приоритета. Износа няма как да не им спадне, дори най-непретенциозния в момента пазар - българския вече недолюбва китайските стоки - дефектни, лоши материали, лошо изпълнение, мушами и синтетика съчетано със специфична цветова гама според техния вкус.