118

До 138

преди 11 години

Строителите ще са от TGO(текфен гама ОРТАКЛИ), това сме го виждали вече при АЕС-Гълъбово.

117

Българан

преди 11 години

Далаверката е проекта Белене да се поеме от американски частен инвеститор, най - вероятно някой частен инвестиционен фонд и тогава УС посланика ще го пусне и Костов и Бойко няма да имат куража да го саботират и ето ти го Беленето! Няма да има приказки за руска зависимост и т.н... ама той пак ще си е руски! Все пак дано стане че бая български строители и енергетици ще намерят добре платена работа!

116

Ричард Ран

преди 11 години

На някой, не му ли прави впечатление заглавието - "ЧАСТЕН" инвеститор може да купи проекта"Белене", той можел да поеме и ИЗПЛАЩАНЕТО на НЕУСТОЙКИТЕ към Русия", АДЖЕБА за какви неустойки става въпрос при състоял се проект???? Или става въпрос просто за БЕЗВЪЗМЕЗДНО финансиране на ЧАСТНИЯ инвеститор от българският народ?????

115

Анонимен

преди 11 години

за АЕЦ "БСП" няма ли инвеститори?

114

nqkoi-drug

преди 11 години

Не знам кое е правилно и кое не е.Преди години продадоха фабрики и заводи, електроразпределителни дружества, ВиК, всичко което можеше да се продаде, срещу "скромна" комисионна, защото били губещи. Сега какво се получава - плащаме на чужденци за да получим нашите стоки. Това беше направено само в БЪЛГАРИЯ, от продажните български управници. За АЕЦ Белене се подготвя същият сценарий.

113

Булатом експерт

преди 11 години

Бях там, три дена лъжи и лобистки интриги! Интересно ми е дали Б.Б ще има още малко кураж, за да обяви на братушките, че България освен, че няма да участва с пари в строежа на Белене, то него няма и да го има на територията на България, или ще подвие опашка като бит пес, и обратно в ***, от която журналистите така услужливо го измъкнаха. И още, колко ли дни живот остават на Г.П, защото хонорара му, за да лобира за строежа на АЕЦ-а май е 8 или 9 цифрена сума, а пари на вятъра не се хвърлят?

112

Анонимен

преди 11 години

Сигурно ще се окаже че този голям инвеститор иска да строи депо за ядрените отпадъци от АЕЦ в ЕС.

111

Анонимен

преди 11 години

Сега вече се видя, че вече сме станали американска ***, също като Хаити.

110

Изклатиха ни

преди 11 години

Сега се видя какъв е бил сценария на десетгодишното протакане на проекта, той да стане частен. 100% ще е на руснаци, на които ще трябва да изкупуваме новия, десетократно по-скъп ток.

109

Иван

преди 11 години

Какви сте наивници коментаторите - един човек -голям експерт Манчев казал нещо си и това неще предизвика такава еуфория - спрете се бе хора толкова инвеститори го оглеждаха чудото Белене и кръгом от където са дошли.Тоя сега номерца - като продавачите на имоти - обадете се бързо че има много кандидати.Когато дойде въпросния и си покаже паричките и концепцията - тогава Манчев да излиза с тези трикове.

108

Анонимен

преди 11 години

Докато има балъци да се вързват на такива уловки ще ни крадат.

107

Анонимен

преди 11 години

Нека "инвеститорът" да строи атомния чайник 2000км в посока североизток тъкмо ще намали транспортните разходи.

106

за 128

преди 11 години

Що ББ? На Гоцю проятрелите ( Ковачки) изнасят тока на цена по -ниска отколото за нас. Също като лекарствата..........не Европа, а сопа ни трябва

105

инвестор ама руски

преди 11 години

Ако руските пръчки идат със самовара си в друга европейска държава ще ги изгонят с камъни.Понеже у нас е пълно с *** има хора,на които даже им харесва идеята им ??!?!

104

ЕНЕРГО

преди 11 години

до Румен221: Пич в много голяма грешка си, че внасяме ток!Изнасяме за съседки държави много повече от споменатото от теб! Сигурен съм, защото работя в системата! а къде отиват милионите от продаденият ток - питай ББ /Баш Безмозъчният/

103

Рибар

преди 11 години

Частен инвеститор иска да купи "Гьоло" на Белене защото смята проекта за целесъобразен,...но моля, без тупордия !

102

социалог

преди 11 години

Никога не съм знаел, че в България всеки втори е ядрен специалист и енергетик. При това положение можем да бъдем спокойни за "Позитано" 20, там винаги ще има ток. С комисионните обаче работата отива на зле. Щом , като дългия инкасатор се скри работата е ясна. Оставили са палетата да лаят по форумите.

101

Предатели

преди 11 години

Ще стане като ТЕЦ-а продаден на американците, които ни задължиха да изкупуваме ток с 30 % по - скъпо за 30 години напред. Сега понеже не може да произвеждаме евтин ток ще го продадем на "инвеститор", който ще го продава в пъти по-скъпо, а народа ще обеднява, за да хрантути чужди дир*ици, *** ***, предателска.

100

Анонимен

преди 11 години

Този "инвеститор" дали не онзи, който навремето построи "Козлодуй" !?

99

Анонимен

преди 11 години

Това прилича на цвилене на "Троянски кон" от коневръза на Позитано !..."обаче смятам, че не е разумно да вдигаме шум в пространството", каза експертът. "