153

Крис

преди 11 години

Къде е мощната армия на САЩ? Оооо няма я, защото в Северна Корея нямат интерес, може би запасите от петрол не си заслужават да защитят малтретираният народ.

152

Анонимен

преди 11 години

страхова невроза и не смее да излиза от домът си.Или за дядо ми наръган в гърлото пред трите му деца и жена му.Или хилядите други тероризирани и убивани от комунистите.Забравили сте...,не по-лошо-вярвате,че не се е случвалло,отричате!!!Вие сте до такава степен промити мозъци,че ми е жал за вас....и тъжно,че товно хора като вас продължават да облъчват младите индивиди с лъжите и фанатизма си!!!

151

Саргалетто

преди 11 години

Колко е страшно да знаеш,че в България все още има тооолкова много хора,които си затварят очите пред ставалото в страната ни...говоря за времето в ,което дори и в собствените ни домове е било страшно дори шепнешком да изречеш недоволство от извращенията на комунистите,за това,колко хора са избити...пример-на моя приятелка майка и е гледала как завързали на купа сенно,баща и майка двете със сетра и трябвало да гледат как изгарят живи"предателите на комунизма" и как до ден днеше тази жена има стрт

150

хахах

преди 11 години

are vikam da vzeme6 da otide6 purvo tam, da vidi6, pa ko se vurne6 posle da razkaje6 togava evala!

149

gggt

преди 11 години

шън или шин е последно да ви се види и на ***

148

Анонимен

преди 12 години

За някои индивиди писали тука- хора какво е било преди.......хайде стига, говориме сега какво се случва в 21 ВЕК....Ако ги няма така наричаните Хамериканци, сега араби щяха да владеят света!Така, че *** карабини да не пишат глупост след глупост по надолу!

147

Анонимен

преди 12 години

TUK EDIN PI6E ZA USA. PO-DOBRE E DA SE PI6E KOGATO SI JIVQL TAM A NE DA SE VLIQE6 OT KAZANOTOT OT GLUPCI. KAKVOTO I DA E V USA KOGATO MOJE6, KOGATO SI U4IL SERIOZNO I SI NORMALEN 6TE SI NAMERI6 DOBRA RABOTA, 6TE TI SE UVELI4AVA ZAPLATATA VSQKA GODINA, MNOGO PO-MALKO SA ZAVISTNICITE I PODLECITE. VAJNOTO E DA MOJE6 A NE DA SI 4LEN NA NQKOQ UMRQLA PARTIQ I DA TE SLAGAT PO MILOST NA NQKOE SLADKO MESTE4NCE. DA NE GOVORIM ZA PRIRODATA, REDA I DISCIPLINATA. ETO ZA6TO KOITO OTIDE I SI OSTAVA TAM.

146

Чудя се?

преди 12 години

Какво ли писали "независимите" медии за нас преди 1989 г. Може би заглавията са били "Гладни учители изядоха възпитаниците си на пионерски лагер!!!"(5 лв и 60 стотинки двуседмичен пълен пансион)

145

Анонимен

преди 12 години

поредната простотия с цел поредна промивка на мозъка по демократичен начин ха ха ха ,ей как ми омръзнахте с тая писания колко лоши са Сирия ,Корея ,Русия ,Китай ,Иран . като не слушаш хамерика ставаш най лошия на планетата дори да не си лош !

144

Анонимен

преди 12 години

Много демократична цензура, браво!

143

На 141

преди 12 години

Ти си този, който непрекъснато пращаш пишещите тук някъде. Туристическа фирма ли имаш?Не ти харесваме, че нямаме твоето мнение. Вземи си дисагите и отивай в САЩ- при най-голямата демокрация и зачетени човешки права-без връщане! Няма лагери, безработица, ако искат работят, ако искат - не. Ако искат, са черни, ако искат, са бели.Ще са на твоето мнение и ще е любов в страната на справедливостта, в която си трепят президентите, когато не играят по свирката на най-алчните.

142

Анонимен

преди 12 години

По повод пропагандата гледах пресконференция за Сирия преди време на български журналист. Освен другато, оказало се, че смразяващи кадри от батални сцени по улиците на града от Сирия, са били от друго време, от друга страна. Наложило се от СНН да се извиняват. Това е пропагандата. Клкото за лагерите, лично бих дал на една *** да изяде оная ***, която продава на децата дрога или оня нерез, който изнасилва, отвлича и принуждава децата да проституират. Няма да простя на никой педофил!

141

Анонимен

преди 12 години

Ех, минало незабравимоСкравена, Ловеч, Белене,(общо 86 трудово-възпитателни лагери)Дружбата между хората ражда криле на същите!

140

Найденов

преди 12 години

А кога ще прочета статия от CNN или Reuters за ужасите на лагерите(наричани резервати) за индианци, хуманно и цивилизовано построени в САЩ ?????

139

sevtus

преди 12 години

145, 146 са от тези, които са си повярвали, че са чистички, неопетнени само защто никога не са си окървавяли ръцете лично. Но същите не се свенят да ползват нашироко правата, заради които някои други са окървавили собствените ръце и са им сервирали наготово, за да могат сега от висотата на консуматорските си търбуси доволно да поучават за "доброто и злото"

138

sevtus

преди 12 години

145, 146 ......Не си спомням да съм казал, че сталинизмът е справедлива система. И какво е справедливост? Как ще формулираш тази категория г-н голям, възрастен или както там искаш да те нарека човеко?! Ти наясно ли си, че няма система, която да се е наложила по друг начин освен с насилие. Ами ти знаеш ли, че твоите права и благоденствие, на които ти сега се наслаждаваш са изковани на гърба на поколения, окървавени от брутални режими през вековете. Ти наясно ли си, че капитализмът нямаше да се състои ако не бяха огражданията, довели през 17 век до пълен колапс, беднотия, скитничество мнозинството от английския народ. Това справедливо ли е било или не? Ако питаш онези поколения - не е справедливо. Но ако се обърнем към плодовете, които тази политика е донесла векове по-късно на такива като теб, тогава може и да се окаже справедливо. И затова хващаш с лицемерното си разбиране за "добро и зло" един отрязък от историята какъвто е сталинизмът и го бичуваш. но не можеш да събереш две и две и да се сетиш, че голямото благоденствие за обикновения човек в Западна Европа започва именно след Втората световна война, когато под дулата на сталинските оръдия и пред реалната опасност от пролетарска революция, уплашеният елит отделя част от баницата и я подхвърля на масите...за да се роди това, което наричаме в момента социалната държава. Е, дребна подробност е, че сега, когато го няма комунизмът като политическа система, буржоазията започва да си прибира лека полека подаръците и да затяга примката около наемния труд.Изобщо наясно ли си какви задачи са стоели пред сталинизма в една изостанала държава, която няколко десетилетия по-рано, в годините на Втората индустриална революция (втората половина на 19 век) все още е била организирана като крепостно общество. И можеш ли да ми посочиш държава, в която модернизацията - преходът от селско общество към индустриално е извършено "справедливо", без огромни жертви и без неистови трагедии....."справедливо", хахах

137

sevtus

преди 12 години

145, 146 и...., единственото, което се вижда е, че не умееш да формулираш дори и простички изречения. Освен това се вижда как хора като теб опростяват даден спор , свеждайки го до поджурналистическо ниво.Там, където има боравене с факти, анализ и диспут, вяра няма - има познание...Вярата е от друг разредОще нещо, ти сериозно ли си мислиш, че на пръв поглед близкото"зад ъгъла" ти е по-познато от Космоса. Ти предполагам си от онези хорица, които си въобразяват, че познават жената, с която спят от години само защото е физически близо до тях, докато в същото време, тя им е поставила рога, които биха пробили и най-високите тавани;)...ти си от самодоволните хора, които са си наумили, че от една статия са получили познание за света, позволяващо им да дават морални оценки от последна инстанция.

136

Анонимен

преди 12 години

В Русия също не е имало лагери - гнусна пропаганда. Относно нацистките лагери - разбира се, гнусна пропаганда. Червените кхмери също били имали лагери. Ха. Проклета пропаганда. Относно лагерите в Либия, Уганда, Китай, Сомалия и т.н. знаете отговора - гнусна пропаганда. Ей мааму стара, много гнусна пропаганда, много нещо.

135

Темерут

преди 12 години

Ама, защо се учудвате, че е така? Нима всяка власт не избива противниците си? Още от древния Рим е така, и за съжаление дори в уж демократичните общества, противниците на властта биват премахвани по един, или друг начин! Най-лошото е, че при комунистическите режими, тези зверства и убийства се извършват под невероятно благороден подтик: За благото на народа!

134

Анонимен

преди 12 години

Едни хора никога няма да разберат че истината е винаги само една. Другото са спекулации. Интересно е че именно тези коне с капаци се изживяват като носители на знанието, едни малки, бели, дебели прометейчета, понесли на плещите си мнението за собствената си значимост и невиждащи по-далеч от носа си. И за тези хора няма никакво значение че преди много години има излязла книга, наречена "Империя на ужаса" от човек на име Канг Чхол Хуан - лежал в лагерите с цялото си семейство.